Dokładnie tak jest to przedstawiane przez DIC, zgodnie z życzeniem SSC
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Nie wiem czy dobrze rozumiem ale jak do tej pory bylem ml. kontroler a od stycznia mam byc st. specjalista i bede robil to samo co robilem dotychczas przez caly 2010 rok to wyrownanie bedzie za rok?
a jesli na tym stanowisku pracuje od lat, to od kiedy chcą liczyc wyrównanie?
poza tym akurat ja do czerwca miałam "stanowisko" kierującej...a teraz starszego specjalisty podobno, więc mam od lipca policzyc sobie ile mam różnicy do st.spec?na obecnej grupie zaszeregowania?
A jesli ktoś ma od lat kontrolera, teraz proponują mu mł.eksperta, to niby od kiedy ma liczyc wyrównanie?
i wsadza tu jakiiś awatarów carska jego mać
i żałosna analfabecja
to se wstawi (...) napisałem se (...)
To zaplecze debilu to 15000 minus 725
"...Podobnie jest z analfabetyzmem matematycznym, czyniącym ludzi niezdolnymi do sprawdzenia rachunku w kasie sklepowej, nie mówiąc o obliczeniu podatków. Badanie tych zagadnień daje czasem bardzo różne wyniki, w zależności od przyjętych kryteriów. Odsetek ten nawet w bogatych krajach może sięgać 50 i więcej procent. Ocenia się np., że 77% Amerykanów, 47% Polaków i 28% Szwedów ma problemy ze zrozumieniem tekstów, a mianem sprawnych językowo można nazwać w tych trzech krajach odpowiednio tylko 2%, 21% i 32% mieszkańców..." cyt. Wikipedia
Niunia...nie ma znaczenia jakie obecnie masz stanowisko, czy kontrolera, młodszego, starszego, itd.? Ważne jest tylko, jakie faktycznie obowiązki i od kiedy pełniłaś? Jeśli np. od marca tego roku przeniosłaś się, czy przeniesiono, na stanowisko zwartościowane na B-3, to od marca dostaniesz (jeśli Ci się oczywiście należy) wyrównanie.
Kiedy będą wypłacane te wyrównania? Ostateczny termin to 31.12, ale nikt nie będzie czekał chyba do tego terminu?
Zapytaj SSC albo księgowej w swojej IC to będziesz miał info z pierwszej ręki, jak Ci tak na tym wyrównaniu zależy
Kurcze ważne jest to gdzie zostałeś zwartościowanu ( oddział pc wzp ...) nie patrz czy jesteś kc czy skcMoże ktoś mi wyjaśnić - jeżeli ktoś jest 10 lat kontrolerem albo st. kontrolerem i po wartościowaniu wychodzi mu stanowisko wyżej czyli st. specjalista dla kontrolera i mł. ekspert dla st. kontrolera to od kiedy dostanie wyrównanie ?