Wielka pikieta f.c. i pracowników SC i ich rodzin w Wwie

Pytam się o co chodzi. Miała to być pikieta z rodzinami . zgłoszenie ( na przejazd autokarami )do 12.10.
Ludzie się zgłaszają czy nie można czekać do 13.10.2016

Jakie @? Co Ty chrzanisz? Przecież nie trzeba było podawać nazwisk tylko liczbę osób chętnych. Ośrańcy jesteście i tyle. W KAS będziecie srać po pachy, będziecie się bac własnego cienia, będziecie się męczyć w nocy ze stresu, bo tak Wam umilą życie. Wam i Waszym rodzinom. Nie macie w ogóle poczucia własnej wartości. Nie macie własnej godności. Wstyd i obrzydzenie mnie ogarnia na takich miernych, biednych ale wiernych. Pokazaliscie, ze nie potraficie walczyć! Oby w Polsce nigdy nie było wojny, bo z takim narodem to przegrana mamy jak w banku. Niech Bóg ma nas w opiece. Amen.

Musimy się pokazać, zwrócić uwagę na naszą sytuację, chociaż 1 tysiąc może 2. Jeszcze przedwcześnie z odwołaniem pikiety, cały czas zgłaszają się chętni.

Jakie @? Co Ty chrzanisz? Przecież nie trzeba było podawać nazwisk tylko liczbę osób chętnych. Ośrańcy jesteście i tyle. W KAS będziecie srać po pachy, będziecie się bac własnego cienia, będziecie się męczyć w nocy ze stresu, bo tak Wam umilą życie. Wam i Waszym rodzinom. Nie macie w ogóle poczucia własnej wartości. Nie macie własnej godności. Wstyd i obrzydzenie mnie ogarnia na takich miernych, biednych ale wiernych. Pokazaliscie, ze nie potraficie walczyć! Oby w Polsce nigdy nie było wojny, bo z takim narodem to przegrana mamy jak w banku. Niech Bóg ma nas w opiece. Amen.

ja może trochę inaczej

w SC jest wielu Patriotów, oddanych Polsce, odważnych, silnych i lojalnych Narodowi

mądrych i pracowitych, mimo oszukańczej polityki awansowania i nagradzania, mimo pozbawienia połowicznych przywilejów emerytalnych, mimo wielu lat nakładania na nas coraz większych obostrzeń związanych ze Służbą i wielu lat mamienia nas nagrodą za to w postaci emerytur mundurowych

niestety jest nas mniejszość, do tego usilnie tłamszona

jaka nas spotyka nagroda za wiele lat Służby Narodowi?

oplucie munduru i wyjątkowego statusu mianowania, odarcie z munduru, stopni i stanowisk, dla części wykopanie na śmietnik, dla części ochłap w postaci propozycji pracy, dla wybrańców mundur

bez gwarancji kontynuacji służby czy choćby pracy

bez jasnych kryteriów kto do munduru, kto do pracy a kto na bruk

wolna amerykanka i duch antoniego

podeptanie umowy, jaką każdy z nas zawarł wstępując do Służby - poddaliśmy się obostrzeniom, zgodziliśmy się na wyłączenie spod kp w zamian za nienaruszalność trwałości stosunku służbowego - z wyjątkami określonymi w ustawie

a teraz co - duża część z nas na bruk do końca czerwca 2017, bez żadnych świadczeń

Kiedyś pisałem że daje juz sobie spokój z takimi akcjami i żałuję że zgłosiłem sie na tą manifestację.Prosiłem w rodzenie żeby pojechali ze mną... a tu jak zwykle. I co mi z emerytury jak nie będę miał pracy żeby do niej dosłużyć

Może to straszne i niesprawiedliwe co powiem, ale mam wrażenie, że jesteśmy cały czas manipulowani przez agentów Małego Brata. Nagła decyzja o demobilizacji ludzi w lipcu, pozorowane działania przez cały okres od lipca, teraz odwołanie pikiety na 3 dni przed terminem. Czas pokaże, jeśli się mylę, odszczekam każde słowo.

Na razie jednak spróbujmy coś zrobić oddolnie. SPOTKAJMY SIĘ W SOBOTĘ, 15/10 O 12:00 U PREZESA NA NOWOGRODZKIEJ.

JA BĘDĘ :-)

Ostatnia edycja:
a na sztuki, to ile ludzi chce jechać do stolicy?

I czyż nie było to uzasadnione i niekoniecznie sarkastyczne pytanie ?!

Po jego zadaniu przez @gutka, osobiście spodziewałem się nieco innej organizacji.
Coś na zasadzie zbierania informacji; ilość chętnych na autokar / ilość docierających samodzielnie.
Przykre to, że nie słuchamy siebie nawzajem, często doszukując się wyłącznie złośliwości i kpiny ... :(

Sławek co się stało , że rezygnujemy z wyjazdu do stolicy , co takiego usłyszałeś , że zostaliśmy prawdopopdobnie sprzedani , napisz proszę coś więcej , tego nie dopuszczam w ogóle pod uwagę , że się czegoś , czy kogo przestraszyliście.Tak ogólnie to jestem rozżalony i wkurwiony.Od Nas na 120 funkcjonariuszy miało prawdopodobnie pojechać coś około 40-50 celników.Wszystko w temacie , niekoniecznie trzeba przyjmować propozycji pracy w KAS , ale coś ważnego musiało się wydażyć.

...
Na razie jednak spróbujmy coś zrobić oddolnie. SPOTKAJMY SIĘ W SOBOTĘ, 15/10 O 12:00 U PREZESA NA NOWOGRODZKIEJ.
JA BĘĂĘ :-)

Propozycja wielce interesująca, ale ...

USTAWA
z dnia 24 lipca 2015 r.
Prawo o zgromadzeniach

...
Art. 7. [Zawiadomienie o zamiarze zorganizowania zgromadzenia] 1. Organizator zgromadzenia zawiadamia organ gminy o zamiarze zorganizowania zgromadzenia w taki sposób, aby wiadomość dotarła do organu nie wcześniej niż na 30 dni i nie później niż na 6 dni przed planowaną datą zgromadzenia.
...

Wprawdzie istnieją pewne możliwości "obejścia" przepisów, ale po reakcji na moją "różańcową propozycję" (a w zasadzie - po jej braku), nie widzę możliwości takiej organizacji ...

...
Art. 2. [Wyłączenie stosowania przepisów ustawy] Przepisów ustawy nie stosuje się do zgromadzeń:

1) organizowanych przez organy władzy publicznej;

2) odbywanych w ramach działalności kościołów i innych związków wyznaniowych.

Art. 3. [Zgromadzenie] 1. Zgromadzeniem jest zgrupowanie osób na otwartej przestrzeni dostępnej dla nieokreślonych imiennie osób w określonym miejscu w celu odbycia wspólnych obrad lub w celu wspólnego wyrażenia stanowiska w sprawach publicznych.

2. Zgromadzeniem spontanicznym jest zgromadzenie, które odbywa się w związku z zaistniałym nagłym i niemożliwym do wcześniejszego przewidzenia wydarzeniem związanym ze sferą publiczną, którego odbycie w innym terminie byłoby niecelowe lub mało istotne z punktu widzenia debaty publicznej.
...

ps
Możecie mnie wyśmiać (nie po raz pierwszy), ale gdybym miał jakiś kontakt do o. Rydzyka, już bym do niego kołatał ...

Ostatnia edycja:
Nikogo nie będziemy prosić. Jesteśmy wolnymi obywatelami i chcemy się spotkać tam,
gdzie nam pasuje. Niech nas rozgonią - byłaby darmowa super reklama w mediach.

Pierwszy raz wygląda to tak, jakby związek się od nas odciął... przecież nie wszyscy zgłaszali się imiennie, ja nie, a chciałem iść...Gdyby ta pikieta nam nie wyszła, no cóż, to byłby przejaw naszej klęski, a co gdyby się udała?

Back
Do góry