wstrzymana wypłata wyrównan

camel , mnie się to też nie podoba (wartościowanie) , ale wytłumacz mi skąd te 40 tys., jak na całą izbę przyszło lekko ponad 100 tyś

Stanowisko służbowe
Próg minimalnego wynagrodzenia
Główny księgowy
5599,10
Naczelnik Urzędu Celnego
5250,50
Zastępca Naczelnika Urzędu Celnego
4950,70
Naczelnik Wydziału
4349,20
Zastępca Naczelnika Wydziału
4148,70
Kierownik Oddziału Celnego
4349,20
Zastępca Kierownika Oddziału
4148,70
Kierownik Referatu
4148,70
Kierownik Zmiany
3449,80
Starszy Ekspert Służby Celnej
4549,70
Audytor Wewnętrzny
4549,70
Radca Prawny
4549,70
Kapelan
4349,20
Pełnomocnik ds. ochrony informacji niejawnych
3950,10
Ekspert Służby Celnej
3950,10
Młodszy Ekspert Służby Celnej
3449,80
Starszy Specjalista Służby Celnej
3000,10
Specjalista Służby Celnej
2649,70
Młodszy Specjalista Służby Celnej
2299,30
TAK W PRZEMYŚLU=

A u mnie szatański plan-podwyzka o 85% należnej kwoty i tak eksperci 3920 zł,3875zł.3885zł na innych stanowiskach podobnie/przed wartościowaniem wynagrodzenie 3750 do 3950 brakuje 200zł od tego 15% daje kwotę 170 i powstaje wynagrodzenie 3920/. I także wyrównanie za 11 miesięcy pomniejszone o 15% -w różnej wysokości.Solenne zapewnienia, że pozostałe 15% otrzymamy w 2011r.-w co oczywiście nie wierze bo nie ma takej możliwości. Lepsze to to,że u mnie są dwa wakaty ekspertów wyszło to z etatyzacji i wartościowania a w związku z tym,że nie ma kto ich objąć to przyjdą od 01.01.2010r osoby z zewnątrz a więc pracujemy w obecnej obsadzie za 2 osoby eksperckie ,a gdy dochodzi do 3% TO KOMBINUJE SIĘ ABY NAM ZABRAĆ 40% DLA STANOWISK SPECJALISTYCZNYCH.A teraz szkoła podstawowa 2+2=4.Skoro pracujemy za 2 wakaty i w związku z tym nie musiano wypłacić wyrównania to także 3% WINNA BYĆ ZWIĘKSZONA O TE ETATY-chyba proste.

Przemyskie związki zawodowe sprzedały się dając podwyżki tylko kadrze kierowniczej - i to też w bardzo dziwny sposób jednym więcej innym mniej a niktórym wcale - w/g stawek z pojektu rozporządzenia . Gdzie tu logika i sprawiedliwość.
Nie dziwne, że do tych związków mało kto należy

krótkowzroczność całego tego towarzystwa ekscytującego się wyrównaniami mnie przeraża...nikomu nie żałuję i bardzo się cieszę, że celnicza brać dostanie "kasę"...ale odpowiedzcie sobie na pytanie - w jaki sposób MF zrekompensuje sobie straty spowodowane tą wypłatą ? Może na przykład przybędzie nam młodszych specjalistów celnych ( do niedawna świeżo upieczonych ekspertów) ? Może zgodnie z jednym z wątków na forum - w skutek reorganizacji właściwości miejscowej ograniczy się liczbę IC do 8...albo 6...stopnie, wartościowanie a teraz wielkimi krokami nadchodzi etatyzacja...i znowu zrobią co chcą...najwyżej aby uspokoić gawiedź...sypnie się kilka awansów, da większe 3 % a głupia publika to łyka i łyka

BRAWO DAFF\ - i tyle w temacie- bo zapewne tak się stanie. Na poczatek zlikwiduja komórki Intrastat - a ludzi rozdysponuja na tzw wakaty - patrz najniższe stanowiska ... ale wszyscy łykają ty powdyżki, wyrównania czy wysokość 3% a nikt nie myśli perspektywicznie

pytam ponieważ wpłynęły mi pieniądze na konto z tytułem wpłaty wyrównania ale kwota jest oszałamiająca :) hehehe

W ic warszawa wyrównania są (przynajmniej naliczone, bo czy wyplacone nie wiem), mimo braku angaży. Piszcie jak gdzie indziej, czy są gdzies juz angaze?

Dziś wręczali zakresy obowiązków w IC warszawa (do popatrzenia) , wyglada to własciwe tak samo jak propozycje. To chyba jeszcze nie decyzja od ktore przysluguje odowlanie i nie ma nawet stawek zaszeregowania. jak u Was?

Witam

Mam pytanie. Czy te progi wynagodzeń minimalnych które były ujęte w tabeli która do Nas dotarła tj. ta tabela podzielona na dwie części - jedna wg. rozporządzenia -druga część wg jakiegoś projektu były kwotami zaakcptowanymi przez związki? Chodzi mi dokładnie o tą część drugą wg projektu i czy wedlug niej nie mieliśmy zostać "liczeni"? Bo jeśli tak miało być to i w tej kwestii zostaliśmy "wyru....ni"! Jeśli od razu chodziło o te niższe progi w pierwszej wersji to nawet na tym ktoś zaoszczędził. Ja będąc do tej pory kontrolerem celnym z niskimi poborami dostałem "papier" na stanowisko starszego specjalisty. Podwyżka mojego wynagrodzenia miało wyglądać wg bardziej pozytywnej części tak że dostałbym podwyżkę ok 340 zł brutto m-cznie. Teraz ywszło że zostałem policzony z pierwotnej wersji co dało łącznie 140 zł brutto. Przepraszam że piszę o podwyżkach w momencie kiedy większość wartościowych ludzi cła nie dostało nic więcej tylko po du...ie ale bardzo mnie to ciekawi co jest w kwestii tego projektu-czy była to po prostu podpucha? Proszę odpowiedzcie tylko bez chamskich odpowiedzi. Pytam całkiem serio. Z góry dziękuję

Wypłacili wyrównania w IC Szczecin !!!!!!! Był znowu pierwszy i oczywiście najlepszy.
Wiem, że "darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby", "jak dają to bierz ...".
Ludzie, co to za pieniądze, czy to były prywatne pieniądze dic, a może jacek k. wygrał w totka?
Wg jakich zasad naliczono kwoty i na podstawie jakich przepisów?
Granda!!!!!!!
W przeszłości różne rzeczy się działy, ale czegoś podobnego nie pamiętam.
Taką sprawą niewątpliwie powinien zainteresować się prokurator.

Witam

Bo jeśli tak miało być to i w tej kwestii zostaliśmy "wyru....ni"! Jeśli od razu chodziło o te niższe progi w pierwszej wersji to nawet na tym ktoś zaoszczędził. Ja będąc do tej pory kontrolerem celnym z niskimi poborami dostałem "papier" na stanowisko starszego specjalisty. Podwyżka mojego wynagrodzenia miało wyglądać wg bardziej pozytywnej części tak że dostałbym podwyżkę ok 340 zł brutto m-cznie. Teraz ywszło że zostałem policzony z pierwotnej wersji co dało łącznie 140 zł brutto.

Otóż w Izraelu takie załatwienie sprawy nazywane jest cymes :) Spójrz na papier, który dostałeś i zobacz z którego roku masz rozporządzenie MF w/s uposażeń, jako podstawę prawną aneksu... I nie rób dużych oczu jak zobaczysz rok 2000 ! Odkop te rozporządzenie i zobacz że kontroler ma widełki takie, że obecny Twój mnożnik łapie się w tych widłach :)
Sprytne? A projekt o którym piszesz ma wejść w życie z dniem 01.01.2011 - ale w/g mnie nie wejdzie, bo dziś już koniec grudnia a dalej nie podpisany. Pytanie się nasuwa - jaki cymes szykuje ssc?

Back
Do góry