daff
Aktywny użytkownik
- Punkty reakcji
- 50
A jednak no i co na to takie mózgi jak daff, aquirre czy nil czy znowu podpadam komuś? Mówiłem wam że j.k ma misję i wizję?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
A jednak no i co na to takie mózgi jak daff, aquirre czy nil czy znowu podpadam komuś? Mówiłem wam że j.k ma misję i wizję?
kola , ty też taki misjonarz trochę ale bez wizji niestety
Oj oczywiście ty wykształcono mor.. ty ..mo..bez uraz ale wg mojej oceny (treść twoich postów) jesteś idiotą nadzwyczajnym za , którego czytanie tu, wszyscy winniśmy dostawać dodatek specjalny od jk
Przypomina Pan Przewodniczący o art. 222 UoSC. Wnioskuję, że chodzi tutaj konkretnie o :
art. 222.2. W sprawach związanych z uposazeniem zasadniczym i stanowiskami słuzbowymi, do dnia 31 grudnia 2010 r. stosuje się przepisy dotychczasowe.
Proszę bardzo, zaczynam myśleć głową,a nie dupą i podsuwam SSC gotowe rozwiązanie, mimo że wcale się z nim nie zgadzam, ale potrafię myśleć :
zgodnie z obowiązującym rozporządzeniem z dnia 10 września 2009r mnożniki wynagrodzeń maksymalne prezentują się następująco :
referent - 1,496 >> ok. 2.750zł
mkc - 2,244 >> ok. 4.150zł
kc - 2,525 >> ok. 4.650zł
skc - 2,805 >> ok. 5.150zł
Inspektora i eksperta pominę z litości dla Pana. Pula wynagrodzeń jest do rozdysponowania. Wartościowanie wchodzi od 1 stycznia 2011. Widełki są na tyle duże , że nie ma w służbie chyba osoby, której podniesiono by wynagrodzenie ponad maksymalny mnożnik i tym samym złamane zostałoby prawo. Wartościowanie, którego jeszcze nie ma, jest tylko wyznacznikiem, do jakiego poziomu Dyrektor powinien podnieść pensję danej osoby.
Czy tzw. indywidualna regulacja uposażenia, leżąca w gestii Dyrektora IC, który będzie działał na podstawie sugestii SSC, powinna być każdorazowo uzgadniana z organizacjami związkowymi ? Coś mi się wydaje, że nie. A jeśli musi być uzgadniana, to czy z centralami, czy tylko z lokalnymi związkowcami ? Bo jeśli z lokalnymi, to sobie centrale mogą.....
I dochodzę teraz do meritum , być może nawet prorokuję :
- art. 222.3 - W terminie do dnia 31 grudnia 2010 r. kierownik urzędu przedstawi funkcjonariuszom celnym, o których mowa w ust. 1, pisemną propozycję określającą, zgodnie z przepisami rozdziału 8 i 10 ustawy, miejsce pełnienia słuzby, stanowisko i uposazenie (dopisek - od 1 stycznia 2011) - będzie to przeprowadzone na podstawie wartościowania i zaakceptowane przez SSC.
- Następnie, jeszcze przed 1 stycznia 2011r. , Dyrektor IC indywidualnie, każdemu funkjonariuszowi, przeprowadzi "regulację uposażenia", tzw awans poziomy, podniesie pensję w widełkach, czy jak by tego nie zwać. Wg mnie może to zrobić i nic związkom do tego. Przypadkiem podniesie poziom tej pensji do poziomu, jaki funkcjonariusz będzie miał od 1 stycznia 2011 - widełki na to pozwolą, prawo nie zostanie złamane.
- teraz krótka kalkulacja i w formie nagrody indywidualnej, np. za szczególne osiągnięcia, Dyrektor "wyrówna" każdemu funkcjonariuszowi pensję od 1 stycznia 2010.
Możliwe ?
P.S. Jako, że Pan Przewodniczący pominął moje wcześniejsze pytania, ponawiam je :
- Czy związek CelnicyPL wystąpi z zapytaniem o skalę podwyżek wskutek wartościowania, tj. ile osób w danej grupie podwyżek 0-200zł, 200-400zł, itp. ?
- Czy związek CelnicyPL ma już opracowaną alternatywę zamiast wartościowania w obecnej formie i czy zamierza ją przedstawić publicznie ?
- czy też w ogóle nie będzie uczestniczył w (przyszłych ?) rozmowach na temat wartościowania i pozostawi to w gestii pozostałych związków działających w SC ?
jabol , proszę , znajdż sobie inne forum
Trzymając poziom swoich adwersarzy odpowiadam : ...
Wyrównanie za dwa miesiące i tyle w temacie . Ja akuratnie miałem dostać dość sporą sumę pieniędzy, ale do tego nie dojdzie. Patrząc obiektywnie, jest to jednak słuszna decyzja i zdecydowanie bardziej uczciwa. Reszta kasy (za 10mmiesięcy) zostanie przeznaczona na nagrody dla wszystkich funkcjonariuszy (zakładając, że mówimy o nagrodach świątecznych).
Koledzy i koleżanki z SC - Ku chwale Ojczyzny!
a póki co trzeba ludziom dać co ich, co budżet na nich przeznaczył - drobny ułamek tego, co dla tego budżetu uzbierali
dla kamikadze finansowych z mf wskazuję sposób - każdemu 7000 brutto nagrody ( 6 000 z puli wzrostu mnożnika i 1 000 3% )
Wyrównanie za dwa miesiące i tyle w temacie . Ja akuratnie miałem dostać dość sporą sumę pieniędzy, ale do tego nie dojdzie. Patrząc obiektywnie, jest to jednak słuszna decyzja i zdecydowanie bardziej uczciwa. Reszta kasy (za 10mmiesięcy) zostanie przeznaczona na nagrody dla wszystkich funkcjonariuszy (zakładając, że mówimy o nagrodach świątecznych).
Koledzy i koleżanki z SC - Ku chwale Ojczyzny![/QUOTak
Jak przepracowałeś na danym stanowisku 2 miesiące to dostaniesz za dwa jak 8 to za osiem tak to matematycznie jest skonstruowane. Sławek podał przykład kogoś kto został z dniem 01.11.2010 przeniesiony na stanowisko dyspozytora jak pracujesz od roku na tym samym stanowisku dostaniesz kasę za cały rok, koniec i kropka w tym temacie