Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Krótkie podliczenie obiecanek cacanek, 600 000 000 / ok. 60 000 osób / 3 lata / 13 m-cy (+13-nastka) = ok. 256 zł na osobę.
Jeżeli odejmiemy średnią usługę ok.10% to daje 230 zł, jezeli odejmiemy inne składowe np. Fundusz 3% LUB coś podobnego ok.5% to daje 219 zł, jeżeli weźmiemy pod uwagę, ze kadrze kierowniczej trzeba dac wiecej, to moze każdy dostanie po około 150 zł. I tyle w temacie. Piszę to w celu rozważenia faktycznych działań MF-u i tzw. Solidarności, tzw. bo uwlaszczonej w mojej izbie na stołkach[/QUOT
Teraz sobie nagle dostrzegli potrzebę modernizacji. "Przypadkowo" po tym jak ZZ Celnicy PL przedłożyli gotowy projekt ustawy modernizacyjnej KAS. Jeszcze niby po konsultacjach z rządową satelita związkową z SOL(i)Darności
Krótkie podliczenie obiecanek cacanek, 600 000 000 / ok. 60 000 osób / 3 lata / 13 m-cy (+13-nastka) = ok. 256 zł na osobę.
Jeżeli odejmiemy średnią usługę ok.10% to daje 230 zł, jezeli odejmiemy inne składowe np. Fundusz 3% LUB coś podobnego ok.5% to daje 219 zł, jeżeli weźmiemy pod uwagę, ze kadrze kierowniczej trzeba dac wiecej, to moze każdy dostanie po około 150 zł. I tyle w temacie. Piszę to w celu rozważenia faktycznych działań MF-u i tzw. Solidarności, tzw. bo uwlaszczonej w mojej izbie na stołkach
proszę bardzo
jakie macie propozycje dla protestu cywili w kas?
jak oceniacie poparcie dla takich działań w waszych jednostkach?
co chcecie osiągnąć?
jakie formy nacisku proponujecie?
proszę bardzo
jakie macie propozycje dla protestu cywili w kas?
jak oceniacie poparcie dla takich działań w waszych jednostkach?
co chcecie osiągnąć?
jakie formy nacisku proponujecie?
Ja skarbowiec czekam na ogłoszenie terminu protestu i bardzo chętnie pójdę na l4. Zacznijmy coś robić bo i Was i Nas już pogrzebali.
A co ma wspólnego stefan123 z ZZ CELNICY PL? Nawet nie jest członkiem Związku.
Miałem zamiar przestać się odzywać po nazwaniu mnie przez jednego z kolegów wiejskim głupkiem ze względu na inny pogląd, ale ponieważ tak to wyszło to jeszcze coś napiszę w celu wyjaśnienia. Przede wszystkim dla mnie jesteś Sławek bohaterem i człowiekiem zasługującym na najwyższy szacunek, uznanie i sympatie. Ale to nie znaczy że, nie mogę mieć własnego zdania na różne tematy i na moje nieszczęście jeszcze o tym pisać. Do powstania kasu zgadzałem się ze wszystkim co robiłeś, brałem udział tak jak moja koleżanka napisała we wszystkich akcjach organizowanych przez Celników łącznie z przełamaniem swojego strachu przed oddaniem krwi, L-4, urlopach na żądanie wszystko dla ratowania Służby Celnej przed włączeniem jej w struktury urzędów skarbowych. Niestety nie udało się, ale nigdy się z tym nie pogodziłem i z stąd bierze się moja frustracja, mój bierny opór i negowanie wszystkiego co wiąże się z kasem. Jeśli chodzi o moich skrzywdzonych kolegów ze służby którzy zostali wyrzuceni lub ucywilnieni chcę napisać że, jestem całym sercem po ich stronie i oni dla mnie są funkcjonariuszami cały czas pomimo tak perfidnego potraktowania i wierzę że, kiedyś sprawiedliwość odda im to co tak wrednie i podstępnie zabrał banas. Jeśli chodzi o projekt obywatelski to negowanie go było tylko konsekwencją negowania wszystkiego co wiąże się z kasem. Sławek to że, ja w jakimś stopniu jestem odpowiedzialny za niepowodzenie projektu nie jest do końca prawdą bo wielu kolegów właśnie z tego samego powodu nie podpisało się pod tym projektem, po prostu nie identyfikują się z kasem bo jest czymś obcym, nie naszym. Zresztą zainteresowanie projektem było bardzo nikłe i nawet nie zauważyłem żeby ktoś z mojego otoczenia zbierał podpisy lub nawet wspominał o projekcie. To nie to, co było przy projekcie dotyczącym naszych emek, wtedy wszyscy podpisywali i zbierali. Takie jest moje zdanie na kas, do dzisiejszego dnia po 20 miesiącach istnienia tego tworu nie jestem wstanie zrozumieć sensu tej reformy. Za wiejskiego głupka urazy nie chowam, cóż każdy ma prawo do swojego zdania.
Pozdrawiam Cię Celina.