Zamach na ZZ Celnicy.pl

Odpowiadając na wpisy:
- staramy się o zainteresowanie mediów. Jutro będzie burza mózgów w Polsacie na ten temat. Wysłałam wiadomość do kilku dziennikarzy, z którymi mamy kontakt. Jeżeli możecie, to Wy również dzwońcie do nich.
Ale aby zainteresować media musi się (niestety) coś dziać. Dla nich dobra wiadomość, to zła wiadomość. Szef Służby Celnej zaprasza przedstawicieli ZZ na spotkanie 12 grudnia do MF i do Świdra. Może powinniśmy (szeregowi celnicy) licznie odpowiedzieć na to zaproszenie i stawić się pod MF? Wysłaliśmy wniosek, uzależniający naszą obecność od wycofania sprawy Sławka. Odpowiedź SSC pomija ten warunek.
http://www.wssc.szu.pl/news.php?id=2009
Kto przyjedzie 12 do MF? Proszę o przesłanie list osób lub liczby z poszczególnych komórek, które są gotowe stawić się pod MF.
Sławek ma jeszcze około tydzień służby. Albo w ten tydzień coś zrobimy, albo będzie po wszystkim.
Adres celnicy.kra@wp.pl lub maria.mrugala@celnicy.pl
Mogą być problemy z przesłaniem maila, poczta się dzisiaj dziwnie zachowuje, to wówczas dzwońcie 668-380-349

Jutro podam informację, czy jedziemy.

Ostatnia edycja:
Chcemy reformy emerytur mundurowych. Rząd pracuje nad takim projektem - taką deklarację w radiu RMF FM złożył wicepremier Grzegorz Schetyna. Czy tą zapowiedzią szef MSWiA otworzył nowy front walki o przywileje emerytalne i grożą nam kolejne protesty - tym razem służb mundurowych? Na razie nie wiadomo jak projekt ma wyglądać, ale związkowcy już protestują i zapowiadają falę odejść ze służby.

Widze wielką fale na horyzoncie

Uczynki lubią wracać...
To może Pan Siwy wyjasni Wam jak zostaje się Rzecznikiem prasowym Mrówek pełniąc obowiazki celnika jednocześnie? (Pełniąc bo przecież jako szef ZZ robi wielkie g. dla polskiego cła, dla celników poza sobą, również). gdybyście otworzyli szerzej oczy, to może dostrzeglibyście jak wszyscy przelewaja z Siwgo...[/quo

Nie dajmy się prowokować takim oszołomom i prowokatorom jak masakra. Prosił o to też S. Siwy. Najlepiej ignorować tego człowieka, on sam nie wierzy w to co pisze.Takie ma prawdopodobnie polecenie. Nie odpowiadajmy na jego prowokacje. Zajmijmy się aktualnymi problemami.

Zamach

Primo - Sz.P.Masakra pachnie mi SSC , przynajmniej siadają Sobie na kolanach.
Sekundo - Jeżeli zwolnienie p.Sławka jest bez żadnych merytorycznych podstaw, jest to swojego rodzaju TEST dla Celników, którego w przeszłości NIESTETY nie zdaliśmy.A onegdaj były szanse ,oj były !!!
POLAK mądry po szkodzie - ,może czas zweryfikować STEREOTYPY ?​

na marginesie wypisywanych głupot

dobra wola 500 osób i ich składek oraz działań pozwoliła pokazać jak wiele można osiągnąć. warunkiem jest wytrwałość i determinacja. w tym roku więcej się wydarzyło dzięki determinacji całego środowiska ze stycznia niż przez lata w upadającej rok po roku służbie. za to chcą nas zlikwidować. związki to jest początek. pozostawanie w bezczynności wobec odgórnego tworzenia SC oznaczać będzie dalszą marginalizację.

Nie dajmy się prowokować takim oszołomom i prowokatorom jak masakra. Prosił o to też S. Siwy. Najlepiej ignorować tego człowieka, on sam nie wierzy w to co pisze.Takie ma prawdopodobnie polecenie. Nie odpowiadajmy na jego prowokacje. Zajmijmy się aktualnymi problemami.
No tak, każdy kto nie popiera jedynie słusznych spraw jest oszołomem, prowokatorem a czasami nawet pedałem. Ktoś wcześniej wspominał o metodach stalinowski... Odnoszę wrażenie że źle okreslił adresata stosowania metod stalinowskich :D

dobra wola 500 osób i ich składek oraz działań pozwoliła pokazać jak wiele można osiągnąć.
Możesz sprecyzować jak wiele? jakoś nie zauważyłem tego "jak wiele"? Zgoda na dodatkowe etaty? Np. rzecznika prasowego mrówek? :D

Primo - Sz.P.Masakra pachnie mi SSC , przynajmniej siadają Sobie na kolanach.

Sekundo - Jeżeli zwolnienie p.Sławka jest bez żadnych merytorycznych podstaw, jest to swojego rodzaju TEST dla Celników, którego w przeszłości NIESTETY nie zdaliśmy.A onegdaj były szanse ,oj były !!!

POLAK mądry po szkodzie - ,może czas zweryfikować STEREOTYPY ?​

Gratuluję powonienia! Przemyt też na nos wykrywasz?? :D
P. Sławka już zwolniono? Może czytanie ze zrozumieniem się kłania??? Niedouk? Wykształciuch? :D

kasa potrzebna

kasa potrzebna na super adwokata,ja robie przelew...a szefowie zwiazkow róbcie coś aby nas nie wyrolowali
a masakra..no coż...k...wa co ty piszesz,rozumu nie masz,jak kazali ci to pisac to pomysl przeciez z toba moze byc podobnie...jak zrobisz co chcieli to wyp...dola cie w sina dal

Odpowiadając na wpisy:
- staramy się o zainteresowanie mediów. Jutro będzie burza mózgów w Polsacie na ten temat. Wysłałam wiadomość do kilku dziennikarzy, z którymi mamy kontakt. Jeżeli możecie, to Wy również dzwońcie do nich.
Ale aby zainteresować media musi się (niestety) coś dziać. Dla nich dobra wiadomość, to zła wiadomość. Szef Służby Celnej zaprasza przedstawicieli ZZ na spotkanie 12 grudnia do MF i do Świdra. Może powinniśmy (szeregowi celnicy) licznie odpowiedzieć na to zaproszenie i stawić się pod MF? Wysłaliśmy wniosek, uzależniający naszą obecność od wycofania sprawy Sławka. Odpowiedź SSC pomija ten warunek.
http://www.wssc.szu.pl/news.php?id=2009
Kto przyjedzie 12 do MF? Proszę o przesłanie list osób lub liczby z poszczególnych komórek, które są gotowe stawić się pod MF.
Sławek ma jeszcze około tydzień służby. Albo w ten tydzień coś zrobimy, albo będzie po wszystkim.

Adres celnicy.kra@wp.pl lub maria.mrugala@celnicy.pl
Mogą być problemy z przesłaniem maila, poczta się dzisiaj dziwnie zachowuje, to wówczas dzwońcie 668-380-349

Jutro podam informację, czy jedziemy.

Zastanawiam się czy nie warto zabrać taczek lub sanek.

Kancelaria Prawna która prowadzi sprawę Przewodniczącego ZZ Celnicy powinna w pozwie zażądać gigantycznego odszkodowania na Jego rzecz i związkowców.To co się dzieje w ostatnim czasie to polowanie na czarownice,mobbing rodem z trzeciego świata.Ludzie są zaskakiwani decyzjami,które nie mają nic wspólnego z tzw Dobrem Służby,nie naprawia się, tylko dyskryminuje się jej pracowników.Gdy by wygrana z takiego procesu przerosła mozliwości finansowe pozwanych to następnym razem nie doszłoby do takich zdarzeń.

Zamach

Spokojna Twoja Rozczochrana Biznesmenie, który spędza czas na "polemiki" z infantylnymi członkami naszego prymitywnego SPOŁECZEŃSTWA.
Z przemytami daję sobie radę. Nie narzekam.Niedouk / to sformułowanie chyba z S.Lindego.jako wybitny Biznesmen wiesz , chyba o kim piszę - prawda/,wykształciuch śmierdzi wybitną posłanką z ramienia SAMO..coś tam/.
BRAWO ! Sam SOBIE wystawiasz świadectwo.
Pa !
Szkoda mi Ciebie !
Każdy ma Swoje powody, żeby codziennie rano wstawać.LIVE.

Przepraszam, że tak rzadko wypowiadam się na forum.
Jestem po konsultacjach z prawnikami. Wiem już też, że decyzja w sprawie zwolnienia jest już prawie gotowa, tak więc z upływem siedmiodniowego terminu, tuż przed Wigilią Bożego Narodzenia zostanę zwolniony ze służby na podstawie zmanipulowanych, powycinanych i powyrywanych z kontekstu wypowiedzi do jakiegoś radia w związku z interwencją w sprawie fatalnej formy wprowadzenia nowych regulacji prawnych, które z powodu braku jakiegokolwiek przygotowania naraziły wielu funkcjonariuszy na naruszenie nietykalności cielesnej i spowodowały zniszczenie mienia.

Odnosząc się do powyższych wypowiedzi, pragnę odesłać do mojej autoryzowanej wypowiedzi do GP - na pytania dziennikarki GP odpowiadałem w tym samym czasie http://zz.celnicy.pl/tekst-200.html

Pragnę wam wszystkim podziękować za poparcie. Naprawdę nie ma powodów odpowiadać na histerię tzw. forumowych troli - jesteśmy zbyt poważni, aby odnosić się do takiego czegoś.

Chcę też zwrócić Waszą uwagę na to, iż najważniejszą sprawą w chwili obecnej jest proponowany projekt ustawy o SC, który lada dzień może trafić do laski marszałkowskiej.
Wystąpiliśmy już dzisiaj o przedstawienie oferty sporządzenia analizy prawnej w kwestii zgodnosci z Konstytucją RP tegoz projektu.

Dziękuję za spontaniczną pomoc finansową. Obiecuję, że wpłacone środki po rozliczeniu, zostaną wykrzystane na podobną pomoc dla funkcjonariuszy lub pracowników, którzy znajdą się w analogicznej lub znacznie gorszej sytuacji. Myślę, że decyzję w tej sprawie podejmiemy wspólnie za pośrednictwem forum.

Maria Mrugała zaproponowała PIKIETĘ MF w dniu 12.12.2008r. - TAK SIĘ SKŁADA, ŻE TO DRUGA ROCZNICA PIKIETY TEGO RESORTU. Dziękuję bardzo Mario za tę inicjatywę, proponuję jednak nie marznąć tak jak dwa lata temu:), ale proszę Was w zamian o zgłoszenia na obecność na GALERII SEJMU RP podczas pierwszego czytania projektu ustawy.
Na GALERIĘ SEJMU RP wejście jest możliwe bez większych ograniczeń, trzeba tylko zgłosić to wcześniej Marszałkowi Sejmu, czym się zajmiemy. Proszę zgłaszajcie więc już swoją chęć uczestnictwa na mail celnicy.kra@wp.pl lub slawomir.siwy@celnicy.pl. TERMIN NIE JEST WCIAŻ ZNANY.
Oto możliwe terminy posiedzeń, na których może odbyć się pierwsze czytanie:
Posiedzenie Sejmu RP w dniach 16, 17, 18, 19 grudnia 2008 r.
STYCZEŃ 2009
10x10.gif
7, 8, 9 stycznia 2009 r. (środa-piątek)
10x10.gif
21, 22, 23 stycznia 2009 r. (środa-piątek) Możliwa jest obecność nawet kilkuset osób. Liczę na Wasze wsparcie.

Ostatnia edycja:
bez mediów nie da rady

Witam całą brać celniczą! To co się dzieje w związku ze zwolnieniem Pana Siwego przechodzi ludzkie wyobrażenie. Okazuje się po raz kolejny,że w państwie prawa można tak naginać przepisy aby pozbyć się niewygodnego dla władz człowieka. Pomoc finansowa na prawnika dla Pana Siwego to dobra inicjatywa. Przyjazd do Warszawy na pikietę również coś może wnieść do sprawy. Jednak wydaje mi się ,że to nie uratuje Go przed utratą pracy. A to w tej chwili powinno być priorytetem w naszych działaniach. Musimy zainteresować media. Bez nich nic się nie uda. Może ma ktoś pomysł jak to zrobić. I to szybko bo jak wiemy czasu jest niewiele. Może zorganizujemy jakiś strajk oszczegawczy. Np odejście od stanowisk pracy na 2 godziny? Np jutro 10-12? Myślę ,że to zainteresowało by prasę i telewizję i nagłośniło sprawę. Jak myślicie?

Dla mnie wszystko jest jasne: ktoś napisał, że 17.grudnia kończy się czas obecności wsparcia na granicy, czyli właśnie za tydzień... A ktos inny, że od 1. stycznia znowu będzie można brać UŻ... To nie jest zbieg okoliczności moim zdaniem...

Prośba do administratora

Proszę o zbanowanie użytkownika "masakra". Rozumiem, że można mieć inne zdanie, ale nie wnosi on niczego do dyskusji, zachowuje się jak małolat, po prostu niepoważnie czym utrudnia normalną dyskusję i próbuje odwrócić uwagę od głownego tematu wątku...

Back
Do góry