Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
dlaczego nikt nie wspomina o byłych kierownikach, którzy mają zostać młodszymi oficerami wg art.223, cisza ... jakaś ...
a co tu wspominać, jeśli nie wiadomo jak rozumiec ten zapis. Stwierdzenie pełnili przed wejściem w życie ustway może byc interpretowane jako - bezspośrednio przed a nie kiedykolwiek?
Któż to może wiedzieć
A ja mam pytanie co z rewidentami celnymi z 12-15 letnim stażem, którzy byli pomijani przy awansach ?
Chyba długo nie będzie lepszej okazji do naprawy wieloletnich zaniedbań odnośnie braku awansów
plus jeszcze: z zastrzeżeniem art 115 pkt. 8No bo to jakimiś grubymi nićmi wszystko szyte
Moim zdaniem, tak na zdrowy chłopski rozum, w art. 223 ust. 3 winno być napisane: funkcjonariuszowi celnemu, który w dniu wejścia w życie ustawy... itd. itp. - wtedy wszystko byłoby jasne.
A tak przepisy dotyczące mianowania na stopnie mogą odnosić się również do osób które zajmowały kiedyś tam jakieś kierownicze stanowiska![]()
Czytałem dokładnie, nigdzie nie ma tam mowy o tym, do jakiego korpusu trafią niedoszli oficerowie, którzy nie posiadają odpowiedniego wykształcenia, a spełniają warunek z art. 223 pkt.2,3
W takim razie chyba wracamy do opcji Bozia jeden wie...
A całkiem powaznie - jestem zdania, że niekiedy kierownik np.zmiany, ze średnim wykształceniem ale długim stażem pracy i doświadczeniem jest znacznie więcej wart na tym stanowisku niż młody magister...![]()
A całkiem powaznie - jestem zdania, że niekiedy kierownik np.zmiany, ze średnim wykształceniem ale długim stażem pracy i doświadczeniem jest znacznie więcej wart na tym stanowisku niż młody magister...![]()
Powyższe to była taka moja drobna refleksja odnośnie przydatności niektórych osób na niektóre stanowiska...Zapewne mająca się nijak do przepisów, ale mimo wszystko dająca do myślenia...
![]()
czego po pięciu,znam takich co po roku poszli na szkołe podoficerską i wychodzili sierżant tam to normalne,szkoła dla aspirantów tez normalne,np.etaty dzielnicowych są aspiranckie,jak się jest dzielnicowym to w końcu trzeba iść na szkołe aspirantów,oficer to już musi być wyzsze ale w Policji z 7 tysięcy oficerów rozumicie skale tamtej firmy,w cle awanse do tej pory były uznaniowe,miejsce pracy jest nie związane z stanowiskiem,MKC robi z inspektorem i jest dobrze niech tak trwa i nikogo to nie obchodzi,a w policji nie, dzielnicowi etaty aspiranckie i tym podobnie,daleka droga w SC do mundurówekO czym tu mówić, z tym dyspozytorem to tak,że większość ZZ jest powyżej dyspozytora (POZA Sławkiem), to im tak pasuje, aby korpus aspirantów zaczynał się od Dysp. Dochodzimy do parodii. Ludzie na stanowiskach Inspektora ale z młodszym na pagonach, zostaną poza korpusem aspirantów, a funkcjonariusze na stanowisku St.kontr.celny ale dyspozytor, będzie w korpusie wyższym. Przecież to istna paranoja. Tak jak, ktoś wcześniej powiedział, lata pow.10 lat + studia - powinno dawać korpus aspirantów. Dziś w porównaniu z policją równorzędny stopień z sierżantem można otrzymać po 5 latach w policji , bez wyższego wykształcenia, w cle po 15 .....