to musi być skoordynowana akcja. Sławek, czekamy na info. Ja nie wiem czy będzie referendum protestacyjne czy zaczynamy działać z L4, a czas leci...
Jak rozwijało się L4 w 2016 w czerwcu? Jak rozwijała się absencja w Policji obecnie? Jak zaczyna się obecnie w SW?
ODDOLNIE OD POJEDYNCZYCH JEDNOSTEK!
Tego typu akcje zaczynają się zawsze oddolnie.
W SW media piszą, że gdzieś tam jest już jakaś absencja w danym zakładzie karnym. To powoduje następnie w perspektywie półtora tyg, max. dwóch - efekt śnieżnej kuli. Jeżeli MS nie zadziała, to w SW za półtora tygodnia będzie połowa na L4.
Tak samo było obecnie w Policji. W niektórych komórkach były już absencje 1 listopada, może nawet 31.10., a ja rozmawiałem z moim znajomym z Policji na stanowisku komendanta w dniu 4 listopada, który chciał się ze mną umówić na spotkanie po latach z noclegiem na Sobotę. Powiedziałem mu, że nie puszczą go, bo za parę dni będzie alarm w całej Policji, gdyż widzę, że zaczęło się u nich chorobowe. Nie dał mi wiary i powiedział, ze są tylko pojedyncze przypadki L4, ale nie umówiliśmy się na spotkanie, bo się upierałem Potwierdziły się oczywiście moje słowa, ale dopiero za jakiś czas. Do dzisiaj się nie odezwał, bo pewnie wciąż jest w alarmie. Porozumienie było 9 listopada, a więc półtora tygodnia od pierwszych medialnych informacji, a dopiero było ok 1/3 Policji na L4 9.11. Gdyby nie było porozumienia, to po weekendzie byłoby 50% i to we wszystkich służbach mundurowych, bo protest Policji pomału rozlewał się na inne formacje i narastałoby dalej. Tak to działa i tylko decydenci tego nie rozumieją.
Proszę więc nie pytać o sygnał i koordynację, bo tego nigdy i nigdzie nie było i nie będzie, bo być nie może.
Ps. Funkcjonariusze w SCS proponują różne terminy działań i w wielu miejscach sytuacja jest napięta, jest wrzenie, choć może tego nie widać, tak jak nie widział tego ww. mój Kolega w Policji. To może się zacząć w każdej chwili.