Wartosciowanie

real z trzech OC w IC Opole

W każdym OC po jednym A, jednym B pozostałe C.
Oddziały odpowiednio 10-o, 12-o i ok. 14-o osobowy.

To się nie zmieni. Proporcje takie lub zbliżone będą zachowane w każdym OC. Zostaliśmy upodleni. Nie mamy się przed czym cofnąć. Już bardziej nie można było nas poniżyć.
Niewiele lepiej GM, podobnie Dozór i wiele innych miejsc. Bierność w takiej sytuacji oznacza brak troski o dobro Służby, brak szacunku dla munduru, dla godności i honoru funkcjonariusza.

Art.2 Ustawy o Służbie Celnej w którym zapisane są najważniejsze zadania jakie służba celna ma wykonywać, zostały zwartościowane najniżej.
Kto to podpisał ? Czy komuś zalezy na tym żeby nie bylo żadnej kontroli na granicy ? Może ktoś ma w tym jakiś interes ?

funkcjonariuszy z odziałów na dać ekspertów!!!!!!!!!!!

może sie ktos usmieje ale to własnie oni maja najwiekszą wiedze i wykonują nabardziej skomplikowane zadania, ale wie to tylko ten kto przewinął sie przez odział, wiec skąd ma to wiedziec szlachta z MF, przeciez oni pojecia nie maja o odprawach, opieraja sie jedynie na statystykach które de facto nie maja nic wspólnego z rzeczywistoscią.

U nas koledzy w służbie przygotowawczej dostali stanowiska eksperckie. Właściwie to dlaczego nie zostali od razu naczelnikami?

dziś cale wartościowanie w oc medyka trafił szlag, wg jasnie panujacego w urzedzie ow funkcjonariusze zostali za wysoko zwartosciowani, komisja zebrala sie jeszcze raz na i rozkaz zaczela obnizac, tylko nie wiem co... chyba bedzie kategoria z3, no chyba ze pod obrady wezma alfabet arabski wtedy bedzie jeszcze nizej

myślę, że kategoria A dla tych naszych buraków, jest również za wysoka, mieć A tylko dlatego, że się jest MARIONETKĄ to jakiś żart!

Dokładnie też uważam, że kierownicy powinni być zwartościowani skoro w oddziale są same C to on powinien być np. z B skoro jego podwładni nic ważnego nie robią to on też za nic ważnego nie odpowiada :)

Mówią coś o drugiej transzy, jaką mają nam wypłacić. Tzn. po 40 zł dla roboli:mad: na granicach???? W d...e niech sobie to wsadzą. Jeżeli wszyscy nie podpiszemy nowych, przydzielonych nam stanowisk to raczej nas nie pozwalniają. Jak będzie wyglądała droga odwoławcza? Mnóstwo pytań bez odpowiedzi.

Dokładnie też uważam, że kierownicy powinni być zwartościowani skoro w oddziale są same C to on powinien być np. z B skoro jego podwładni nic ważnego nie robią to on też za nic ważnego nie odpowiada :)

kierownicy zmian z Medyki a szczególnie z Korczowej powinni być najpierw zweryfikowani przez skarbówkę a wartość mają ale ich majątki

Właśnie dzisiaj dowiedziałam się, że na moim stanowisku (zwartościowanym na C2) nawet nie jest wymagana matura. Po studiach wyższych, 15 latach pracy na różnych stanowiskach, gdzie zdobywałam umiejętności i wiedzę, wszystkie awanse - do inspektora celnego -nie były zasłużone. Jest to bardzo dołujące. Nie dosyć, że nie ma perspektyw na przyszłość, to jest obawa, że zabiorą nam pieniądze po 6 miesiącach (art. 150).

Na wiosnę pisałem, że najlepsze nadejdzie tej jesieni, ale oczywiście liczne grono cały czas rozważało np. na temat wcześniejszych emerytur.....Zarządzenia naszego Szefa jest skopane, dostaliśmy/ście kolejny raz kopa w d..ę. Nie ma ochrony prawnej, nie ma emerytur....to już jest koniec nie ma już nic....Problem w tym, że ok 70% funkcjonariuszy nie ma pojęcia o wartościowaniu.

Ostatnia edycja:
Dlaczego dopiero dzisiaj się o tym dowiedziałaś? Rozporządzenie które określa wymogi obowiązuje już troszkę, a temat wartościowania również już się trochę ciągnie i chyba nie jest nowością dla ciebie że jesteć C2

Moja koleżanka z pokoju jest młodszym kontrolerem celnym i jej zasadnicze 2750zł brutto. Po wartościowaniu jest starszym ekspertem celnym i zasadnicze jest od 4500 do 4800zł brutto. ile podwyżki??? 1750 zł. A teraz po wyrównaniu od stycznia do listopada dostanie 17500zł brutto. A ludzie na granicy są na młodszych specjalistach!!! zero podwyżki zero wyrównania!!!! Bo zasadnicze Młodszego Specjalisty to ok.2200zł Widzę że dużo osób chyba o tym nie wie!!!! Ludzie obudźcie się wreszcie!!!!!!!!!!!!

A ja niezmiennie uważam, że dla Nieogolonego pozostają tylko taczki za to zrobił dotychczas. I tego powinniśmy się domagać w swoim proteście. Odwołać Nieogolonego !!!

Back
Do góry