Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
W IC Przemyśl z tego co wiem wszystkie uwagi do wartościowania stanowisk zostały uznane za NIEUZASADNIONE. W komisji rozpatrującej uwagi była min. pani J.S. przewodnicząca jednego ze związków działających w IC Przemyśl.
W IC Przemyśl z tego co wiem wszystkie uwagi do wartościowania stanowisk zostały uznane za NIEUZASADNIONE. W komisji rozpatrującej uwagi była min. pani J.S. przewodnicząca jednego ze związków działających w IC Przemyśl.
Tak to ten sam gdzie ma być 90 przewodników psów
Nie ma się co oszukiwać to całe wartościowanie jest dziełem przypadku gdzie kto w danej chwili się znajdował i czy ktoś kogoś lubi lub nie lubi i nie ma nic wspólnego ze sprawiedliwością, uczciwością, logiką, stażem pracy, doświadczeniem lub wykształceniem. Powoduje tylko poczucie krzywdy u większości funkcjonariuszy wykonujących swoje trudne obowiązki na granicy i w oddziałach wewnętrznych. Złe są założenia wartościowania. I niech mi nikt nie wmawia że wartościowane były stanowiska. Były wartościowane osoby i dopiero do nich dopisywane stanowiska. Niestety ale jest to bubel prawny. Brak jest słowa w języku ludzi kulturalnych na nazwanie tego co nam zgotowali. Współczuję wszystkim którzy będą pracować biurko w biurko z kimś kto zarabia na rękę 1000PLN więcej i robi to samo. Ale taka jest nasza smutna rzeczywistość.
Niestety uważam podobnie![]()
Ja tez podpisuję się pod powyższym, niestety mam wrażenie że zostanie to doprowadzone do końca-cyba że w MF przestraszą się tych wielotysięcznych wyrównań które będą musieli wypłacić.Niestety uważam podobnie![]()
Całe wartościowanie to chyba jakiś żart.
Osoby na stanowisku specjalisty wykonujące te same zadania będą zarabiały od 2500 do 3500 różnica nie wynika z dodatków za staż,stopień tylko z czego?
Czy może mi to ktoś wytłumaczyć?
Nie wiem także dlaczego osoby wykonujące te same zadania otrzymały różne stanowiska?