Wyjaśnienie przebiegu rozmów z Min. Michałem Boni

tere fere kuku i trele morele
W uzasadnieniu do projektu ustawy Służba Celna tą co Banaś skierował do rządu czytaliśmy
"Ponadto włączenie funkcjonariuszy celnych do zaopatrzeniowego systemu emerytalnego przyczyni się do zwiększenia wysiłków Rządu w walce z korupcją, poprzez związanie funkcjonariuszy celnych ze służbą, w szczególności poprzez ukazanie dotkliwości ewentualnej utraty korzystnych uprawnień emerytalnych w przypadku wydalenia ze służby".
i gdzie to jest?????????

Kolego jest 2008 Banasia nie ma ,ciekawe tylko że Kapica mówił tak zgody na emeryt. nie ma ale je już rząd liczy ile by kosztowały tak powiedział a Boni wychodzi z projektem emerytur od 2014 jak dla mnie jest to temat do osiągnięcia .

No i trzeba koniecznie zmienić negocjatorów ale skąd mieli tak szybko wyliczenia nie byli przygotowani do protestu, a na negocjacjach z związkami mieli projekt emerytur i wyliczenia to jest ciekawe

Należy bezwzględnie uczepić się tej propozycji, zbadać szczegóły, dopieścić je i niech to się nawet nazywa, że oni nam to zaproponowali i dali... Dla bardzo wielu celników to wielka szansa na godne pożegnanie się z tą służbą... Myślę, że z takiej opcji w pierwszym roku skorzysta jakieś 15% ludzi. Jeśli rząd nie wprowadzi tych emerytur to do 2010r. nasze szeregi opuści 25% ekipy i to tej młodej a nowi nie przyjdą...

zawiedziony celnik napisał:
Jeśli rząd nie wprowadzi tych emerytur to do 2010r. nasze szeregi opuści 25% ekipy i to tej młodej a nowi nie przyjdą...

widzę że masz cholerne zmartwienie że młodzi nie przyjdą ? - więc przyjdzie Tobie i podobnym tyrać do zasłużonej emerytury, oby tak jak wszystkim innym tj. do 65 lat, chyba że jesteś kobietą to trochę krócej.

Ja mysle że w 2014 odeszło by grubo ponad 50% stanu większość ludzi przyszła w wielkich przyjęciach w latach 90-tych

Back
Do góry