Wzory odwołań od decyzji mianowania na stopień służbowy na podst. art.223 ustawy o SC

Jak dotąd przed WSA w Wawie KAPA. Sąd Okręgowy w Gdańsku uznał nasze słuszne roszczenia co do terminu "Przed wejściem.........." Uważam że przed NSA może być to ważny argument, choć sprawa dotyczy innej procedury. Co prawda nie wiem o co chodzi memu wrogowi w ciągłym przesuwaniu terminu wydania decyzji, to mam nadzieję że z tej batalii wyjdziemy zwycięsko. A on po wyborach wróci do kanapek.

Nieogolony rozjeżdża nas jak walcem ( przynajmniej na razie ). Niestety smutne, ale prawdziwe.
Pozostaje póki co urna na jesieni.
Czy otrzymał ktoś może już uzasadnienie oddalające skargę w WSA ?

Ostatnia edycja:
a to nowy sposób na walkę z hazardem,jest to tak genialne że SSC powinien rozważyć ponowne wartościowanie lub przynajmniej jego część,myślę że punktacja wartościowania winna być ponownie rozpatrzona i analizowana chodzi oczywiście o dozory.

zerknijcie

http://www.youtube.com/watch?v=BATjlysISqI

Ostatnia edycja:
,,Na podstawie art. 36 par.1 ustawy KPA (juryści po zawodówce) .... Jednocześnie informuję, iż odwołanie Pani zostanie rozpatrzone do dnia 30 listopada 2011r.,,
Wówczas nieogolony maluch pewnie znowu będzie w kateringu !l

sukces urzędu sukcesem izby?
no to wio
ale było to prorocze
"Ja, jako były partyzant..." - tak zaczynał niemal każde zdanie M. Moczar-szef UB w PRL. Dzięki temu był powszechnie znany jako jaja kobyły..
Rośniemy razem z partią
Wszyscy do walki ze stonką
"parcelacja wywlaszczonych Latyfundiow" fragment przemowienia Gomulki
nie matura lecz chec szczera zrobi z ciebie oficera
"rolniku daj krowie a krowa da tobie"

Raz zdobytej władzy nie oddamy nigdy

Gdybyśmy mieli blachę, zrobilibyśmy konserwy, którymi zalalibyśmy całą europe, ale nie mamy mięsa
Wzmożona kontrola- dźwignią społecznego zaufania-proroctwo PRL
kobiety na traktory
200% normy , "przynies flaszke a sie zrobi-graniczne celne uwagi

sam widziałem, jak rolnik obsiał swoim nasieniem 5 hektarów..." - Wiesław Gomułka
Ten kto podniesie reke na wladze ludowa, moze byc pewien, ze ta reka zostanie mu odrabana - prem. Cyrankiewicz
Nieważne kto głosuje; ważne kto liczy głosy

WRÓG CIĘ KUSI COCA-COLĄ

ILE WYTWORZYMY TYLE PODZIELIMY

Pogrom partii programem narodu
Parówkowym skrytozercom mówimy stanowcze nie
Bimber przyczyna slepoty
Kobiety gałezia przemysłu lekkiego
Przestań pić! Chodź z nami budować
szczęśliwe

Rolniku, myj jaja przed skupem
WSZYSCY W GNIEWIE BUDUJĄ SOCJALIZM
Alkohol wrogiem żołnierza."

Dopisywano pod tym "Żołnierz wroga się nie boi
Koniu polski bierz przykład z konia radzieckiego
Nasza odpowiedz spekulantom to terminowa dostawa ziemniaków
Siej kukurydzę - będziesz miał krowy cielne (na PGR
'Służba zdrowia marginesowi społecznemu mówi NIE
Rolniku! Wal konia w ciągniku
Wszystkie normalne próby wyeliminowania Robin Hooda zawiodły. Nie mamy
wyjścia, trzeba rozpuścić informacje, że jest Żydem

Ostatnia edycja:
Wyroki WSA

Mam prośbę. Czy ktoś ma zebrane, w kolejności chronologicznej, pierwszych dziesięć wyroków WSA w Warszawie w sprawie stopni. Oczywiście nie chodzi o bezczynność SSC. Jeśli tak, to prosił bym o sygnatury.

Sądy głowią się nad uzasadnieniami do tych "trafnych" wyroków, które zapadły - o ile ktoś wystąpił z wnioskiem w terminie 7 dni od dnia ogłoszenia wyroku. Takie zaś uzasadnienie prędko się nie pojawi. Jeden sędzia w Turcji, drugi na Malcie, trzeci na Seszelach ... itp itd. Wakacje moi drodzy. Kto by się przejmował jakimiś celnikami, wakacje :cool:

Wygląda na to, ze zabagnioną modernizację nieogolonego i tow. znaka będzie prostować nowa ekipa. Termin na wydanie decyzji w I instancji 11 mcy ! i kop się z burakiem!

Niech ta ekipa z MF i jego otoczka pójdzie w końcu w kanał. Sądziłem ( teraz wiem, że naiwnie - jak dzieciak :( ), że sądy wyprostują szarże i wybryki Nieogolonego. Ale widać władza władzy jak kruk krukowi ...

sukces urzędu sukcesem izby?
no to wio
ale było to prorocze
"Ja, jako były partyzant..." - tak zaczynał niemal każde zdanie M. Moczar-szef UB w PRL. Dzięki temu był powszechnie znany jako jaja kobyły..
Rośniemy razem z partią
Wszyscy do walki ze stonką
"parcelacja wywlaszczonych Latyfundiow" fragment przemowienia Gomulki
nie matura lecz chec szczera zrobi z ciebie oficera
"rolniku daj krowie a krowa da tobie"

Raz zdobytej władzy nie oddamy nigdy

Gdybyśmy mieli blachę, zrobilibyśmy konserwy, którymi zalalibyśmy całą europe, ale nie mamy mięsa
Wzmożona kontrola- dźwignią społecznego zaufania-proroctwo PRL
kobiety na traktory
200% normy , "przynies flaszke a sie zrobi-graniczne celne uwagi

sam widziałem, jak rolnik obsiał swoim nasieniem 5 hektarów..." - Wiesław Gomułka
Ten kto podniesie reke na wladze ludowa, moze byc pewien, ze ta reka zostanie mu odrabana - prem. Cyrankiewicz
Nieważne kto głosuje; ważne kto liczy głosy

WRÓG CIĘ KUSI COCA-COLĄ

ILE WYTWORZYMY TYLE PODZIELIMY

Pogrom partii programem narodu
Parówkowym skrytozercom mówimy stanowcze nie
Bimber przyczyna slepoty
Kobiety gałezia przemysłu lekkiego
Przestań pić! Chodź z nami budować
szczęśliwe

Rolniku, myj jaja przed skupem
WSZYSCY W GNIEWIE BUDUJĄ SOCJALIZM
Alkohol wrogiem żołnierza."

Dopisywano pod tym "Żołnierz wroga się nie boi
Koniu polski bierz przykład z konia radzieckiego
Nasza odpowiedz spekulantom to terminowa dostawa ziemniaków
Siej kukurydzę - będziesz miał krowy cielne (na PGR
'Służba zdrowia marginesowi społecznemu mówi NIE
Rolniku! Wal konia w ciągniku
Wszystkie normalne próby wyeliminowania Robin Hooda zawiodły. Nie mamy
wyjścia, trzeba rozpuścić informacje, że jest Żydem

Hmmm... no można jeszcze dodać:
Każdy rolnik postępowy sam zapładnia swoje krowy.

"Mówimy partia myślimy Lenin, mówimy Lenin myślimy partia".
Dopisywano - od tego czasu co innego mowimy co innego myślimy.

Było tak że stanęliśmy nad przepaścią ale od tego czasu daliśmy duży krok naprzód - Gierek ???

Alkohol to Twój wróg - dopisywano - więc lej wroga w mordę.

Alkohol gubi narody acz pojedynczym osobom nie czyni szkody ;)

Wyrok WSA

Od dzisiaj jestem szczęśliwym posiadaczem pisemnego wyroku oddalającego moją skargę. Kwintesencją uzasadnienia jest, że skoro są dwa różne rozumienia sformułowania "przed dniem wejścia w życie ustawy" SĄD UZNAJE, ŻE WYKŁADNIA GRAMATYCZNA NIE MOŻE ZOSTAĆ ZASTOSOWANA.
Jeszcze jeden cytat :"Na marginesie wskazać należy, iż tutejszy Sąd rozpoznając niniejszą sprawę, nie podzielił argumentacji zawartej w powołanym przez skarżącego wyroku Sądu Okręgowego w Gdańsku. Nadto, rozstrzygnięcie to nie wiązało WSA w Warszawie (:-?), jako wydane w innej sprawie oraz przez Sąd działający w ramach sądownictwa powszechnego." - Ciekawi mnie czy DIC złożył odwołanie od wyroku Sądu Okręgowego?

Przecież jak już pisałem wcześniej gdzieś było dogadanko z WSA w W-ie. Tylko skarga kasacyjna może przynieść oczekiwany skutek. Tam już o dogadanko będzie trudno. W uzasadnieniu ten sędzina podał, że "że skoro są dwa różne rozumienia sformułowania "przed dniem wejścia w życie ustawy" SĄD UZNAJE, ŻE WYKŁADNIA GRAMATYCZNA NIE MOŻE ZOSTAĆ ZASTOSOWANA". Ależ na Boga zastosowanie wykładni językowej ma pierszeństwo przed zastosowaniem jakiejkolwiek wykładni. Ale cóż gramy dalej !!!! Do końca Naszego albo ich.

Back
Do góry