Wartosciowanie

Jak się ma to żałosne wartościowanie do szkoleń z etyki, kultury organizacyjnej... Zakres materiału z tych szkoleń winno jeszcze raz przerobić kierownicto SC.

Witam serdecznie
czy w waszych urzędach też wydymano sekcyjnych?????czy nie da sie z tym nic zrobić???
w jaki sposób wogóle potraktowano sekcje??jako osobne komórki czy może razem z referatem zwartościowali???
nie wiem jak jest u was ale u mnie sekcyjny robi to samo co kierownik referatu a nawet wiecej .
a co dostali....ehhhh szkoda gadać....

Drogi Panie Nilsen, zgodnie z zarzadzeniem jesli masz zwiekszony zakres( a na pewno masz) powinieneś mieć podniesione stanowisko- czyli powinieneś mieć wyższe stanowisko niż funkcjonariusze będący pod tobą, bo jesteś ich przeł.
Z tego co wiem niektorzy kierownicy tak zrobili.
jednak wiekszość w obawie przed swoimi przeł. nie robi tego , swoją drogą jak sie zorientowałem wartościuja tak naprawdę nie kierownicy ale jaśnie panujący naczelnicy. I wszystko jest robione tak jak naczelnik chce.
wiec jedynym rozwiazaniem jest odwołanie się do komisji lokalnych, po zapoznaniu ciebie z zadaniami na stanowisku. A z wiarygodnych źródeł wiem że bedą takie sytuacje rozwiązywali w jedyny sprawiedliwy sposób. Podstawę masz do tego(nieszczesne zarzadzenie) i bardzo duże szanse na rozwiązanie przychylne tobie.
Życzę powodzenia.

Scenariusz przewidziany przez ZZ się sprawdza!

Wszystkie związki zanegowały wartościowanie i miały racje. Teraz każdy szeregowy "plecak" może być ekspertem i promotorzy to wykorzystają bowiem od 1.01.2011r. można awansować tylko o szczebelek.Dlaczego znowu stworzono kategorie nadludzi sprzed 1.01.2011r. i pobożnych baranków oczekujących na śmierć kolegi lub pożegnanie emeryta. Żałosne!!!

Najwyższe stanowiska w jednym z Wydziałów otrzymały najmłodsze a do tego blondynki wśród brunetek.Rozporządzenie w sprawie awansów ogłoszone w Dz.U.nr 87 jest krótkie ale warto je przeczytać aby sprawdzić co Was czeka w przyszłości i czy uda Wam przeskoczyć te blondynki.

Najwyższe stanowiska w jednym z Wydziałów otrzymały najmłodsze a do tego blondynki wśród brunetek.Rozporządzenie w sprawie awansów ogłoszone w Dz.U.nr 87 jest krótkie ale warto je przeczytać aby sprawdzić co Was czeka w przyszłości i czy uda Wam przeskoczyć te blondynki.

uważasz, że blondynka jest z natury gorsza od innych? może przestań dzielić ludzi a zastanów sie co ich może połaczyc

Luudzieee! Czym wy się zajmujecie?
Prywatne utarczki słowne, katalogowanie innych, wylewanie osobistych żalów, wirtualne przydziały stanowisk ... itp! Setki bezsensownych wpisów, a konkretów 0,0001 (praktycznie ZERO)!!!
Faktycznie udzielają się na tym forum niezadowoleni z tą samą, JEDNĄ postawą:
"zróbcie coś z tą niesprawiedliwością, a jak będzie to dla mnie bezpieczne, wygodne, łatwe, nie zajmie mojego prywatnego czasu, da mi osobiste profity, ... itd.- to mogę się ewentualnie zastanowić czy warto mi na to poświęcać siły i ... przyznać, że jest to sensowne, więc ZZ powinny się tym zająć".
Żaden z nas w pojedynkę nie może nic wielkiego, ale każdy może choć odrobinkę! Sedno jest w tym czy CHCE (mu się), bo odnoszę wrażenie braku jakichkolwiek chęci wśród nas! Zadanie sobie (lub także innym) pytania "co JA mogę zrobić dla sprawy" jest już tylko plagiatem zaangażowania, hasełkiem uspokajającym sumienie "sprawiedliwych" miernot! A może tak odpowiedzieć na pytanie "co JA zrobiłem (i zrobię) dla sprawy"?!
Tyle miałbym do powiedzenia ... gdyby wśród nas byli sami homo sapiens.
Przewiduję bowiem zamiast odniesienia się do sensu tego wpisu (nie lubię słowa "merytoryczny"), różne formy pozatreściowych ględzeń. Zakończę zatem stwierdzeniem - ostatnio ktoś się u nas czymś zajął, więc wziąłem w tym udział:

propozycja

Hasło na akcję - PROTEST NIEMY ! lub NIEMY PROTEST !
Uzasadnienie formy protestu:
Cicho i zgodnie z regulacjami prawnymi w codziennej służbie.
Ograniczenia wynikające z ustawy o SC.
Obawa o restrykcje- standard w SC.
ps.
- my oznaczamy swoje stanowiska pracy prostym komunikatem, zerwą - zawiesimy nowe,
- związki prosimy o głos na forum publicznym

Jeśli pomysł się podoba- proponuję burzę mózgów. Potrafisz !!!

Panie cat bzdury pan opowiadasz!!!!!!!!

Nie jestem wszechwiedzący, więc i mnie zdarzają się błędy. Nie zgodzę się jednak, iż wszystko w mojej wypowiedzi jest bzdurą. Znając życie, moje próby "sprowokowania" innych do działania we wspólnej, słusznej sprawie spełzną na niczym, ALE PRZYNAJMNIEJ PRÓBUJĘ!
Hmm, nie mogę natomiast "skumać", co też ważnego i istotnego dla Służby ma nam do powiedzenia AC Marian 2 ?!

http://celnicy.pl/member.php?5917-Marian-2

Ostatnia edycja:
Nie jestem wszechwiedzący, więc i mnie zdarzają się błędy. Nie zgodzę się jednak, iż wszystko w mojej wypowiedzi jest bzdurą. Znając życie, moje próby "sprowokowania" innych do działania we wspólnej, słusznej sprawie spełzną na niczym, ALE PRZYNAJMNIEJ PRÓBUJĘ!
Hmm, nie mogę natomiast "skumać", co też ważnego i istotnego dla Służby ma nam do powiedzenia AC Marian 2 ?!

U mnie 6 pozwów w sprawie wczasowego w Gdyni 2 a u ciebie cat ile?
u mnie zapytanie do Trybunału Konstytucyjnego o zgodność z prawem rozporządzenia RM w sprawie dopłaty do wypoczynku a u ciebie ile?

U mnie 6 pozwów w sprawie wczasowego w Gdyni 2 a u ciebie cat ile?
u mnie zapytanie do Trybunału Konstytucyjnego o zgodność z prawem rozporządzenia RM w sprawie dopłaty do wypoczynku a u ciebie ile?

No,no! Sam złożyłeś 6 pozwów i raczyłeś zapytać TK ... ?! Przyznaję - osobiście tyle bym nie potrafił!
A tak na poważnie, co to ma wspólnego z wartościowaniem? Może nie zauważyłeś 2 wpisy wcześniej - u nas ktoś mnie namówił do poparcia (imiennego!) właśnie Kolegów z Gdyni, więc i sam do tego namawiam, a TY co? Jeśli ta inicjatywa jest dla ciebie bzdurą, to się nie przyłączaj - ale i nie rób kreciej roboty, dyskredytując działania innych!
ps
Jeżeli masz jeszcze jakieś genialne uwagi, to napisz do mnie na priva i nie zaśmiecaj więcej tematu!

No,no! Sam złożyłeś 6 pozwów i raczyłeś zapytać TK ... ?! Przyznaję - osobiście tyle bym nie potrafił!
A tak na poważnie, co to ma wspólnego z wartościowaniem? Może nie zauważyłeś 2 wpisy wcześniej - u nas ktoś mnie namówił do poparcia (imiennego!) właśnie Kolegów z Gdyni, więc i sam do tego namawiam, a TY co? Jeśli ta inicjatywa jest dla ciebie bzdurą, to się nie przyłączaj - ale i nie rób kreciej roboty, dyskredytując działania innych!
ps
Jeżeli masz jeszcze jakieś genialne uwagi, to napisz do mnie na priva i nie zaśmiecaj więcej tematu!

No przyznam się wszystkie 6 i 2 które odrzucono.

Dziwi mnie postawa kadry kierowniczej w sprawie wartościowania stanowisk !! ART.150 u.1 o SC mówi,że funkcjonariusz celny przeniesiony na niższe stanowisko , nie traci dotychczasowego uposażenia przez 6 miesięcy ! A co potem ? Kierownikami się bywa i można szybciutko spaść ze stołka ! To kadra kierownicza powinna protestować, a nie my szarzy cole od brudnej roboty!!!!!!!!!!!!!!!!! My ewentualnie możemy tylko awansować na wyższy stołek!!!!!!!!!!!

Kolego art któryśtam w przepisach przejściowych mówi, że na TYM wartościowaniu jako okoliczności dostosowującej stary system stanowisk do nowego nikomu pensja nie będzie obniżona. Art 222 ust. 3 "W terminie do dnia 31 grudnia 2010 r. kierownik urzędu przedstawia funkcjonariuszom celnym, o
których mowa w ust. 1, pisemną propozycję określającą, zgodnie z przepisami rozdziału 8 i 10 ustawy, miejsce pełnienia służby, stanowisko i uposażenie.
4. W przypadku, o którym mowa w ust. 3, jeżeli zaproponowane uposażenie jest niższe od dotychczas przysługującego, funkcjonariusz celny zachowuje prawo do dotychczasowego uposażenia."

A jak się ma to wyrównanie do art 222 ust. 2 "W sprawach związanych z uposaŜeniem zasadniczym i stanowiskami słuŜbowymi, do dnia 31
grudnia 2010 r. stosuje się przepisy dotychczasowe."?

Dlatego uważam że wartościowanie jest OK jak się komuś nie podoba to do widzenia przy takim bezrobociu znajda się chętni

Back
Do góry