Rafał Kucharski
Nowy użytkownik
Sławku cóż zmniejsz licznik członków ZZ o moją osobę - ja rezygnuje czuje się zawiedziony...
Zawiedziony czym? Chyba tym że ludzie po prostu nie wykazali ochoty na wyjazd.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Sławku cóż zmniejsz licznik członków ZZ o moją osobę - ja rezygnuje czuje się zawiedziony...
ZAPRZEPASZCZONE SIŁY
WIELKIEJ ARMI
ŚWIĘTYCH ZNAKÓW
NIEPOŻĄDANE MYŚLI
KLĘSKA WIARY
FALE STRACHU
Z NIEODWRACALNYM SKUTKIEM
BURZĄ TRWAŁY, SENNY AZYL
I OTO TRZEBA BĘDZIE
DUMNYM KROKIEM
IŚĆ BEZ TWARZY
W KOLEJNY DZIEŃ, W KOLEJNY DZIEŃ...
Sławek a co mi z komisji dot. Emerytur??? Jak wejdzie KAS to i tak wszyscy jesteśmy w czarnej dupie
na jakiego emaila wysyła się rezygnacje z członkostwa w Celnicy PL? zwiększę swoje szanse w KAS nie będąc wśród 5000 osób wyrzuconych w pierwszym etapie..[/QUOT
marian.banas@...........
Informuję powtórnie, że odwołanie pikiety miało związek wyłącznie ze zbyt niskim zainteresowaniem środowiska do wzięcia udziału w tym przedsięwzięciu.
Poprosiłem o informację na wczoraj wieczorem wszystkie struktury Związku i otrzymałem info, że na pikietę zgłosiło się dotąd lekko ponad 200 osób i z taką wiadomością poszedłem na spotkanie z Premierem.
Nie wzmocniła mnie ta informacja, uwierzcie mi.
Pikietę kontestowały też inne ZZ, mimo iż wysłałem do wszystkich zaproszenie.
Notatka ze spotkania jest relacją, a nie stanowiskiem Związku.
Gdy podjęliśmy po zapytaniu ZG decyzję o wycofaniu pikiety, około godz. 12:00 dzisiaj, stan chętnych do pikiety wynosił maksymalnie 400 do 500 osób z Rodzinami i dodatkowo z informacjami z wielu lokalizacji, że cyt: "Powstaje pytanie, czy po kilku tysiącach ostatnio (i "czarnym proteście", kilkanaście tys.) jesteśmy w stanie w 500 osób się przebić gdziekolwiek - choćby medialnie. Docierają do mnie głosy, że jeżeli w takiej ilości mamy się pokazać to lepiej wcale żeby się nie ośmieszać" albo, że "przeszedłem się po wszystkich pokojach i zgłosiło się 5 osób"
Decyzja ZG w tej sytuacji była oczywista i na tej podstawie wysłałem informację do Prezydent Warszawy o odwołaniu pikiety, gdyż dzisiaj o 12:00 było zwołane spotkanie wszystkich organizatorów pikiet w sobotę 15.10. w Wwie z Policją, przedstawicielami miasta, służbami miejskimi, przedstawicielami komunikacji miejskiej, etc. i musiałem się określić, bo pikiety kolidowały ze sobą i trzeba było tę informację przekazać, aby służby dograły godziny poszczególnych przemarszów.
Obecnie jednak widzę po paru godzinach na forum, że jednak jest duch walki i wielu chciałoby jechać na pikietę, Mogę jedynie ubolewać, że tej informacji nie miałem wcześniej. Teraz jest już niestety za późno, bo pikieta została wycofana i można ją zgłosić na 6 dni przed terminem.
Jednak mam propozycję. SSC zobowiązał się, że w najbliższych dniach zacznie prace Podkomisja sejmowa ds. projektu obywatelskiego. Wyrażoną zatem powyżej wolę walki przekierujmy na ten aspekt, jeśli te zobowiązania nie zostaną zrealizowane. Mam nadzieję, że to są szczere deklaracje wyrażane tutaj na forum i że drugi raz nie będzie już takiego błędu w komunikacji pomiędzy Nami.
Ps. Jednocześnie pragnę poinformować, że rozumiem rozgoryczenie, w kilku lokalizacjach - trzy/cztery lokalizacje, w tym dwie izby, gdzie zgłoszenia na pikietę były rzeczywiście w kilkunastu procentach składu jednostki i było widoczne zainteresowanie pikietą od początku, rozumiem rozgoryczenie tych co chcieli jechać i się deklarowali. Tam w istocie odbiór odwołania pikiety może być niezrozumiały. Bardzo wszystkim dziękuję za zaangażowanie i wsparcie i gotowość do działania.
100% trafna diagnoza!!!!!!Również zacytuję zespół COMA
Takiej władzy w naszych domach
Wszyscy chcielibyśmy podziękować
W kilku nie do końca pięknych słowach
Z wyrazami szczerej niewdzięczności
Dla skurwysynów nie mamy litości
Kto jest adresatem tego cytatu? Niech każdy sam sobie odpowie.
na jakiego emaila wysyła się rezygnacje z członkostwa w Celnicy PL? zwiększę swoje szanse w KAS nie będąc wśród 5000 osób wyrzuconych w pierwszym etapie..[/QUOT
marian.banas@...........
Jeśli nie zacznie prawnie za nasze pieniądze zabezpieczać naszych interesów to rozliczymy z finansów bo to zaczyna zakrawać o jakąś kpinę.
To nie chodzi o szansę bo większość zapisała się po tym jak politycy pis razem ze Sławkiem wygrali orzeczenie przed TK.
Przestańcie umniejszać swoje zasługi typu "kto chciał jechać a kto nie". KTO q...a kto zebrał 200 000 podpisów pod projektem obywatelskim? Chyba nie Siwy.
Kto zapewniał przed wyborami, że KAS nie wejdzie?
Dajcie ludzie spokój nie wiem co nie wypaliło ale ZZ Celnicy PL dał się ograć delikatnie pisząc.
Jesteśmy.......... nigdzie.
Kolego Siwy z całym twoim partyjnym i związkowym zaangażowaniem ale nie ubliżaj zeszmaconym, ztłamszonym, pozbawionym praw obywatelskich porządnym funkcjonariuszom BRAKU ZAANGAżowania.
tO JEST WIELKIE S.......STWO Z Twojej strony!!!!!!!! Kolego.
mario97 nie bredź tylko racjonalnie spójrz na sytuację, którą związki zgotowały (mam nadzieję, że nie specjalnie zwykłym fc) a jeśli masz do siebie jakiś zarzuty oprócz tego, że zbierałeś podpisy,(może za mało) lub, że jesteś tylko uczciwym funkcjonariuszem, który chce żyć i mieszkać we własnej Ojczyżnie, pracując normalnie jak funkcjonariusz w europejskim kraju to weź kuchenny tępy nóż i .....................sepuku .
Kolego daj spokój zz wydymały na całej linii, już rok temu banowali tych co pisali, że kas wejdzie a emerytur nie będzie.
Przestańcie obarczać się winą za nieudolność ZZ Celnicy PL oraz kłamstwa tych, którzy podczas pierwszego czytania projektu obywatelskiego obiecali emerytury oraz prawdziwą reformę Służby Celnej(na którą czekało wielu uczciwych funkcjonariuszy).
Kolego Siwy wstydu oszczędź...................................................................... .