Wzory odwołań od decyzji mianowania na stopień służbowy na podst. art.223 ustawy o SC

Przepraszam, ale nie zauważyłam Pana odpowiedzi na moje pytanie.
Myślałam o reprezentacji przed WSA z tego względu, że nie bardzo mam ochotę na wizyty w sądzie podczas rozprawy, chyba że moja obecność nie jest konieczna, czy ktoś wie jak wyglądają te rozprawy?

Witam ja jeszcze czekam mam przedłużenie do końca czerwca a już mało czasu,proszę o podpowiedź co mam teraz poczynić?
Z góry dziękuję.

Dzisiaj upływa termin na rozpatrzenie odwołan w drugiej instancji - potem pozostaną sądy. narazie cisza... Wszyscy dostaną odpowiedź w ostatnim dniu ? Jak ktoś dostanie to prosze o wpis na tym temacie. Pozdro

Czekam dalej na odpowiedź - tak jak myślałem wcześniej - decyzje będą wydawane w ostatnim dniu czerwca a potem jeszcze poczta.

Ostatnim dniem czerwca to decyzje będą sygnowne. Jak ja bym tak prowadziła postępowania to by mnie lokalna kadra zajeździła dyscyplinarkami.

Ciekawe w końcu ile jest tych odwołań ? Ale w WSA chyba nie damy rady. Może w NSA, ale żeby tak było trzeba przejść przez WSA :( Zdaje się, że WSA, jak to się ładnie mówi, obrały już linię orzeczniczą w tym zakresie, a wyroki zapadają chyba z automatu. Żadne argumenty na rzecz f-szy póki co nie zostały uwzględnione (chyba). Do tego dochodzi zwlekanie na czas przez MF.

Szanowny Panie ... Szkoda, że nie jest Pan po naszej stronie, z nami. Szkoda, że prowadzi Pan walkę z funkcjonariuszami. Nie wiem jakie są motywy takiego działania. To, że się Pan uwziął, to wiem - ale DLACZEGO ??? Dobrze jest walczyć ze stroną słabszą przy użyciu państwowych instrumentów, nie za swoje.
Może jednak przyjdzie taki czas, że to Pan znajdzie się w podobnej sytacji, jak wielu z nas teraz. Może poczuje Pan smak takiej właśnie sytuacji. Czasami życie samo za siebie się mści - niech Pan o tym pamięta !!!
A teraz idę na setę, bo mnie to wszystko wku... :mad:

myślę, że sady mają wiedzę ze mamy racje ...ale muszą tak orzekać, bo ...właśnie bo co ??? jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o ...

Hipotetyczny konflikt interesów

Obsługa prawna także podlega wyłącznie regułom gry rynkowej?

Oczywiście to pytanie retoryczne. Ale, mając na uwadze standardy (demokracji), musimy go postawić. W kontekście wykonywanej obsługi prawnej ZZ CELNICY PL. Na właściwym, skutecznym procesowo poziomie.

Wg mojej oceny, istnieje konieczność zwrócenia uwagi także na ten element. W kontekście mianowań na stopnie służbowe i wniesionego subsydiarnego aktu oskarżenia. Także, w stosunku do propozycji stanowisk służbowych.

Z drugiej strony, czy zajęcie stanowiska w tak ważnej obecnie kwestii, jaką jest ocena skutków prawnych importu płynu do spryskiwaczy (wg opisu z pól 31 zgłoszeń celnych), może mieć wpływ na jakość działań w innych obszarach prawnych?

Jak myślisz ? Kto dostanie po du..pie za spirytus ? Ja myślę , że przyjmujący zgłoszenie i weryfikator , nikt inny ! Zgłoszenie nie spełniało wymogów formalnych tzn. opis towaru w polu 31 był inny niż w dokumentach , więc nie powinno być przyjęte , a jeżeli zostało przyjęte , to weryfikujący zgłoszenie nie powinien dopuścić towaru do obrotu . I wszystko w tym temacie ! Gdyby na mnie to trafiło nigdy bym nie ,, podbił" się pod takim zgłoszeniem nawet na polecenie przełożonego !

Jak myślisz ? Kto dostanie po du..pie za spirytus ? Ja myślę , że przyjmujący zgłoszenie i weryfikator , nikt inny ! Zgłoszenie nie spełniało wymogów formalnych tzn. opis towaru w polu 31 był inny niż w dokumentach , więc nie powinno być przyjęte , a jeżeli zostało przyjęte , to weryfikujący zgłoszenie nie powinien dopuścić towaru do obrotu . I wszystko w tym temacie ! Gdyby na mnie to trafiło nigdy bym nie ,, podbił" się pod takim zgłoszeniem nawet na polecenie przełożonego ! Czekam wielcy prawnicy na odpowiedż!! Obserwując forum widzę , że maturzysta z lat 70 jest lepszy od doktorów i magistrów prawa z lat 2000. Kupić kawałek papieru to teraz nie jest problemem!!!!!

spytajcie mecenasa Chmaja on przecież przygotowuje wszyskie opinie prawne dla MF w tym i SC, a przy tym jeszcze reprezentuje funkcjonariuszy celnych w sprawach przeciwko SSC czy to nie ciekawe?????????

Back
Do góry