Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
dlaczego nikt nie wspomina o byłych kierownikach, którzy mają zostać młodszymi oficerami wg art.223, cisza ... jakaś ...
a co tu wspominać, jeśli nie wiadomo jak rozumiec ten zapis. Stwierdzenie pełnili przed wejściem w życie ustway może byc interpretowane jako - bezspośrednio przed a nie kiedykolwiek?
Któż to może wiedzieć
A ja mam pytanie co z rewidentami celnymi z 12-15 letnim stażem, którzy byli pomijani przy awansach ?
Chyba długo nie będzie lepszej okazji do naprawy wieloletnich zaniedbań odnośnie braku awansów
plus jeszcze: z zastrzeżeniem art 115 pkt. 8No bo to jakimiś grubymi nićmi wszystko szyte
Moim zdaniem, tak na zdrowy chłopski rozum, w art. 223 ust. 3 winno być napisane: funkcjonariuszowi celnemu, który w dniu wejścia w życie ustawy... itd. itp. - wtedy wszystko byłoby jasne.
A tak przepisy dotyczące mianowania na stopnie mogą odnosić się również do osób które zajmowały kiedyś tam jakieś kierownicze stanowiska
Czytałem dokładnie, nigdzie nie ma tam mowy o tym, do jakiego korpusu trafią niedoszli oficerowie, którzy nie posiadają odpowiedniego wykształcenia, a spełniają warunek z art. 223 pkt.2,3
W takim razie chyba wracamy do opcji Bozia jeden wie...
A całkiem powaznie - jestem zdania, że niekiedy kierownik np.zmiany, ze średnim wykształceniem ale długim stażem pracy i doświadczeniem jest znacznie więcej wart na tym stanowisku niż młody magister...
A całkiem powaznie - jestem zdania, że niekiedy kierownik np.zmiany, ze średnim wykształceniem ale długim stażem pracy i doświadczeniem jest znacznie więcej wart na tym stanowisku niż młody magister...
Powyższe to była taka moja drobna refleksja odnośnie przydatności niektórych osób na niektóre stanowiska... Zapewne mająca się nijak do przepisów, ale mimo wszystko dająca do myślenia...
czego po pięciu,znam takich co po roku poszli na szkołe podoficerską i wychodzili sierżant tam to normalne,szkoła dla aspirantów tez normalne,np.etaty dzielnicowych są aspiranckie,jak się jest dzielnicowym to w końcu trzeba iść na szkołe aspirantów,oficer to już musi być wyzsze ale w Policji z 7 tysięcy oficerów rozumicie skale tamtej firmy,w cle awanse do tej pory były uznaniowe,miejsce pracy jest nie związane z stanowiskiem,MKC robi z inspektorem i jest dobrze niech tak trwa i nikogo to nie obchodzi,a w policji nie, dzielnicowi etaty aspiranckie i tym podobnie,daleka droga w SC do mundurówekO czym tu mówić, z tym dyspozytorem to tak,że większość ZZ jest powyżej dyspozytora (POZA Sławkiem), to im tak pasuje, aby korpus aspirantów zaczynał się od Dysp. Dochodzimy do parodii. Ludzie na stanowiskach Inspektora ale z młodszym na pagonach, zostaną poza korpusem aspirantów, a funkcjonariusze na stanowisku St.kontr.celny ale dyspozytor, będzie w korpusie wyższym. Przecież to istna paranoja. Tak jak, ktoś wcześniej powiedział, lata pow.10 lat + studia - powinno dawać korpus aspirantów. Dziś w porównaniu z policją równorzędny stopień z sierżantem można otrzymać po 5 latach w policji , bez wyższego wykształcenia, w cle po 15 .....