digital411
Aktywny użytkownik
- Punkty reakcji
- 215
Nic z tego nie będzie.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Dzięki za słowa otuchy .Nic z tego nie będzie.
Podbijam temat SzNP czy coś nowego się w tej sprawie dzieje? jeszcze trochę osób jest w służbie i czeka na jakieś informacje w związku z nowelizacją dot. art.15a.
Znałem osoby i z nimi pracowałem, które powiedziały, że nie chcą być funkcjonariuszami. Pracowały i były. Reszta jednak podpięła się pod system i dzisiaj takie nędzne jednostki rządzą prawdziwymi funkcjonariuszami. Taka prawda. zNAM DOKŁADNIE TAKIEGO, KTÓRY BYŁBY NIKIM A JEST DZISIAJ w sotponiu "podpułkownika". Śmiech przez łzy.............. To jest konsekwencja pieprzonego układu wzajemnej adoracji a Pan wciąż uważa, że ZZ to wzajemne wsparcie. Jakie wsparcie pytam się ?!To prawda jak ktoś powiedział, że po jaką cholerę przyłączyliśmy skarbowców do ZZ. Kiedy ja byłem w służbie świątek, piątek i niedziele to skarbowcy mieli wolne bo święta, wigilia itd......................Dzisiaj mają pretensje i uzurpują sobie prawo do emek. A niby jakim prawem Panie Przewodniczący?. Pan" dobry wujek" załatwi im także" profity". No chyba nie tędy droga.
Kolo, ty chyba nie wiesz co to było SZNP!W dalszym ciągu "podczepianie " pod celników.................... Gdzie byliście jak cło było cłem ? Podczepili was pod celników z pięknymi stopniami i stanowiskami. Żaden z was nie był nawet na kursie ZKC. Teraz chcecie takich samych przywilejów.....?!
Nie ma to jak sam sobie odpisywaćZnałem osoby i z nimi pracowałem, które powiedziały, że nie chcą być funkcjonariuszami. Pracowały i były. Reszta jednak podpięła się pod system i dzisiaj takie nędzne jednostki rządzą prawdziwymi funkcjonariuszami. Taka prawda. zNAM DOKŁADNIE TAKIEGO, KTÓRY BYŁBY NIKIM A JEST DZISIAJ w sotponiu "podpułkownika". Śmiech przez łzy.............. To jest konsekwencja pieprzonego układu wzajemnej adoracji a Pan wciąż uważa, że ZZ to wzajemne wsparcie. Jakie wsparcie pytam się ?!
Wara to wam od nas. jak płacili wam rozłąkowe i ujawnieniowe to My Celnicy nie umieliśmy liczyć do dziesięciu. Nie dokazuj chłopczeKolo, ty chyba nie wiesz co to było SZNP!
Całe życie w terenie...
A poza tym jak ci żal dupę ściska to się wypłakuj w domu - od nas wara!!!
Sznp to było wciskanie dupy np. w rozlewnię wina...................Jakaż ciężka robota............................ Ciekawe jakbyście poszli na lotnisko w święta albo w Nowy Rok.. Chcielibyście niewątpliwie dodatkowej kasy.Kolo, ty chyba nie wiesz co to było SZNP!
Całe życie w terenie...
A poza tym jak ci żal dupę ściska to się wypłakuj w domu - od nas wara!!!
Wara to wam od nas. jak płacili wam rozłąkowe i ujawnieniowe to My Celnicy nie umieliśmy liczyć do dziesięciu. Nie dokazuj chłopcze
A Tobie skąd to wiedzieć. Ja 15 lat właśnie na jednej z tych granic a wcześniej 2 lata w SZNP, cały czas w terenie - bazary, pociąg, itp., razem z kolegami funkami.Czym wy chcecie zaistnieć ?! Pogadajcie z ludźmi z pasa np w Dorohusku albo Hrebennem. Oni wam odpowiedzą jak wyglądała/wygląda prawdziwa służba. Pierdzielicie o potrzebach i powiązaniu z emkami. Nie dostaniecie emek i bdb!!!!!
Ja jestem cały czas, dzień i noc, tak jak mówię - wbijaj na granicę!@czwschod nie chce mi się już z tobą gadać jak mawiał Frantz Maurer w "Psach". - Pasikowskiego. Jesteś dyletantem w tym temacie. Uwierz, że za mną są prawdziwi Celnicy. Ci Celnicy wykonują swoją Służbę na granicy. tej prawdziwej. Ja także wykonywałem na lotnisku. Zero porównania ale.............jest zbieżność. Będziesz mnie uczył jak wygląda Służba w dzień i w nocy?! Przyjdź i pokaż co umiesz.
jest żenujące. Zmień nik na janusz2, bardziej będzie pasowało. Koniec.... Nie dostaniecie emek i bdb!!!!!
Chciałbyś co ? Nie mam Brajanka a moja żona nie Grażynka z Dżesiką.......................Ja jestem cały czas, dzień i noc, tak jak mówię - wbijaj na granicę!
To co, oc wewnętrznym, tak jak Sznp też twoim zadaniem nie należy się emka, bo to nie jest "prawdziwa" granica?
Ja się pogodziłem z tym, że wewnętrzni, mimo niewątpliwie lżejszej fizycznie służby niż granica otrzymają emki. Podobnie panie z biura. Nie jestem "polskim Januszem" i nie żałuję innym. Sam mam i to jest ważne a jak mają inni to też się cieszę.
A twoje podejście:
jest żenujące. Zmień nik na janusz2, bardziej będzie pasowało. Koniec.