Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Rozmawiałem z kolegami policjantami. I czują się oszukani. Nie dostali tego co chcieli. Nie dostali 100% L4. Podwyżki to jedna wielka ściema. Te 650 zł na etat to razem z podwyżką z 2016. I w dodatku na etat. Czyli naczelny dostaną więcej. Zniesienie wieku 55 dotyczy tylko najmłodszych więc ich to nie interesuje. Ich interesował powrót do starych zasad przechodzenia na emeryturę. Czyli 45% po 15 latach i zaliczenie pracy z cywila. A z nami i tak się nikt liczyć nie będzie. A zwłaszcza ten rząd. Ludzie są skłoceni i mają to gdzieś. Jeśli chodzi o Lublin to nikt nie wie czy protestujemy czy nie, czy brać zwolnienie czy nie. Zero przepływu informacji.
to musi być skoordynowana akcja. Sławek, czekamy na info. Ja nie wiem czy będzie referendum protestacyjne czy zaczynamy działać z L4, a czas leci...
Też miałem informację, że MSWiA nie chciało innych służb na spotkaniu. Z Min. M.Banasiem mijałem się w Sejmie na Komisjach w kończącym się tygodniu dwa razy. MF nie podjął jednak wciąż dialogu, chociaż informowałem o napięciu jakie jest w formacji. Ten tydzień zmęczył mnie bardzo i czuję, że jakaś choroba mnie rozbiera. Nie wiem czy nie wyląduję na L4 w najbliższym czasie.
Pytam czy w tym tygodniu maja być prowadzone jakieś rozmowy w sprawie podwyżek dla nas.jeśli nie to trzeba działać!!!
Prosiłbym admina o zlikwidowania jednego z tematów "Protest w KAS" bez potrzeby wprowadzany jest mały zamęt. A propos zdrowia ja już od tygodnia dbam o siebie. Leczę się i czekam aż zdrowie i "łaskawość" rządzących pozwoli mi wrócić do pracy..
to musi być skoordynowana akcja. Sławek, czekamy na info. Ja nie wiem czy będzie referendum protestacyjne czy zaczynamy działać z L4, a czas leci...
Bolo słuszna uwaga do admina.
A w temacie nie wiem jak dla Was, ale dla mnie tym dniem,
ważnym będzie 19 listopada, Światowy Dzień Toalet.
Do święta pozostało jeszcze 6 dni!
"W wielu miejscach na świecie toalety publiczne pozostawiają wiele do życzenia, jeśli chodzi o czystość. Światowy Dzień Toalet to inicjatywa podjęta przez Światową Organizację Toaletową, a jej celem jest podwyższenie standardów ubikacji na świecie."
Ja będę świętował...
ruchem, który teraz trzeba wykonać jest rozesłanie smsów do celników o konieczności dbania o zdrowie. Większość z nas nie wchodzi na to forum. Taka fala sms powinna przejść przez Polskę. Po haśle o referendum MF się poruszył, teraz będzie podobny efekt.
I tu sugestia do Zarządu o pochylenie się nad pomysłem zautomatyzowanego systemu usługi masowej wysyłki sms-ów do wszystkich członków Związku. Są platformy/aplikacje, które umożliwiają takie rozwiązanie. Warto się nad tym pochylić, myślę. Kwestia integracji danych kontaktowych.