Zamach na ZZ Celnicy.pl

zamach

czy to jest zamach? a może planowanie i z determinacją, konsekwencją realizowanie z góry założonych planów zlikwidowania służb celnych? kiedyś pisałem, że po tylu latach służby nic już nie jest w stanie mnie zadziwić a jednak; kiedy na podstawie pomówień aresztowano i zamykano do więzień funkcjonariuszy celnych, myślałem,że to to jest zbójeckie prawo jednej partii ale teraz widzę,że wszyscy co myślą inaczej niźli chciałby tego pan M.B. jest ideologią powielaną lub zmową albo i układem dwóch partii. Likwidacja służb celnych zbliża się dużymi krokami, każdy kto stoi na przeszkodzie jest wrogiem i podlega wszelkim naciskom lub usuwaniem przeszkody z drogi, rok temu byłby zamknięty na podstawie takich zarzutów ale cel jest ciągle ten sam. To szaleństwo musi znaleźć sprawę nie tylko w sądzie ale i parlamencie. Projektanci, pseudo reformatorzy, muszą się wreszcie opamiętać, że tutaj chodzi o ludzi, którzy służą państwu i to państwo powinno swoich funkcjonariuszy chronić, dawać satysfakcję z pełnienia tej ciężkiej służby a nie w sposób bezpardonowy ich zwalczać w imię skrywanych celów, niech się społeczeństwo wreszcie dowie prawdy bo obraz o nas pokazywany przez media jest powykrzywiany, w jakim celu?

wysyłajcie info.

Podaję adresy ;Redakcja Gazety Prawnej-www.sekretariat infor.pl Redakcja Wprost dział; Społeczeństwo.Aktualności e-mail:redakcja@wprost.pl Najlepiej wysłać lis otwarty do funkcjonariuszy.

z wszystkimi teraz próbują szczęścia MSWiA chce uwalić emerytury z 15 na dwadzieścia pięć,w Policji wrze- ok.100 tys uzbrojonych ludzi, moze dojść do ruchawek niespotykanych od lat osiemdziesiątych.

Coś dla odprężenia

"Dziennik": Prezydenci i burmistrzowie polskich miast też chcieliby mieć własne pomostówki oraz specjalne emerytury. Dzięki nim po kilkunastu latach pracy, zamiast wracać do dawno niewykonywanego zawodu, mieliby wolne do końca życia. Wystarczy, że utrzymaliby się na stanowisku przez dwie lub trzy kadencje.

Czuje dym po swiętach tego nikt długo nie zniesie

Dla odpreżenia ?

Coś dla odprężenia
"Dziennik": Prezydenci i burmistrzowie polskich miast też chcieliby mieć własne pomostówki oraz specjalne emerytury. Dzięki nim po kilkunastu latach pracy, zamiast wracać do dawno niewykonywanego zawodu, mieliby wolne do końca życia. Wystarczy, że utrzymaliby się na stanowisku przez dwie lub trzy kadencje.

Tak, zabrać policjantom, kolejarzom, nie dać celnikom, a dać...sobie. Taką mamy władzę...

MSWiA przygotowuje projekt reformy służb mundurowych. Ma wejść w życie od stycznia 2010 roku - poinformował RMF FM wicepremier Grzegorz Schetyna.
Projekt ma objąć wszystkie służby mundurowe. Obecnie trwają nad nim prace.

Tak czy inaczej pany idzie gorący rok,wygląda na to że wszystko co się dzieje w związku z celnikami nie jest przypadkiem.

Czekam na datę pierwszego czytania.
Koleżanki i Koledzy. Jedziemy na Parlament!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ROKOSZ!!! ROKOSZ!!! ROKOSZ!!!

podpisy

W związku z pismem zamieszczonym na stronie ZZ Celnicy PL i zawarta tam prośba p. Mrugały cyt.:
"...W jednej z Izb powstała inicjatywa funkcjonariuszy zbierania podpisów pod listem otwartym w obronie naszego kolegi. Jeżeli Wasza ocena jest taka jak w liście i chcecie wyrazić swój sprzeciw wobec postępowania Dyrektora oraz Ministerstwa Finansów oraz poparcie dla Sławka złóżcie podpisy pod listem i prześlijcie go faxem oraz listem poleconym w możliwie szybkim terminie".
Mam jedno pytanie, czy aby nie powinni zająć sie tym członkowie ZZ-(chyba w każdej IC są członkowie tego ZZ lub innych) i osobiście odwiedzić poszczególne OC i UC, aby taką wolę przedstawic f.c. Myślę że reakcja f.c byłaby większa i przyniosłaby zamierzony efekt. Bo nie jestem pewna, czy znajdzie sie "ochotnik"-mam tu na mysli niezrzeszony w ZZ, który zająłby się oddolnie zbieraniem podpisów pod tym pismem. Taka akcja jest potrzebna, lecz chyba powinna byc przeprowadzona przez przedstawicieli ZZ?Licze na efekt tego działania i pomoc innych fc, oby sie nie bali złożyć swojego podpisu...!:(

Jak z wpłatami?
Wiele osób deklaruje, że wpłaci, ale ja się obawiam,że na deklaracjach się skończy. Proszę wpisujcie na forum, usłyszane informacje o sprawie w mediach TV, radio, prasa itp. Gdzie i kiedy oraz jaka była informacja o Siwym.

Panie Sławku przepraszam że tak mała suma na przelewie, ale solidaryzuję się , wiem jakie to ważne aby czuć, że nie jest Pan sam, nikt nikogo nie bedzie zastraszał w tym kraju w tak podły sposób, zrobił Pan dla celników więcej niż mógł zrobić.

apel jest pomysłem spontanicznym więc skierowany jest do wszystkich. to kwestia dobrej woli.

"Są sytuacje, w których zło działa szybko, gwałtownie,
z nagła, miażdząca siła. Natomiast dobro z reguly działa wolniej, potrzebuje czasu, aby się objawić i dać świadectwo. Więc dobro często się spóźnia i - przegrywa"

[ Ryszard Kapuscinski ]

poza tym "Największym nieszczęściem porządnych ludzi jest tchórzostwo"
[François-Marie Arouet de Voltaire]
Mam nadzieję Szanowny Kolego, że wierzysz jeszcze w spontaniczność swoich kol.!

apel jest pomysłem spontanicznym więc skierowany jest do wszystkich. to kwestia dobrej woli.

Tak, jest to odruch spontaniczny, ale tym spontanem też trzeba sensownie pokierować. Tym bardziej, że apel został przesłany na skrzynki pocztowe urzędów i oddziałów. I jak sobie to teraz wyobrażacie? Że np. kierownik oddziału, a moze sam naczelnik złapie listę i zrobi rundkę po wszystkich pomieszczeniach i zbierze podpisy? ... Wiele ludzi nie należy do żadnych związków, a sporo jeszcze siedzi w strukturach Federacyjnych ZZ ...... Nie ma co czekać na "dobrą wolę" ...

Panie Sławku - trzymam kciuki! I kase wysyłam :)

Back
Do góry