Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Uwaga! Prowokacja!
...
Co gorsza - w miejscu mojego "lądowania" (dozór) ostatnio dziwnie dużo przybywa zadań wcześniej nie uwzględnianych przez "wartościowanie"
czy możesz podac mi na podstawie jakich przepisow moge zrobic to samo???pierwsza rzecz jaką uczynię po otrzymaniu "oficjalnego" wartościowania to będzie wniosek do naczalstwa o wykreślenie z mojego zakresu obowiązków wszystkich czynności wykraczających poza ujęte w w/w wartościowaniu...
ps. wyprzedzam odsyłając do fachowej literatury ewentualnych niezdrowo podnieconych, którzy będą mi się starali udowodnić, że ostatni punkt zakresu "wykonywanie innych czynności zleconych przez przełożonego" może mnie zmusić do robienia wszystkich innych nie ujętych w zakresie rzeczy...nie da rady...
W ŁODZI MA TO WYGLĄDAĆ TAK .
Pismo DIC do ZZ, W-ce DIC, NUC. z dopiskiem aby powiadomić podległu=ych funkcjonariuszy:
ZZ, z-cy DIC, NUC otrzymali pismo od DIC nr 360000-IKAW-704-51/2010 w którym czytamy: /bedę się bardzo skracał/
1.Kwota na regulację 130 311 zł co stanowi podobno 85 % kwoty wymaganej na pokrycie wartościowania.
2. Regulacją zostali objęci kierownicy referatów oraz funkcjonariusze KADRY WYKONAWCZEJ /czyli specjaliści i chyba eksperci/
3. Stosownie do wytycznych MF/ !!! dla szaraczków tj. chciałem powiedzieć KADRY WYKONAWCZEJ /,nowe uposażenie zasadnicze zostały obliczone wg mnożników wskazanych w
rozporządzeniu MF z dnia 02.03.2010 /JEST TO ROZPORZĄDZENIE OBECNIE OBOWIĄZUJĄCE/ Dz.U.Nr36 poz.199//do najniższej grupy uposażenia w danej grupie stanowisk.
Kierownicy referatów dostaną podwyżke wg mnożników wskazanych w projekcie rozporządzenia MF z dnia 29.11.2010 r i będzie to mnożnik kwoty bazowej 2,214. Chcę dodać ,że w
starym rozporządzeniu kierownicy mieli gorsze warunki a w nowym lepsze. Specjaliści i eksperci mają także lepsze warunki w projekcie rozporządzenia ale potraktowano ich wg. starego
tj. obowiązującego . Jak trzeba dołożyć kasy to prawa nie ma dla władzy ale dla szaraczków jest. Poza tym jakim kraju powołuje się na akty prawne ,których nie ma ?
4. Wypłata nastąpi z wyrównaniem od 01.01.2010 r. biorąc pod uwagę okres pracy w komórce organizacyjnej i urlop wychowawczy.
5. Z regulacji uposażen WYŁĄCZONO osoby:
- które mają nowe stanowiska czyli wszystkich byłych cywili,
- kadrę kierowniczą bez kierowników referatów,
- przebywające na urlopach wychowaczych,
- zwalnianych ze służby,
- których zmiana miejsca pełnienia służby nastąpi z dniem 01.012011 r
W wyniku przeprowadzonych obliczeń 246 funkcjonariuszy z KADRY WYKONAWCZEJ dostanie regulację uposażeń / na 550 otrzymujących nowe stanowiska.../
Tak na marginesie to Kadra Wyższa dostanie pewnie wyrównania po podpisaniu nowego rozporządzenia w sprawie wynagradzania funkcjonariuszy . Będzie zgodnie z prawem......
Masz rację , moja ślepota. Tylko czy można tak kłamać jak Kapica , ze nie zmieni nikomu uposażenia ,mnożnika itd ? Teraz każdy mający ciut odwagi kierownik referatu może to zaskarżyć. Nie będzie takich. Obserwuj dalej"Kierownicy referatów dostaną podwyżke wg mnożników wskazanych w projekcie rozporządzenia MF z dnia 29.11.2010 r i będzie to mnożnik kwoty bazowej 2,214. Chcę dodać ,że w
starym rozporządzeniu kierownicy mieli gorsze warunki a w nowym lepsze"
Chyba nie zauważyłeś, że zgodnie z rozporządzeniem z marca 2010 Kierownik Referatu w najniższej grupie ma mnożnik: 2.268 - tak więc wyższy niż w nowym projekcie. Dlatego dostaną regulacje według projektu a nie według obowiązującego rozporządzenia.