Wielka pikieta f.c. i pracowników SC i ich rodzin w Wwie

Próbowałem już raz w (jak to określił @tele echo) "innym wymiarze", ale z zerowym "odzewem".
Chociaż prawdopodobnie "rzucam grochem ..." i mogę zostać nazwanym "nawiedzonym" to muszę wskazać coś do przemyślenia ...
- Sławku, dzisiejsze drugie czytanie, to Słowa skierowane do Ciebie;
- Koleżanki i Koledzy, w dzisiejszej Ewangelii, to słowa skierowane do każdego z Nas. Nie lekceważmy tego ...

...cytujecie Pismo Św. ? ...eh czy na "polu walki" ...moralne? ..."nie zabijaj"!! ...eh... celnicy walka ...jest ofiarą...nie mylić z...

Napisana jest szersza relacja ze spotkania, tylko wysłałem do SSC, aby skonsultować, bo w końcu to spotkanie na szczycie z Premierem i nie może być niedomówień, że ktoś coś inaczej zrozumiał, zapamiętał.
Jutro opublikuję, nawet jeśli SSC nie odpowie.

Sławek - zapewne nie tylko ja czekam na tą relację

to jest właśnie Siła tego ZZ. Spotkanie z 12 października a nie ma żadnych informacji - zupełnie jakby coś się działo po tajemnie za plecami. przedstawiciele struktur najbliżej zwykłych f-szy na dole też nic nie wiedzą.

Została wysłana w piątek wraz z pismem do Pana Premiera. Jeśli do Was nie dotarła to jest to zaniedbanie Przewodniczącego ZOI u Was. Śmiało możecie do Niej/Niego interweniować, aby Wam przesłał. Powinna/powinien rozpowszechnić w całej Izbie.

Wybacz, ale nie zamierzam pozbawiać środowisko możliwości przedstawienia swoich racji na półgodzinnym spotkaniu z Panem Premierem.
W SC i AP działa około dwadzieścia ZZ, Fundacji i Stowarzyszeń. Gdyby wszystkie, albo nawet tylko 1/3 była obecna, to nic, dosłownie nic nie udałoby się przekazać Panu Premierowi. Pan Premier postanowił spotkać się z największym ZZ działającym w SC i AP i ze swojej strony nie widzieliśmy potrzeby zapraszania innych ZZ, Stowarzyszeń, spośród których część zrzesza tylko sto czy nawet tylko kilkunastu członków. Poza tym to jest autonomiczna decyzja Pana Premiera z kim się spotyka.
Proszę, aby wszyscy zrozumieli, że w AP i SC działa wiele organizacji, które zostały utworzone w celu ochrony różnych grupy interesów np. są ZZ założone przez kadrę kierowniczą, czy Stowarzyszenie, które skupia byłych ludzi na stanowiskach, którzy wcześniej szykanowali ludzi i związkowców. Jeżeli chodzi o ZZ w SC, to np. kontestowały pikietę sobotnią. Przewodniczący ZZ z dwóch tzw. central w SC obejmują właśnie wyższe stanowiska kierownicze.
W AP działa kilka ZZ, które wprost i od początku popierają KAS.
To nie jest nasza wina, że takie są uwarunkowania.

Panie Slawku ...naprawdę...szanuję Pana..."porwać" 1/3 załogi...szacun... Ale...ale ...mam ...jak zwykle pytanie... (proszę o szczerą odpowiedź) ...tylko taka mnie interesuje... 5045 członków...siła? ...dlaczego tak marne efekty?

Back
Do góry