wstrzymana wypłata wyrównan

To ja mam jakiś inny mnożnik niż ten, który mam w kwitach już od jakiegoś czasu i wg którego do tej pory dostawałem wynagrodzenie? Jaki? Może jest ich więcej, a jeżeli tak, to dlaczego ten? Do chwili obecnej nie dostałem żadnej informacji o tym.
Siwy dym !!!!!!
A jeszcze dodam, że razem z wyrównaniem dostałem informację o wynagrodzeniu za grudzień i zasadnicza była jak zawsze naliczona "po staremu".

no własnie jak to jest rozporządzenie dot wynagrodzeń miało obowiązywac od ktoregos marca. Mi po marcu nie zmienili papierów, wiec moj wskaznik nie odpowiada zadnemu ze wskazników w rozporządzeniu z marca. Byłam między dwoma mnoznikami. Wyrownania tez nie dostałam. To nie ma zadnego sensu. Wyrownania tez dostali u nas tylko niektorzy z tych co podono mieli dostac podwyzki od stycznia.

wszystko zaczyna sie ukladac...za hazard SSC dostal SC ...na wlasnosc (tzw.prywatyzacja)

za hazadr?a co takiego w tej dziedzinie osiągnął?Udaje, że nie wiedziała jakie machloje sie działy, a teraz rozłożył legalny h. na łopatki, bo nielegalny ma sie bardzo dobrze

Jenyyyyyyyyyyy...jak to jest liczone? jakiś ochłap spadł (zaraz po "ochłapo-nagrodzie)...zawsze to bonusowa kasa, ale z drugiej strony...porównanie z "rówieśnikami" wypada żenująco :( (i mimo, że mam mało, to nie tylko dla mnie) bo np. los rozrzucił nas po różnych komórkach...mnie wk...wia to ,że "rówieśnik" ma więcej wszystkiego, bo...ładny...i to, że niby stanowisko...

nunia...ty pewnie stara celna ...i kapujesz ze niestety tak zawsze bylo ze S C to osoba polityczenego blogolawienstwa, a obecny to wielokrotnego namaszczenia obu...??? zwalczajacych sie racji ...ale o co tu chodzi???

A jaka jest logika otrzymania wyrównania za stanpwisko, ktore bedzie sie miało od 2011.
Moj opis nowego stanowiska do starego nie przystaje w zaden sposob.
50% zadan jest fikcyjnych. Zgodnie z dotychczasowym zakresem obowiązków powinnam byc jedno stanowisko wyzej i dotąd wykonuje zadania, ktore winny byc zwartosciowane wyzej ale nikt nic do tego nie dopłaca. I otwarcie się mowi, ze wyrownania tylko dla tych co robic będą w przyszłm roku to co w tym robili, a takich jest mało. A więć jak wartosciowano jakies przyszłe fikcyjne stanowiska, a to co sie robiło i zapewne robic bedzie nie ma znaczenia I to wszystko zgodnie z prawem.
A jezeli ktos bedzie eksperyem o d stycznia, a dotąd był modszym kontrolerem przykład z mojego podwórka, to ma dostac pensję eksperta za okres bycia mlodszym kontrolrem?

A jezeli ktos bedzie eksperyem o d stycznia, a dotąd był modszym kontrolerem przykład z mojego podwórka, to ma dostac pensję eksperta za okres bycia mlodszym kontrolrem?

Karolino! Otóż nie "ma dostać" tylko już dostał. Widzę, że na podobnych podwórkach się bawimy :)

Do KAROLINY.
A co powiesz jeżeli ktoś może będzie od stycznia 2011r Naczelnikiem komórki, która jeszcze nie istnieje i dostał wyrównanie 01.01.2010r.Mam nadzieje, że te sprawy komisja kapicowa do spraw kontroli wartościowania wychwyci.

Teraz mnie zszokowałeś. ręce opadają. Aby te audyty to wychwyciły (o ile ich zadaniem jest to wychwycić), bo moze to kolejna zmyłka.

Te audyty niczego nie wychwycą-przecież nawet dziecko w podstawówce wie że jeżeli coś ma być od 1.01.2011 to nie można za to płacić wstecz w grudniu 2010r. To samo było z określeniem "przed dniem wejścia w życie ustawy" które prawnicy z MF czytaki jako "w dniu wejścia w żeyce ustawy". Sprawa pewnie znajdzie finał w sądzie podobnie jak sprawa mianowań. A co do mianowań to niestety sprawa na pewno oprze sie o sąd bo o ile SSC rozpatrzy odwołania od decyzji ( do czego zobligował do sąd ) to założę się, że większość będzie rozpatrzona negatywnie a uzasadnienie bedzie identyczne jak interpretacja MF "przed wejściem w życie".Dopiero jak ktoś zaskarży odwołanie do sadu i wygra ( co jest pewne na 100%) SSC mianuje go oficerem SC. Ale tak na moje oko teo będzie gdzieś w okolicach EURO 2012.

Niech dic-e też poczytają.
Napisali,
"... w związku z przyznaniem tut. Izbie środków finansowych przeznaczonych na wprowadzenie motywacyjnego systemu uposażeń funkcjonariuszy celnych w 2010r. podjąłem/am decyzję w sprawie rozdysponowania ..."
i dalej
"Niewykorzystane środki pochodzące z w/w Uchwały Modernizacyjnej ... zostały przeznaczone na fundusz nagród ...".
Pojęcie - "uposażenie funkcjonariusza", zostało zdefiniowane w ustawie o Służbie Celnej w art.146 i 147. W żadnym przypadku nagroda nie jest jego składnikiem.
Kto dał im prawo do zmiany przeznaczenia środków zagwarantowanych na uposażenia funkcjonariuszy i pomniejszenie naszych comiesięcznych dochodów?
Chyba ktoś się bawi w kreatywną księgowość. Grande Skandale!

Back
Do góry