Wzory odwołań od decyzji mianowania na stopień służbowy na podst. art.223 ustawy o SC

spytajcie mecenasa Chmaja on przecież przygotowuje wszyskie opinie prawne dla MF w tym i SC, a przy tym jeszcze reprezentuje funkcjonariuszy celnych w sprawach przeciwko SSC czy to nie ciekawe?????????

Wygląda na to, że najlepiej na tym wychodzi kancelaria Chmaja. Srał pies konflikt interesów?

czy ktoś mógłby usystematyzować, co należy zrobić po otrzymaniu odmowy ssc?
znalzałm skargę do wsa i 4 pisma procesowe, to wszystko razem sklada się do wsa?Jak to wygląda?

Tu nie ma co systematyzować. Albo umiesz myśleć, albo nie. Delikatnie rzecz nazywając.

Poza tym, nie jesteśmy pępkiem świata. Takie są brutalne realia.

Róbcie swoje. Bez zbędnych frustracji.

Ja w lutym dostałam od nieogolonego przedłużenie do końca czerwca,teraz do wrzesnia.
To jakaś Afryka albo Białoruś.
Myśmy mu słali pagony,a tu trzeba było buraki wysyłać.
Mam nadzieję, że to całe po z komoruskim i TW bonim w kosmos na jesieni wyleci.

Najgorsze w tym wszystkim jest to, że ten burak dyma nas z każdej strony :mad: i póki co nie ma na niego bata. Na wiele rzeczy nie mamy wpływu, ale na wynik jesiennych wyborów TAK !!! Pora szambo opróżnić i wywieźć do oczyszczalni !!! - tam jest jego miejsce.

Ostatnia edycja:
Najgorsze w tym wszystkim jest to, że ten burak dyma nas z każdej strony :mad: i póki co nie ma na niego bata. Na wiele rzeczy nie mamy wpływu, ale na wynik jesiennych wyborów TAK !!! Pora szambo opróżnić i wywieźć do oczyszczalni !!! - tam jest jego miejsce.

Święte słowa !!!!! Tylko przy urnie możemy odesłać tych Panów tam gdzie ich miejsce..

W kilku miejscach pracowałam,ale tak bezczelnego szefa to jeszcze nie mialam.
Żadnego szacunku dla przepisów,czy piszesz do mfu czy do tuska wszyscy cię mają w dupie.
Mam zbiór takiej polemiki, że wnuki nie uwierzą.

i myślisz, że się to uda? niestety minister Rostowski jest dobrze oceniany przez płemiła

Pomyśl o jaki wynik wyborów mi chodzi. Wtedy płemieł może se oceniać jak chce. Jego ocena nie będzie miała znaczenia. Jestem pewien, że nowy MF np. Pan Profesor Rybiński tego ogryzka wraz z kamarylą wygoni do garów.

Miejcie do siebie pretensję. Trzeba było w odpowiednim czasie skarżyć bezczynność do WSA, który z automatu nakazywał SSC wydanie decyzji. I by było już "po ptakach".

A swoją drogą, czyżby zamierzał przedłużać do emerytury? Czy też chce oddać do sadów administracyjnych (WSA, NSA) tylko wyselekcjonowane sprawy / stany faktyczne?

Coś jest na rzeczy.

Niunia, jak masz problem z ... nazwijmy to subsumpcją Twojego stanu faktycznego i nie potrafisz wykorzystać procesowo / administracyjnie materiałów udostępnionych przez ZZ to ... nie wiem, co Ci poradzić. A na marginesie, przecież nikt za Ciebie będzie podejmował kroków prawnych i brał za to pełnej odpowiedzialności ....

Nie ma opłaty sądowej, a jeśli chodzi o koszty postępowania, to z tego co ja się orientuję, to jesteśmy zwolnieni z uwagi na coś tam coś tam.

Wiele spraw już było, ale nie pytałem czy sąd obciążył kogoś kosztami sądowymi. Przy samym złożeniu skargi nie ma opłaty, potem jednak sąd może obciążyć kosztami - to jakieś 100zł albo 200zł, ale nie wiem od czego zależy ta kwota. Wygraliśmy dotąd kilka spraw z MF i DIC w innych sprawach i raz było to 100zł a raz 200zł na naszą rzecz zasądzone od organów państwowych.

Nakazujące SSC wydanie decyzji administracyjnych. Prawomocne. Pozostałe korzystne są tylko kwestią czasu. Tak jest zapisane w gwiazdach. W ustawach też.

Back
Do góry