Z
ZbujMadej
Gość
Dorohuski - przeciez zostal przyjety projekt zmienionej ustawy o SC z wykreslonymi slawetnymi artykulami (a moze sie myle ?) i na najblizszym posiedzeniu sejmu miał byc glosowany. Do tego
Wiec o co chodzi ? Ja rowniez pracuje na granicy i tez mi na tym zalezy, ale jesli w/w nie jest zapewnieniem jako takiej ochrony prawnej, to co jest ? Rozumiem, ze trzeba to bedzie dopracowac, np zapis o zwolnieniu funkcjonariusza po 12 m-cach zawieszenia - zaden sąd tak szybko nie dziala - ale jest calkiem dobrze, jak na poczatek.
EDIT - literówki
4. Restytucja uprawnień funkcjonariuszy celnych
Uważamy za konieczne wprowadzenie pełnej restytucji nie w trybie ustawy, ale po analizie wszystkich przypadków osób, które zostały zwolnione w trybie art. 25 ustawy o Służbie Celnej. Przygotowana zasada dla pełnej restytucji nastąpi równolegle z pracami nad zmianą ustawy o Służbie Celnej. Zasady te wejdą w życie równolegle z wejściem w życie tej zmiany.
Wiec o co chodzi ? Ja rowniez pracuje na granicy i tez mi na tym zalezy, ale jesli w/w nie jest zapewnieniem jako takiej ochrony prawnej, to co jest ? Rozumiem, ze trzeba to bedzie dopracowac, np zapis o zwolnieniu funkcjonariusza po 12 m-cach zawieszenia - zaden sąd tak szybko nie dziala - ale jest calkiem dobrze, jak na poczatek.
EDIT - literówki