Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
krótkowzroczność całego tego towarzystwa ekscytującego się wyrównaniami mnie przeraża...nikomu nie żałuję i bardzo się cieszę, że celnicza brać dostanie "kasę"...ale odpowiedzcie sobie na pytanie - w jaki sposób MF zrekompensuje sobie straty spowodowane tą wypłatą ? Może na przykład przybędzie nam młodszych specjalistów celnych ( do niedawna świeżo upieczonych ekspertów) ? Może zgodnie z jednym z wątków na forum - w skutek reorganizacji właściwości miejscowej ograniczy się liczbę IC do 8...albo 6...stopnie, wartościowanie a teraz wielkimi krokami nadchodzi etatyzacja...i znowu zrobią co chcą...najwyżej aby uspokoić gawiedź...sypnie się kilka awansów, da większe 3 % a głupia publika to łyka i łyka
całe 17 złotych
Witam
Bo jeśli tak miało być to i w tej kwestii zostaliśmy "wyru....ni"! Jeśli od razu chodziło o te niższe progi w pierwszej wersji to nawet na tym ktoś zaoszczędził. Ja będąc do tej pory kontrolerem celnym z niskimi poborami dostałem "papier" na stanowisko starszego specjalisty. Podwyżka mojego wynagrodzenia miało wyglądać wg bardziej pozytywnej części tak że dostałbym podwyżkę ok 340 zł brutto m-cznie. Teraz ywszło że zostałem policzony z pierwotnej wersji co dało łącznie 140 zł brutto.