to musi być skoordynowana akcja. Sławek, czekamy na info. Ja nie wiem czy będzie referendum protestacyjne czy zaczynamy działać z L4, a czas leci...
Jak rozwijało się L4 w 2016 w czerwcu? Jak rozwijała się absencja w Policji obecnie? Jak zaczyna się obecnie w SW?
ODDOLNIE OD POJEDYNCZYCH JEDNOSTEK!
Tego typu akcje zaczynają się zawsze oddolnie.
W SW media piszą, że gdzieś tam jest już jakaś absencja w danym zakładzie karnym. To powoduje następnie w perspektywie półtora tyg, max. dwóch - efekt śnieżnej kuli. Jeżeli MS nie zadziała, to w SW za półtora tygodnia będzie połowa na L4.
Tak samo było obecnie w Policji. W niektórych komórkach były już absencje 1 listopada, może nawet 31.10., a ja rozmawiałem z moim znajomym z Policji na stanowisku komendanta w dniu 4 listopada, który chciał się ze mną umówić na spotkanie po latach z noclegiem na Sobotę. Powiedziałem mu, że nie puszczą go, bo za parę dni będzie alarm w całej Policji, gdyż widzę, że zaczęło się u nich chorobowe. Nie dał mi wiary i powiedział, ze są tylko pojedyncze przypadki L4, ale nie umówiliśmy się na spotkanie, bo się upierałem

Proszę więc nie pytać o sygnał i koordynację, bo tego nigdy i nigdzie nie było i nie będzie, bo być nie może.
Ps. Funkcjonariusze w SCS proponują różne terminy działań i w wielu miejscach sytuacja jest napięta, jest wrzenie, choć może tego nie widać, tak jak nie widział tego ww. mój Kolega w Policji. To może się zacząć w każdej chwili.