Wyjaśnienie przebiegu rozmów z Min. Michałem Boni

PANIE SŁAWKU CO ZAMIERZACIE DALEJ???MAMY WAM WYPISYWAC POMYSŁY NA FORUM???
TO CO WYSCIE TAM ROBILI 3 DNI????
UKŁADALISCIE WŁOSY IWONCE DO TV????
CZY MA PAN ZAMIAR Z CAŁA RESZTA COS JESZCZE ROBIC???
CZY ZOSTAWICIE TO TAK SOBIE NA NASTEPNE 10 LAT???

.

To MY w DOROHUSKU zapoczątkowaliśmy ten protest i nikt nas się nie pyta o zdanie. Kto ustalił, że emerytury są najważniejsze, bo napewno nie my. Jeżeli dalej chcecie sie lansowac na naszych garbach, to powodzenia!!
NAJWAŻNIEJSZA jest ochrona prawna funkcjonariuszy, czy możecie to w końcu zrozumieć. Bez nas nic nie zdziałacie, więc Panie Siwy ( jeżeli Pan jeszce tego nie wie), o to toczył sie ten protest. Ja wiem, że ludziom z ZZ i z odziałów tzw. "buraczanych", najbardziej zależy na pieniadzach i emeryturach, ale my na granicy, przy obecnym stanie prawnym, nie doczekamy żadnej emerytury.

PANIE SłAWKU!!!DAJMY JUZ SOBIE SPOKOJ...PRZYJMIJMY TO CO PROPONUJE RZAD...TO JEST DOBRE NA POCZąTEK,A PóZNIEJ BEDZIEMY SPOKOJNIE NEGOCJOWAC O EMERYTURACH ....PROSZE PRZYSTAPCIE DZIS JESZCZE DO NEGOCJACJI Z RZADEM A NIE SZUKACIE NIERALNYCH ROZWIąZAN.POZDRAW

WłWłASNIE....JAK UWAZAM ZE DLA NAS FUNKCJO ZA PASA NAJWAZNIEJSZA JEST OCHRONA PRAWNA...BO TAK NAPRAWDE TO MOZEMY TYCH EMERYTUR NIGDY NIE ZOBACZYC

.

Nasi przedstawiciele, którzy przypatrywali się obradom w Warszawie, powiedzieli całą prawdę, jak członkowie ZZ o mało sie nie pobili między sobą. Ludzie!!! to banda oszołomów, musicie podchodzić z dużą rezerwą do tego co mówią ZZ. Fołta tylko chce się pokazywać w mediach, kto dał jej mandat do jakichkolwiek negocjacji, wywalili ją z kierownictwa ZZ, to sie podłączyła do Porozumienia Białostockiego. I tacy ludzie nas reprezentują w Warszawie. To skandal.

Re: .

Dorohuski napisał:
To MY w DOROHUSKU zapoczątkowaliśmy ten protest i nikt nas się nie pyta o zdanie. Kto ustalił, że emerytury są najważniejsze, bo napewno nie my. Jeżeli dalej chcecie sie lansowac na naszych garbach, to powodzenia!!
NAJWAŻNIEJSZA jest ochrona prawna funkcjonariuszy, czy możecie to w końcu zrozumieć. Bez nas nic nie zdziałacie, więc Panie Siwy ( jeżeli Pan jeszce tego nie wie), o to toczył sie ten protest. Ja wiem, że ludziom z ZZ i z odziałów tzw. "buraczanych", najbardziej zależy na pieniadzach i emeryturach, ale my na granicy, przy obecnym stanie prawnym, nie doczekamy żadnej emerytury.

Masz rację . Nie uważam , żeby emerytury były najważniejsze (średnio w nie wierzę) , zmiana przepisów, ochrona prawna i kasa- to jest podstawa. Nikt nie jedzie na Waszym garbie, jedziemy na tym samym wózku. Nie prowokujmy sztucznych podziałów.

W IC Katowice agitują żeby podpisywać się pod propozycją rządu. Wydrukowana propozycja rządowa i każdy funkcjonariusz ma się pod tym podpisać osobiście . Chyba zaraz zemdleję i pójdę do lekarza .

COS WAM POWIEM!!!....JESTESCIE ROZGORYCZENI TYM CO SIE DZIEJE W NASZEJ SłUżBIE,OCZEKUJECIE JAKIES ABSTRAKCYJNEJ GWIAZDKI Z NIEBA....A JA WAM POWIEM Z OMJEGO DOSWAIDCZENIA ZE BARDZO A TO BARDZO SIE CIESZE Z TYCH 500Zł ORAZ TEGO ZE ZNIOSA ART.25....BO JA NAPRADE KOCHAM SWOJA PRACE I MUNDUR ALE JAK BEDZIEMY NACISKAC NA EMERYTURY A NIE NA OCHRONE PRAWNA TO POWIEM WAM.....ZE POłOWA Z NAS W NIEDłGIM CZASIE ZOSTANIE ARESZTOWANA ZA POMóWIENIA.I NA PEWNO ZADNYCH EMERYTUR NIE ZOBACZYMY....A PROKURATORZY TO ROBIą SOBIE Z NAS KACZKI DO ODSTRZAłU I PODNOSZA FREKWENCJE.............POMYSLCIE O TYCH Z PASA,Z PIERSZEJ LINI A NIE O CIEPłYCH STOłKACH W BIURZSE...RESPECT

Co nam z emerytury po 15 latach przy naszych niskich poborach. Emerytura po 15-stu latach to 40%, czyli w naszym przypadku przy obecnych zarobkach to jakies 700zł.
Emerutura niech bedzie po 20--25 latach ale 100%.
Zeby emeryturka jakos wygladała najpierw trzeba zapewnic wzrost naszych wynagrodzen przez najblizsze lata. 500zł netto!! w tym roku a w kolejnych latach podniesc mnoznik do takiego jak SG i zapewnic w modernizowanej ustawie zapis aby nasze uposazenia rosły tak jak np w SG.

UC Kraków prosi o podjęcie rozmów z MF w jak najszybszym terminie, przy udziale mediatora i ew. transportowców.
Postulaty:
- 500 brutto (może netto?) - dla każdego funkcjonariusza, ew. można pominąć kadrę kierowniczą by zminimalizować ogromne dysproporcje w płacach. Kwotę 1500 zł podwyżki można by rozbić na 3 kolejne lata.
-wzrost mnożnika do poziomu takiego jaki ma SG jeszcze w tym roku, aby podnieść nam pensje o kolejne 300 zł w 2008 (Boni zasugerował że jest szansa aby w przyszłym roku było tak jak w SG czyli 2,67)
- równomierny wzrost mnożnika w SC taki jak w policji czy SG.
- emerytury, nie upieramy sie przy 15 latach (może być 20 lat - lepiej to wygląda medialnie i łatwiejsze do przełknięcia)
- awans min. co 2 lata, a max. co 5 lat, ale związany z podniesieniem uposażenia.
- ochrona prawna funkcjonariuszy wyk. czynności służbowe

jak najszybciej podjąć rozmowy z rządem przy udziale mediatora oraz Transportowców ...powtarzam jeszcze dziś tę sprawę załatwić ... i puścić wszyskie samochody jako akt dobrej woli, to będzie medialne ...

Trzeba już dziś działać bo czas nie jest już naszym atutem !!!

..... WSPÓLNA KONFERENCJA Z TRANSPORTOWCAMI I APEL o ROZMOWY Z RZĄDEM ..... już dzisiaj

-EMERYTURY nie upierac sie przy 10 latach, wazne aby bylo 1,5 za 1 rok tym na granicyE!!!
-500 ZŁOTYCH TAK- ALE PO RÓWNO LUB WIECEJ DLA NAJMNIEJ ZARABIAJĄCYCH

-NADGODZINY PŁATNE...MYSLE ZE LUDZIE POWINNI MIEC WYBÓR CZY CHCA KASE CZY WOLNE

- I OCHRONA PRAWNA ART. 25 OK. ALE ART. 26 TO CO DODALI CZYLI 12 M-CY - TO TRZEBA USUNAC. MYSLE ZE TRZEBA BY BYŁO COS ZROBIC JESZCZE Z TYMI KTÓRYCH JUZ ARESZTOWANO I POSADZONO.....

Siwy! Jesteś tu jeszcze w ogóle ? bo mam wrażenie , że rzuciłeś temat i poszedłeś na obiad. Nie rozumiem jednego, jak przystąpiliście do rozmów skoro dopiero teraz pytasz nas co chcemy? Rozumiem , że chcesz doprecyzować bo inaczej to by była kpina. Odpisz cokolwiek , bo szkoda męczyć oczy przed kompem , czytając anonimy.

ps.
Sprawy emerytur można odłożyć do negocjacji w późniejszym terminie, ponieważ jest to sprawa trudna, wymagająca szczegółowych ustaleń i decyzji. W protokole proszę jednak uwzględnić zapis, że ustalenia w tym temacie będą prowadzone w najbliższym możliwym terminie.

Dorohuski napisał:
Nasi przedstawiciele, którzy przypatrywali się obradom w Warszawie, powiedzieli całą prawdę, jak członkowie ZZ o mało sie nie pobili między sobą. Ludzie!!! to banda oszołomów, musicie podchodzić z dużą rezerwą do tego co mówią ZZ. Fołta tylko chce się pokazywać w mediach, kto dał jej mandat do jakichkolwiek negocjacji, wywalili ją z kierownictwa ZZ, to sie podłączyła do Porozumienia Białostockiego. I tacy ludzie nas reprezentują w Warszawie. To skandal.

A wczoraj nikt nie chcial czytac co pisze.
Wyzywano mnie od palantow itp.
Obudzcie sie!!!!!!!!!!
Tam tak naprawde bylo!
Ja po dwoch dniach sobie darowalam ten spektakl marnych "gwiazd".

Mam dziwne wrazenia i obym sie mylił. Ale do rzeczy:
Gdy zaczeły sie protesty na granicy zwiazki siedzialy cicho i szeptaly po kątach przestraszone " to nie my, to inicjatywa oddolna". Jak nastapiła eskalacja protestu , to nagle wyszli wszyscy i dawaj krzyczec "to my ! to nasz protest ! to my go zaczelismy !" >> patrz wystapienia I.Fołty i innych.
Teraz, gdy zerwali rozmowy (rzad czy zwiazki, co za roznica) liczac na <tu wpisac dowolne rzeczy, nawet wyssane z palca> , ludzie zaczeli sie od nich odwracac (i wcale sie nie dziwie, bo zaczynaja sie zachowywac jak stara panna), wiec teraz trzeba jakos wyjsc z twarza, zeby pozniej zwiazki mogly powiedziec jakie to one dobre i ile nam zalatwily.
I moze stad ten post - obym sie mylił.

PS. S. Siwy napisał
Chcę przypomnieć, że do rozmów z rządem doszło dzięki Waszej inicjatywie i dzięki temu, że na mój APEL przyjechaliście w poniedziałek pod MF na godz. 10:30. Dzięki temu wyszli do nas Dyrektorzy Departamentu i dzięki temu można było zorganizować spotkanie na nastęny dzień. Wydaje się też, że dzięki temu Premier poważniej zainteresował się sprawą celników i pojechał na granicę wschodnią zobaczyć jak wygląda nasza praca.
W poniedziałek przyjechało bardzo wielu celników niezrzeszonych w ZZ, którym bardzo serdecznie dziękuję. To dzięki Wam doszło w ogóle do rozmów z rządem.
I chwała mu za to, ze to przypomina, bo jest chyba jedynym zwiazkowcem, ktory o tym mowi glosno.

.

Mam wrażenie, że sie nie rozumiemy. Po powyzszych wpisach widać komu na czym zależy. Wewnętrznym oddziałom i biurokratom tylko na kasie, a granicznym na ochronie prawnej. MUSICIE ZROZUMIEĆ - że zamykają Naszych kolegów do więzienia, bez żadnych dowodów Jak ktoś nie wie o co chodzi, jest przedruk z Newsweeka na www. wssc.szu.pl, o tytule - Pamięć Absolutna. Od tego zaczął sie ten protest, więc nie pieprzcie tu o jakich mnożnikach. Bez oddziałów graniczny nic nie zdziałacie, choć byście nie perzychodzili do pracy przez miesiąc. DOTARŁO !!!!!?????

Dorohuski, to dlaczego wczoraj wasz oberawtor nie negowal i zgodzil sie przerwac rozmowy?
Z tego co mi wiadomo, to wlasnie granicy wschodniej zalezalo najbardziej na emeryturach.
Ja rozumiem,ze byly tam osoby,z ktorymi trudno sie dogadac,ale trzeba te kwestie wyjasnic.

Dorohuski napisał:
Mam wrażenie, że sie nie rozumiemy. Po powyzszych wpisach widać komu na czym zależy. Wewnętrznym oddziałom i biurokratom tylko na kasie, a granicznym na ochronie prawnej. MUSICIE ZROZUMIEĆ - że zamykają Naszych kolegów do więzienia, bez żadnych dowodów Jak ktoś nie wie o co chodzi, jest przedruk z Newsweeka na ww. w, o tytule - Pamięć Absolutna. Od tego zaczął sie ten protest, więc nie pieprzcie tu o jakich mnożnikach. Bez oddziałów graniczny nic nie zdziałacie, choć byście nie perzychodzili do pracy przez miesiąc. DOTARŁO !!!!!?????

Jak strajkował zachód, kiedy były granice, to mieliście ich głęboko w poszanowaniu, więc nie gadaj teraz tyle. Myśl co zrobić i podpowiedz Siwemu. DOTARŁO?????!!!!!!

Dorohuski napisał:
Mam wrażenie, że sie nie rozumiemy. Po powyzszych wpisach widać komu na czym zależy. Wewnętrznym oddziałom i biurokratom tylko na kasie, a granicznym na ochronie prawnej. MUSICIE ZROZUMIEĆ - że zamykają Naszych kolegów do więzienia, bez żadnych dowodów Jak ktoś nie wie o co chodzi, jest przedruk z Newsweeka na www. wssc.szu.pl, o tytule - Pamięć Absolutna. Od tego zaczął sie ten protest, więc nie pieprzcie tu o jakich mnożnikach. Bez oddziałów graniczny nic nie zdziałacie, choć byście nie perzychodzili do pracy przez miesiąc. DOTARŁO !!!!!?????

Spokojnie , ja jestem z wewnetrznego i nie chodzi mi o kase , ale o godną pracę . A licytowanie się kto bez kogo nie może nic zdziałać jest bez sensu, to działa w obie strony. Dotarło?!

Back
Do góry