Na lokalną obsługę prawną wystarczy. Wpłynęło coś około 3 tys zł.
Jest nadto zainteresowanie sprawą czołowych KP w kraju, ale tutaj stawka wynosi 12-15 tys zł. Nie zgodziłem się na finansowanie takich wydatków z funduszy Związku. Szkoda, że nie udało się jak dotąd zebrać takiej kwoty, gdyż sprawa dotyczy przede wszystkim ostatecznego "rozprawienia się" z przepisami art.26 pkt.10 i 12, które nie obowiazują w żadnej innej służbie mundurowej a są też w przedziwnej formie, bo połączonej, wdrażane do nowej ustawy, która trafiła już do Sejmju. Chodzi też o to, aby uswiadomić decydentom, że stosunek administracyjnoprawny charakteryzuje się większą trwałością aniżeli stosunek cywilnoprawny i że nie jest z tym tak jak to się wydaje wielu naszym przełożonym.
Może jeszcze środowisko uzna, że w tej sprawie warto jednak skorzystać z usług którejś z czołowych KP w kraju, wszak ze względu na równoległy proces legislacyjny będzie to dotyczyć trwałości stosunku służbowego w przyszłości dla wszystkich funkcjonariuszy.
Jest mi niezręcznie o tym pisać, ale tak to widzę. Chciałbym, aby moja sprawa przysłużyła się ogółowi, aby ukróciła liczne przecież nadużycia w stosowaniu art.26 pkt 10-12 ustawy o SC przez część kadry.
Możecie mieć na to wpływ.
Dziekuję za liczne dotychczasowe poparcie w formie podpisów oraz za wpłaty, które wpłynęły już na ten cel.