Wartosciowanie

Widząc co się obecnie u nas dzieje myślę, że na 100%. Pozdrawiam.

A wracając do tematu wątku to w mojej ocenie u nas nie było wartościowania im starszy tym gorsze stanowisko. ME dostali ludzie i starzy i młodzi i tak samo specjalistów. Wg mnie podział jest w miarę obiektywny i dobre stanowiska dostali ludzie naprawde dobrzy w tej robocie. Ja dostałem SS i uważam że jest ok. Dostanę pare złotych, ciesze się, że w końcu ktoś zauważył moją pracę, a może niektórzy w końcu zobaczą że nie liczy się staż tylko zaangażowanie i jakość wykonywanej pracy.

Ostatnia edycja:
Życzę ci, żebyś za kilkanaście lat dostawał tyle samo kasy i dalej tak się cieszył z tego stanowiska:) Ciekawe jakie będzie wówczas twoje zaangażowanie i jakość?

A kto wie co będzie za kilkanaście lat? Może nasze zarobki będą na tyle atrakcyjne że Służba Celna będzie bardzo cenionym pracodawcą a może już wcale nie będzie Służby Celnej? A może wygram w totka, a może to a może tamto..... a może już mnie nie będzie na tym świecie. Co to wogóle za argument? Przyzwyczaiłeś się do idei czy się robi czy się leży to się należy? Jak będziesz dobrze pracował (w odczuciu przełożonego a nie swoim własnym bo to dwie różne rzeczy) to napewno nie będzie Ci źle. I to jest właśnie podstawowym problemem tego wszystkiego. Większość używa tu argumentów staż, jestem świetny, znam przepisy i tak dalej.. a czy którykolwiek zadał sobie pytanie jak jest oceniana jego praca przez przełożonego? Może warto pochylić się nad tym chociaż trochę. Każdy w tej bitwie o stanowiska ocenia siebie jak najlepiej i uważa się za lepszego od innych. A do przełożonych macie pretensje a przecież sami robicie to samo. Każdy ocenia wg siebie i dlatego ja jestem zadowolony, że zostałem doceniony. Pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
Widać jedno, im straszy tym większe pretensje !
Ja robię w cle 15 lat i mam C2 ... inni robią 5 lat i mają B3 i co mam zrobić ? Zabić się ?
Wiem, że wartościowanie to jedna wielka niesprawiedliwość ale inni też to wiedzą .
Jeżeli taki brr, pisze że ma kasę na poziomie B3 ale dostał C1 to ja się pytam co z tymi co tyrają w cle po 20 lat i maja kasę na poziomie górnego C2 ( kontroler celny ) i dostali C2 ? To jest dopiero zamrażalka. A dziewczyny na kasie - 20, 25 lat w cle i C3 !!!!
Ale najlepiej wytykać i wypominać innymi ... bo oni mają lepiej - i h....j niech mają.
A robota z WZP to w/g mnie zaszczyt i wyróżnienie i kolego brr chętnie się z tobą zamienię, bardzo chętnie ( jakby co to pisz ma PW :) ).

Widać jedno, im straszy tym większe pretensje !
Ja robię w cle 15 lat i mam C2 ... inni robią 5 lat i mają B3 i co mam zrobić ? Zabić się ?
Wiem, że wartościowanie to jedna wielka niesprawiedliwość ale inni też to wiedzą .
Jeżeli taki brr, pisze że ma kasę na poziomie B3 ale dostał C1 to ja się pytam co z tymi co tyrają w cle po 20 lat i maja kasę na poziomie górnego C2 ( kontroler celny ) i dostali C2 ? To jest dopiero zamrażalka. A dziewczyny na kasie - 20, 25 lat w cle i C3 !!!!
Ale najlepiej wytykać i wypominać innymi ... bo oni mają lepiej - i h....j niech mają.
A robota z WZP to w/g mnie zaszczyt i wyróżnienie i kolego brr chętnie się z tobą zamienię, bardzo chętnie ( jakby co to pisz ma PW :) ).

No właśnie. Ich to dopiero szkoda. A Pan Panie BRRRRRRRRR niech skorzysta z propozycji kolegi Twarzowego, co będzie korzystne dla wszystkich.

Ostatnia edycja:
Tak tak, a powyższe wpisy wykonuje na zmianę naczelnik warszawskiego wydziału zp i jego koledzy przydupasy, którzy przez wiele lat pracy jakoś niczym specjalnym się nie wyróżniali oprócz tego, że grali w karty w pracy albo inne ciekawe historie odwalali pod magazynem ale teraz to eksperci i starsi specjaliści, ach, jakie wspaniałe wyróżnienie po latach. Wlewajcie sobie jeszcze jakiś czas miód do herbaty, następny przełożony sprawdzi tych ekspertów bo teraz to będzie naprawdę bardzo łatwe.

My tu gadu gadu ale co dalej?????? będzie jakiś protest ??????
bo chyba Macie swiadomość co nas czeka. Nie dociera do Was.
Co z uwagami do propozycji???.

Tak tak, a powyższe wpisy wykonuje na zmianę naczelnik warszawskiego wydziału zp i jego koledzy przydupasy, którzy przez wiele lat pracy jakoś niczym specjalnym się nie wyróżniali oprócz tego, że grali w karty w pracy albo inne ciekawe historie odwalali pod magazynem ale teraz to eksperci i starsi specjaliści, ach, jakie wspaniałe wyróżnienie po latach. Wlewajcie sobie jeszcze jakiś czas miód do herbaty, następny przełożony sprawdzi tych ekspertów bo teraz to będzie naprawdę bardzo łatwe.
CIEKAWE CO ROBISZ KOLEGO ALE JA CIĘŻKO TYRAM A TERAZ PRZY WARTOŚCIOWANIU ZOSTałem wreszcie doceniony

No tak własnie własnie wygladają Funkcjonariusze w SC, krótkowzroczność i radość po otrzymaniu ochłapów z pańskiego stołu.

wartosciowanie

oc w ic poznan zaczynany w piatek, szkolenie z przepisow - przeprowadzi nasz zdegradowany nie etatowy kierownik

Ty człowieku zamilcz bo naprawdę gro ludzi zyska na wartościowaniu

"mniej ksionszkuf wjencej piwa"...to ty człowieku zamilcz bo tylko wstyd nam robisz przed postronnymi czytelnikami

cyt. za Wikipedia : Gros – (staropolskie: tuzin tuzinów) inna nazwa liczby 144, zwykle używana w kontekście ilości – np. gros jajek.

Brr, nie ma sensu na forum ogólnopolskim licytować się i przekomarzać ale po twoim poście tonującym i zmiękczającym temat sądzę iż strach cię obleciał i nie stać cię na konkrety ... hm ale czego można się spodziewać ... kominiarka, szeroki rozkrok, okulary przeciw słoneczne i " łkoi-toki" do ucha ... i jak napisałeś droga, bazarek, doroga, bazarek ... hahaha.
Powodzenia w zwalczaniu przestępczości.

A jakich ty oczekujesz konkretów? Według ciebie, twój wpis jest w stanie zapoczątkować konkretną dyskusję?
Według ciebie "droga, bazarek, doroga, bazarek" nie zasługuje na B. Może i masz rację, tylko, że on napisał, że ludzie wykonujący na codzień tą samą pracę są różnie zwartościowani.
I tak w ogóle panie odważny to sam się ujawnij, zanim innym zaczniesz tchórzostwo zarzucać.

Widząc co się obecnie u nas dzieje myślę, że na 100%. Pozdrawiam.

Wg mnie podział jest w miarę obiektywny i dobre stanowiska dostali ludzie naprawde dobrzy w tej robocie. Ja dostałem SS i uważam że jest ok. Dostanę pare złotych, ciesze się, że w końcu ktoś zauważył moją pracę, a może niektórzy w końcu zobaczą że nie liczy się staż tylko zaangażowanie i jakość wykonywanej pracy.

Ty chyba nie za bardzo kumasz czym jest (a raczej czym powinno być) wartościowanie. "dobre stanowiska dostali ludzie naprawde dobrzy w tej robocie". Nie ma znaczenia kto i jak bardzo jest dobry, ani jak wielki ma staż. Wartościuje się stanowiska, nie ludzi, po to, żeby wykonujący tą samą robotę nagradzani byli jednakowo. "Dobry" to często pojęcie względne.

Oczywiście nie musimy się z tym zgadzać, ale na tym powinno polegać wartościowanie.

Nie mnie oceniać czy dane stanowisko i czynności na nim wykonywane zasługują na B czy C , są od tego mądrzejsi.
Jakbyś się bardziej wczytał w wypowiedzi brr, to raczej postawił on zarzut iż dlaczego to młodzi stażem mają B a on biedak C - zaznaczył od razu, że i tak kaskę ma na poziomie B ! Więc o co mu chodzi ?
W/g mojej skromnej oceny wiele osób zasługuje przynajmniej na B 3 ( szczególnie mobilni ) ale jak taki kiero ma podzielić obowiązki aby wszystkim dogodzić skoro czynności np : w OC, WZP zostały tak nisko zwartościowane ? Podejrzewam, że u Was w WZP jest mnóstwo kontrlerów czy mł. kontrolerów którzy dostając nawet C1 ( min. 3200 ) złapali Pana Boga za nogi a jak dostali B3 ( min. 3700 ) to już kosmos dla nich. Ale też są inspektorzy z kasą 3500 - 3700 i płaczą że C 1 mają.
Na oddziałach są też kontrolerzy z pensją 2800 i 10-15 letnim stażem, którzy dostali C 2 ( max. 3050 ) - i co im powiesz ? Czy też uważasz, że wykonują czynności na C2. Gdyby ktoś im teraz powiedział, że obniżono widełki i wchodzą na C1 to by chyba z tydzień ze szczęścia pili.
Pozdro.

Back
Do góry