Wzory odwołań od decyzji mianowania na stopień służbowy na podst. art.223 ustawy o SC

ponawiam pytanie, czy jest możliwe skorzystanie z kancelarii przy reprezentacji przed\WSA?

Przepraszam, ale nie zauważyłam Pana odpowiedzi na moje pytanie.
Myślałam o reprezentacji przed WSA z tego względu, że nie bardzo mam ochotę na wizyty w sądzie podczas rozprawy, chyba że moja obecność nie jest konieczna, czy ktoś wie jak wyglądają te rozprawy?

Witam ja jeszcze czekam mam przedłużenie do końca czerwca a już mało czasu,proszę o podpowiedź co mam teraz poczynić?
Z góry dziękuję.

Dzisiaj upływa termin na rozpatrzenie odwołan w drugiej instancji - potem pozostaną sądy. narazie cisza... Wszyscy dostaną odpowiedź w ostatnim dniu ? Jak ktoś dostanie to prosze o wpis na tym temacie. Pozdro

Czekam dalej na odpowiedź - tak jak myślałem wcześniej - decyzje będą wydawane w ostatnim dniu czerwca a potem jeszcze poczta.

Ostatnim dniem czerwca to decyzje będą sygnowne. Jak ja bym tak prowadziła postępowania to by mnie lokalna kadra zajeździła dyscyplinarkami.

Ciekawe w końcu ile jest tych odwołań ? Ale w WSA chyba nie damy rady. Może w NSA, ale żeby tak było trzeba przejść przez WSA :( Zdaje się, że WSA, jak to się ładnie mówi, obrały już linię orzeczniczą w tym zakresie, a wyroki zapadają chyba z automatu. Żadne argumenty na rzecz f-szy póki co nie zostały uwzględnione (chyba). Do tego dochodzi zwlekanie na czas przez MF.

Szanowny Panie ... Szkoda, że nie jest Pan po naszej stronie, z nami. Szkoda, że prowadzi Pan walkę z funkcjonariuszami. Nie wiem jakie są motywy takiego działania. To, że się Pan uwziął, to wiem - ale DLACZEGO ??? Dobrze jest walczyć ze stroną słabszą przy użyciu państwowych instrumentów, nie za swoje.
Może jednak przyjdzie taki czas, że to Pan znajdzie się w podobnej sytacji, jak wielu z nas teraz. Może poczuje Pan smak takiej właśnie sytuacji. Czasami życie samo za siebie się mści - niech Pan o tym pamięta !!!
A teraz idę na setę, bo mnie to wszystko wku... :mad:

myślę, że sady mają wiedzę ze mamy racje ...ale muszą tak orzekać, bo ...właśnie bo co ??? jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o ...

Hipotetyczny konflikt interesów

Obsługa prawna także podlega wyłącznie regułom gry rynkowej?

Oczywiście to pytanie retoryczne. Ale, mając na uwadze standardy (demokracji), musimy go postawić. W kontekście wykonywanej obsługi prawnej ZZ CELNICY PL. Na właściwym, skutecznym procesowo poziomie.

Wg mojej oceny, istnieje konieczność zwrócenia uwagi także na ten element. W kontekście mianowań na stopnie służbowe i wniesionego subsydiarnego aktu oskarżenia. Także, w stosunku do propozycji stanowisk służbowych.

Z drugiej strony, czy zajęcie stanowiska w tak ważnej obecnie kwestii, jaką jest ocena skutków prawnych importu płynu do spryskiwaczy (wg opisu z pól 31 zgłoszeń celnych), może mieć wpływ na jakość działań w innych obszarach prawnych?

Jak myślisz ? Kto dostanie po du..pie za spirytus ? Ja myślę , że przyjmujący zgłoszenie i weryfikator , nikt inny ! Zgłoszenie nie spełniało wymogów formalnych tzn. opis towaru w polu 31 był inny niż w dokumentach , więc nie powinno być przyjęte , a jeżeli zostało przyjęte , to weryfikujący zgłoszenie nie powinien dopuścić towaru do obrotu . I wszystko w tym temacie ! Gdyby na mnie to trafiło nigdy bym nie ,, podbił" się pod takim zgłoszeniem nawet na polecenie przełożonego !

Jak myślisz ? Kto dostanie po du..pie za spirytus ? Ja myślę , że przyjmujący zgłoszenie i weryfikator , nikt inny ! Zgłoszenie nie spełniało wymogów formalnych tzn. opis towaru w polu 31 był inny niż w dokumentach , więc nie powinno być przyjęte , a jeżeli zostało przyjęte , to weryfikujący zgłoszenie nie powinien dopuścić towaru do obrotu . I wszystko w tym temacie ! Gdyby na mnie to trafiło nigdy bym nie ,, podbił" się pod takim zgłoszeniem nawet na polecenie przełożonego ! Czekam wielcy prawnicy na odpowiedż!! Obserwując forum widzę , że maturzysta z lat 70 jest lepszy od doktorów i magistrów prawa z lat 2000. Kupić kawałek papieru to teraz nie jest problemem!!!!!

czy toś sie orientuje jaki termin rozprawy wyznacza nsa po złożeniu skargi?

spytajcie mecenasa Chmaja on przecież przygotowuje wszyskie opinie prawne dla MF w tym i SC, a przy tym jeszcze reprezentuje funkcjonariuszy celnych w sprawach przeciwko SSC czy to nie ciekawe?????????

Back
Do góry