podwyżki:)

gdzie ta kasa?

No to niech mi kotoś wskaże w ustawie budżetowej te 59 milionów, bo mi wydaje się że zwiazkowców zrobili w konia na tym spotkaniu.
Gdzie jest zapisane te 59 mln bo ja ich nie widzę, no chyba ze licząc z kasą za obnizenie składek rentowych i wzrostem kwoty bazowej o 2,3% ?
Widzi ktoś to w inny sposób?

Te dwie słuzby mają być NAJBARDZIEJ doinwestoweane w 2008 r, aby średnia płaca szeregowego pracownika UC i US wyniosła w 2010 roku równowartość płacy posła zawodowego !

Anonymous napisał:
Te dwie słuzby mają być NAJBARDZIEJ doinwestoweane w 2008 r, aby średnia płaca szeregowego pracownika UC i US wyniosła w 2010 roku równowartość płacy posła zawodowego !
a nie jest to 1 kwietnia .... w chwili obecnej młody celny zarabia tyle ile zarabia, jet to kwota wieksza od przecietnego zaarobku bo nie płaci składki chorobowej,ale jak zachoruje na chorobę która wymaga leczenia dłuższego niż rok i nie ma zony która ma płacona składke chorobową to idzie na ulice ..nie nie ma żadnych swiadczeń ,a dalsze leczenie jest płatne...nie jest powiedziane ze moze uzyskać rentę ...nie każda choroba kwalifikuje się na świadczenie rentowe wspaniała praca ,wspaniała służba państwu...a pańdstwo was ma w d...

Anonymous napisał:

Co to jest????????!!!!!!Ja się pytam co to jest?Są inne fora w necie o tematyce satyrycznej-proszę tam dokonać tego wpisu. :?

Ten wycinek z Komunikatu to nie są moje słowa, tylko przekaz tego, co powiedział ktoś z MF na spotkaniu z ZZ w dniu 11.01. o podwyżkach w roku 2008.
W mojej ocenie:
W zał. nr 2 zaw. Dział 19 budżetu pod pozycją dot. wydatków na wynagrodzenia w ic i uc wpisano 40985,

Sory Batory ale...ALE!!!.... jak to jest, że Pan Siwy nie wie o co walczy???
Na litość Boską, poprzednio w sprawie mnożnika i powiększenia kwoty bazowej o 1,9 lub 2,3 tez ten Pan nie miał pojęcia o co loto.

Ja nie chciałbym marginalizowac Pana wkłądu i trudu tylko mi to wygląda na działania nieskoordynowane, pochopne, szarpane itd.

Jak można pisac o 245 złotych a potem pisać coś w stylu WYDAJE NI SIE, NIE JESTEM PEWIEN.
Jak nie jest pan pewien to niech Pan chociaż wyjaśni o co chodzi z przejmowaniem władzy w ZZ? MOże żeby przejmować ZZ należałoby mieć pojęcie o tym o co sie walczy! Ustawa budżetowa to nie tajemna księga pisana w jakimś narzeczu, ale prosty zapis rachunkowy. Albo sobie z tym dajemy rade albo nie!!!

Nic się nie kurczy i nic się nie zmienia. To co napisałem powyżej to jest wszystko co przewiduje ustawa budżetowa dla naszej grupy zawodowej w stanie niezmienionym od początku ścieżki legislacyjnej.
Ponieważ są jednak tacy, którzy twierdzą że ustawa przewiduje mniej środków, są i tacy którzy twierdzą że więcej, to dlatego zasugerowałem, że może się mylę, aby sprowokować ich do wypowiedzi.
Nasze działania, wcześniej w Sejmie, a obecnie w Senacie dotyczą dodatkowej puli na wynagrodzenia w IC i UC.

slawomir.siwy napisał:
Ten wycinek z Komunikatu to nie są moje słowa, tylko przekaz tego, co powiedział ktoś z MF na spotkaniu z ZZ w dniu 11.01. o podwyżkach w roku 2008.
W mojej ocenie:
W zał. nr 2 zaw. Dział 19 budżetu pod pozycją dot. wydatków na wynagrodzenia w ic i uc wpisano 40985, .

Kwota 40985 jest wyrażona w tysiącach, czyli jest to niewiele ponad 40 milionów zł W budżecie na 2007rok w tej samej kolumnie też była pewna kwota = 40064. Po odjęciu jednej od drugiej powstaje różnica 921 tysięcy zł. To nie są te pieniądze, o których Pan pisze Panie Sławku i na które wszyscy czekamy. Ewentualne wyższe pieniądze mogą być w w tytule: wydatki bieżące jedn . budżetowych ale tego już nie sprawdzałem. Zniechęciłem się kiedy stwierdziłem, że kolega Sławek, ostatnia nadzieja celników, nie wie gdzie ta kasa jest umieszczona w budżecie, tego nikt nie wie. to jest tak zamataczone abyśmy się nie zorientowali. Jak będzie trzeba to kwotę się przesunie, np. do nauczycieli albo do Porozumienia zielonogórskiego.
Panie Sławku to nie jest szydera ale rozpacz z mojej strony. Pieniędzy nie będzie.

Troszkę mi cierpliwości zabraknie jak nawet tej kasy nie będzie. wtedy Marjana za "twarz" niech z własnej kasy płaci...obiecał że zagwarantowane.....

Panie Sławku- ja nie mam znajomości i nie zajmuje sie tym ale czy pan albo niby_nowe władze ZZ nie maja możliwości podania PRAWDZYWYCH do ...nędzy interpretacji tabelek z ustawy budżetowej? Nikt nie wie co tez zapis oznacza? To jakiś problem mądrale z eMeFu za szmaty i niech powie jak to sie czyta?????

Nasze realne dochody z miesiąca na miesiąc, z roku na rok wciąż spadają.

Główny Urząd Statystyczny (GUS) podał, że przeciętne wynagrodzenie brutto w grudniu wyniosło 3.246,00 zł, co oznacza, że rok do roku wzrosło o 7,2 proc., a miesiąc do miesiąca zwiększyło się o 5,0 proc.

Natomiast przeciętne wynagrodzenie brutto w całym 2007 roku wyniosło 2.888,20 zł.

Przeciętne wynagrodzenie bez wypłat z zysku wyniosło w grudniu 3.244,22 zł i wzrosło rok do roku o 7,2 proc., a w stosunku do listopada wzrosło o 5,1 proc.

mimo, że się nie udał to i tak chciałem podziękwoać za całą tą akcję w sencie.
ja mam Panie Sławku jednak jeszcze jedno pytanie, które zadaje wielu kolegów pracujących ze mna. a mianowicie:
w przypadku takiego m. k. c. ile wyniesie jego podwyżka od stycznia tego roku??? czy w budżecie wczoraj przyjętym prze senat są dalej następujące podwyżki: 2,3 % - zwiększenie kwoty bazowej, 2 % - wyrównanie inflacyjne oraz ok. 245 pln brutto srednio na głowę? czy tylko te podwyżki będą czy jeszcze coś?
zadaję te pytania bo nie wszyscy rozumieją co oznaczają stwierdzenia, że pieniądze na nasze podwyżki są w jakiejś rerezrwie (chyba nr 60 - nie pamiętam już - proszę mi wybaczyć ale tyle tych informacji naraz przeczytałem).
chodzi mi o odpowiedź czy utrzymały się te podwyżki w/w przeze mnie? czy one też uległy likwidacji?
pozdrawiam

Back
Do góry