wściekły na SSC-JK
Nowy użytkownik
- Punkty reakcji
- 0
Ja tylko pytam, bo można się pogubić na podstawie tych orzeczeń, wyroków, uchwał, postanowień itp. WSA, NSA, SN itp.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Masz rację. Gdyby funkcjonariusz niezadowolony z przedłożonej propozycji stanowiska służbowego -nie przyjął tej propozycji (funkcjonariusz uważał że jego stanowisko słuzbowe powinno zostac "zwartościowane " na st. specjalistę a nie młodszego specjalistę)- zostałby zwolniony ze służby (zgodnie z ustawą) W tej sprawie wydana zostałaby decyzja zwalniająca ze słuzby i od tej decyzji funkcjonariusz mógłby sie odwołać. Ale tak właściwie od czego? Tylko od tego czy został zwolniony ze słuzby zgodnie z ustawą czy nie. Nie przyjął propozycji -został zwolniony - odwołanie odrzucone (w każdej instancji). O motywy nikt nawet nie zapyta, a nawet jak będą podane w odwołaniu nikt nie weźmie ich pod uwagę bo nie należa do "meritum' sprawy. Tak wiec odbiera sie nam prawo do odwolania. Nie wiem dlaczego WSA tego nie widzi. Pewnie NSA bedzie mial inny punkt widzenia OBYKolego, znów kłania się rozstrzygnięcie, czy propozycja ma charakter decyzji, od której przewidują środki zaskarżenia przewidziane kpa.
Co powiesz na tezę, że propozycja ma charakter decyzji wydanej z zastrzeżeniem jej rozpatrzenia (przyjęcie bądź odmowa) do końca 2010 r.?
W takim przypadku Sąd Pracy byłby wykluczony.
Musimy skarżyć, kasować. Myślę, że NSA to rozstrzygnie. Nie wyobrażam sobie, aby doszło do złamania Konstytucji, tj. pozbawienia prawa do sądu.
chyba ze ssc juz tam to zalatwil tj,. w NSA
Minęła kadencja, miała być "zielona wyspa" (poczatek), a została wymarzona "zielona karta" (koniec). Co będzie dalej?