Wielka pikieta f.c. i pracowników SC i ich rodzin w Wwie

ZAPRZEPASZCZONE SIŁY
WIELKIEJ ARMI
ŚWIĘTYCH ZNAKÓW
NIEPOŻĄDANE MYŚLI
KLĘSKA WIARY
FALE STRACHU
Z NIEODWRACALNYM SKUTKIEM
BURZĄ TRWAŁY, SENNY AZYL
I OTO TRZEBA BĘDZIE
DUMNYM KROKIEM
IŚĆ BEZ TWARZY

W KOLEJNY DZIEŃ, W KOLEJNY DZIEŃ...

[video=youtube;ruh3qnYBs9Y]https://www.youtube.com/watch?v=ruh3qnYBs9Y[/video]

Również zacytuję zespół COMA

Takiej władzy w naszych domach
Wszyscy chcielibyśmy podziękować
W kilku nie do końca pięknych słowach
Z wyrazami szczerej niewdzięczności
Dla skurwysynów nie mamy litości

Kto jest adresatem tego cytatu? Niech każdy sam sobie odpowie.

na jakiego emaila wysyła się rezygnacje z członkostwa w Celnicy PL? zwiększę swoje szanse w KAS nie będąc wśród 5000 osób wyrzuconych w pierwszym etapie..

Szkoda , że tak się stało . Po czerwcowym zrywie była za długa przerwa , i w tym czasie oczywiście nic w naszym temacie nie poszło do przodu , jedynie były puste obietnice bez pokrycia rządzących i tyle . Myślę ,że przez to się ludzie zniechęcili i w większości , cóż mocne słowo , ale tak właśnie jest , się poddali . To było do przewidzenia . Za długo już to wszystko trawa , o wiele za długo . Powiedzonko "kuj żelazo póki gorące " ma w tej sytuacji bardzo ważne znaczenie . emocje ostygły , pojawiła się niechęć i strach .

Owce i barany nie chciały jechać na weekendową wycieczkę do stolicy, a teraz beczą ze strachu na forum. Ze Związku wypisują ci, którzy w nim nigdy nie byli i najgłośniej krzyczą ci, którzy nie widzieli sensu tego wyjazdu. Przyglądając się temu zamieszaniu, coś mi mówi, że w najbliższym czasie liczba członków Związku jeszcze wzrośnie :)

Prawda jest taka że nie było odzewu ludzi w sprawie udziału w Pikiecie.
W moim urzędzie (ok 200 os.) - NIE ZGŁOSIŁ SIĘ NIKT!!!!! Tłumaczenia były żenujące. W tej samej Izbie w innym urzędzie, gdzie mam przyjaciół - 12 osób. Słaba Pikieta to Pikieta śmieszna. Odwołanie jej więc było słuszną decyzją.
Popieram tych, którzy uważają by zakończyć tłuczenie tego tematu bo złośliwi lub po prostu mniej sprawni intelektualnie sieją zamęt.
Widzę to tak, że wiadomością dnia wcale nie jest odwołanie Pikiety, ale to, że Pan Sławek i Pani Maria spotkali się z Panem Premierem.

Myślcie trochę młodzi ludzi.

Sławek,
szanuję Cię ja swojego guru. Ale na miłość Boską, naucz się proszę trochę psychologii tłumu. Oni się w końcu zerwali w czerwcu. Sprawa została odwołana jednak przez zz. W zrywie każdy ryzykuje, trochę się boi, lecz ostatecznie ramię w ramię walczy. Potem jednak przychodzi zastraszenie, zmęczenie i refleksja. To tak jak bokserem. Może mieć krótkie przerwy, lecz wciąż nakręcony jest adrenaliną. Jednak tłum dwa razy się nie zrywa. Za drugim razem odpuszcza. Kolejne przełożenie pikiety na coś tam, to oszukiwanie nie tylko celników, ale i samego siebie. Ludzie już drugi albo trzeci raz raz nie wyjdą.

Informuję powtórnie, że odwołanie pikiety miało związek wyłącznie ze zbyt niskim zainteresowaniem środowiska do wzięcia udziału w tym przedsięwzięciu.
Poprosiłem o informację na wczoraj wieczorem wszystkie struktury Związku i otrzymałem info, że na pikietę zgłosiło się dotąd lekko ponad 200 osób i z taką wiadomością poszedłem na spotkanie z Premierem.
Nie wzmocniła mnie ta informacja, uwierzcie mi.
Pikietę kontestowały też inne ZZ, mimo iż wysłałem do wszystkich zaproszenie.
Notatka ze spotkania jest relacją, a nie stanowiskiem Związku.
Gdy podjęliśmy po zapytaniu ZG decyzję o wycofaniu pikiety, około godz. 12:00 dzisiaj, stan chętnych do pikiety wynosił maksymalnie 400 do 500 osób z Rodzinami i dodatkowo z informacjami z wielu lokalizacji, że cyt: "Powstaje pytanie, czy po kilku tysiącach ostatnio (i "czarnym proteście", kilkanaście tys.) jesteśmy w stanie w 500 osób się przebić gdziekolwiek - choćby medialnie. Docierają do mnie głosy, że jeżeli w takiej ilości mamy się pokazać to lepiej wcale żeby się nie ośmieszać" albo, że "przeszedłem się po wszystkich pokojach i zgłosiło się 5 osób"

Decyzja ZG w tej sytuacji była oczywista i na tej podstawie wysłałem informację do Prezydent Warszawy o odwołaniu pikiety, gdyż dzisiaj o 12:00 było zwołane spotkanie wszystkich organizatorów pikiet w sobotę 15.10. w Wwie z Policją, przedstawicielami miasta, służbami miejskimi, przedstawicielami komunikacji miejskiej, etc. i musiałem się określić, bo pikiety kolidowały ze sobą i trzeba było tę informację przekazać, aby służby dograły godziny poszczególnych przemarszów.

Obecnie jednak widzę po paru godzinach na forum, że jednak jest duch walki i wielu chciałoby jechać na pikietę, Mogę jedynie ubolewać, że tej informacji nie miałem wcześniej. Teraz jest już niestety za późno, bo pikieta została wycofana i można ją zgłosić na 6 dni przed terminem.
Jednak mam propozycję. SSC zobowiązał się, że w najbliższych dniach zacznie prace Podkomisja sejmowa ds. projektu obywatelskiego. Wyrażoną zatem powyżej wolę walki przekierujmy na ten aspekt, jeśli te zobowiązania nie zostaną zrealizowane. Mam nadzieję, że to są szczere deklaracje wyrażane tutaj na forum i że drugi raz nie będzie już takiego błędu w komunikacji pomiędzy Nami.

Ps. Jednocześnie pragnę poinformować, że rozumiem rozgoryczenie, w kilku lokalizacjach - trzy/cztery lokalizacje, w tym dwie izby, gdzie zgłoszenia na pikietę były rzeczywiście w kilkunastu procentach składu jednostki i było widoczne zainteresowanie pikietą od początku, rozumiem rozgoryczenie tych co chcieli jechać i się deklarowali. Tam w istocie odbiór odwołania pikiety może być niezrozumiały. Bardzo wszystkim dziękuję za zaangażowanie i wsparcie i gotowość do działania.

Również zacytuję zespół COMA

Takiej władzy w naszych domach
Wszyscy chcielibyśmy podziękować
W kilku nie do końca pięknych słowach
Z wyrazami szczerej niewdzięczności
Dla skurwysynów nie mamy litości

Kto jest adresatem tego cytatu? Niech każdy sam sobie odpowie.
100% trafna diagnoza!!!!!!
Jeszcze jedno kolego Sławomirze czas pieniądze ze składek jak wcześniej deklarowałeś zabezpieczyć na ochronę prawną funkcjonariuszy.
Tylko kancelarię z prawdziwego zdarzenia a nie walić w bambuko bo wprowadzenie kas nie kończy drogi sądowej za odebranie praw nabytych, dyskryminowanie itp. Zacznij realnie myśleć bo ten kto nas w tej chwili reprezentuje od strony prawnej to co najmniej nie oto chodzi.

na jakiego emaila wysyła się rezygnacje z członkostwa w Celnicy PL? zwiększę swoje szanse w KAS nie będąc wśród 5000 osób wyrzuconych w pierwszym etapie..[/QUOT
marian.banas@...........

Jeśli nie zacznie prawnie za nasze pieniądze zabezpieczać naszych interesów to rozliczymy z finansów bo to zaczyna zakrawać o jakąś kpinę.
To nie chodzi o szansę bo większość zapisała się po tym jak politycy pis razem ze Sławkiem wygrali orzeczenie przed TK.
Przestańcie umniejszać swoje zasługi typu "kto chciał jechać a kto nie". KTO q...a kto zebrał 200 000 podpisów pod projektem obywatelskim? Chyba nie Siwy.
Kto zapewniał przed wyborami, że KAS nie wejdzie?
Dajcie ludzie spokój nie wiem co nie wypaliło ale ZZ Celnicy PL dał się ograć delikatnie pisząc.
Jesteśmy.......... nigdzie.
Kolego Siwy z całym twoim partyjnym i związkowym zaangażowaniem ale nie ubliżaj zeszmaconym, ztłamszonym, pozbawionym praw obywatelskich porządnym funkcjonariuszom BRAKU ZAANGAżowania.
tO JEST WIELKIE S.......STWO Z Twojej strony!!!!!!!! Kolego.

Nie chciało nam się ruszyć dupy 15.10. A teraz sras nas rozjedzie ale prawdziwy płacz będzie w styczniu i maju przyszłego roku jak większość z nas wyleci na zbity pysk. Zobaczycie duża większość z nas będzie o tej porze roku za rok brała zasiłek dla bezrobotnych lub zapieprzała w Londynie na zmywaku. I nie miejcie złudzeń że tak sie nie stanie. Idzie po nas dobra zmiana. To już koniec!

decyzja o pikiecie była racjonalna, emocje z tym związane to inny temat.
niektóre reakcje przypominają dziecięce tupanie nóżkami.
trzeba mieć wiele cywilnej odwagi Panie Sławku aby podjąć tak trudną decyzję.
wielki szacun, spotkać się z Premierem RP również w moim imieniu to wyróżnienie.
psy szczekają, karawana jedzie dalej.

CELNIKU ZADEKLARUJ SIĘ !

mario97 nie bredź tylko racjonalnie spójrz na sytuację, którą związki zgotowały (mam nadzieję, że nie specjalnie zwykłym fc) a jeśli masz do siebie jakiś zarzuty oprócz tego, że zbierałeś podpisy,(może za mało) lub, że jesteś tylko uczciwym funkcjonariuszem, który chce żyć i mieszkać we własnej Ojczyżnie, pracując normalnie jak funkcjonariusz w europejskim kraju to weź kuchenny tępy nóż i .....................sepuku .
Kolego daj spokój zz wydymały na całej linii, już rok temu banowali tych co pisali, że kas wejdzie a emerytur nie będzie.
Przestańcie obarczać się winą za nieudolność ZZ Celnicy PL oraz kłamstwa tych, którzy podczas pierwszego czytania projektu obywatelskiego obiecali emerytury oraz prawdziwą reformę Służby Celnej(na którą czekało wielu uczciwych funkcjonariuszy).
Kolego Siwy wstydu oszczędź...................................................................... .

jedno jest pewne i od wczoraj się nie zmieniło.
wysyp na forum "legendowanych" bojowymi wpisami ... trolli.
nie karmić trolli.

CELNIKU ZADEKLARUJ SIĘ !

Podsumujmy plusy i minusy decyzji o odwołaniu pikiety.
plusy: 1. Możliwe ,że przyjechało by około 500-1 tyś funk-ów. Oznaczałoby to niewielką kompromitację i argument dla władzy ,że niewielu z nas nie chce KAS. Jednak zaznaczylibyśmy swoją niechęć do KAS.
Więcej plusów nie widzę...
minusy: 1. Członkowie ZZ Celnicy myślą ,że dzieje sie coś za ich plecami zwłaszcza po spotkaniu z Morawieckim i Banasiem. 2. Przyznanie się przed Rządem , że ZZ mają słabe poparcie wśród celników. 3. Wyraźne osłabienie pozycji negocjacyjnej ZZ. 4 Znowu myślimy , że ktoś Nas sprzedał.5 Możliwy powolny rozpad ZZ Celnicy.
Więcej minusów niż plusów tej decyzji. Myślę ,że odwołanie pikiety było nie rozsądne i niedługo się o tym przekonamy

Sam bredzisz Armagedon, co chcesz od Sławka? Kto jak nie on walczył o gruszę kto jak nie on doprowadził do projektu obywatelskiego. Ale co Sławek może zrobic jak ma takich krętaczy i ludzi bez honoru, kłamców w postaci banasiów i tej całej zgnilizny z minfin. Rzygać mi się chce jak o nich myślę.

mario97 nie bredź tylko racjonalnie spójrz na sytuację, którą związki zgotowały (mam nadzieję, że nie specjalnie zwykłym fc) a jeśli masz do siebie jakiś zarzuty oprócz tego, że zbierałeś podpisy,(może za mało) lub, że jesteś tylko uczciwym funkcjonariuszem, który chce żyć i mieszkać we własnej Ojczyżnie, pracując normalnie jak funkcjonariusz w europejskim kraju to weź kuchenny tępy nóż i .....................sepuku .
Kolego daj spokój zz wydymały na całej linii, już rok temu banowali tych co pisali, że kas wejdzie a emerytur nie będzie.
Przestańcie obarczać się winą za nieudolność ZZ Celnicy PL oraz kłamstwa tych, którzy podczas pierwszego czytania projektu obywatelskiego obiecali emerytury oraz prawdziwą reformę Służby Celnej(na którą czekało wielu uczciwych funkcjonariuszy).
Kolego Siwy wstydu oszczędź...................................................................... .

Kolego Armagedon, zacznij rozliczanie od Siebie, napisz nam o swoich dokonaniach w walce o Naszą Służbę i... ile składek zapłaciłeś, a jestem pewna, że razem z kilkoma funkami damy radę zwrócić Ci tą fortunę

Back
Do góry