Skarbowiec Nieetosowy. Proszę zrozumieć, piszę to już po raz kolejny, że wpisy poszczególnych forumowiczów wyrażają Ich prywatne zdanie na dany temat i nie są ani stanowiskiem celników jako grupy zawodowej, ani też stanowiskiem związku. Zresztą wpisy w tym wątku i na temat protestu nauczycieli są różne. Nie ma zatem uzasadnienia, by jeden wpis, odnosić do stanowiska celników. Dlaczego bowiem ten, a nie inny, jemu przeciwny, miałby stanowić rzekome stanowisko celników na jakiś temat. Proszę to zrozumieć, że największą wadą każdego wolnego forum, jest to co jest jednocześnie jego największą zaletą - mianowicie każdy może coś napisać, także osoby opłacane w tym celu przez władzę.
To jest niestety koszt wolności wypowiedzi.
Jedynym wyjściem z tej sytuacji jest cenzura. Możemy wprowadzić konieczność identyfikacji piszących osób, ale czy na pewno tego chcemy?
Panie Przewodniczący. - myślę, że nie do końca odczytał Pan intencje towarzyszące mojejemu wpisowi.
To, że poszczególni forumowicze wyrażają tylko swoje poglądy które nie odzwierciedlają ani stanowiska celników jako grupy zawodowej, ani nie są stanowiskiem związku w jakiejkolwiek kwestii, to dla mnie rzecz jak najbardziej oczywista i nie musi Pan tego ( przynajmniej mnie ) wykładać łopatologicznie.
Nigdzie też nie napisałem, że zgłoszony przeze mnie do usunięcia post przypisuję celnikowi, zwłaszcza, że user o nicku kasowski z całą pewnością nie jest ani celnikiem ( żaden celnik z krwi i kości nie przybrałby tak idiotycznego pseudonimu ) ani - według mnie - nie pracuje organach podatkowych ( już zresztą parę razy na tym forum odnosiłem się szerzej do tej kwestii ).
Nie trzeba mi także tłumaczyć czym jest wolne forum z prawem do wyrażania własnych poglądów, bo tego - poza Celnikami.pl - nie znalazłem na innych forach branżowych.
Moja - taka a nie inna - reakcja, dotyczyła stricte formy artykulacji tego trolla. To nie są wpisy w których przedstawia swoje stanowisko w takiej czy innej kwestii bo on tego czynić nie potrafi, to są spreparowane wklejanki wypowiedzi innych osób, czasem osób publicznych, a czasem zwykłych internautów. Wpisy mniej lub bardziej idiotyczne które zalewają internet, czasem zupełnie nie w temacie, czasem wulgarne nie do przyjęcia na cywilizowanym forum. Kasowski nie dyskutuje. On wrzuca coś by wywołać reakcję a ewentualną kontrargumentację pozostawia bez odpowiedzi. Po jakimś czasie wraca i wrzuca kolejny temat według tego samego schematu. Oczywiście tematyka jest jedna w dodatku wpisująca się w linię zwią... radomskiej przybudówki rządowej, której nazwy przyzwoity człowiek nie wypowiada bez obrzydzenia., w efekcie czego tamto forum wygląda jak polityczny ściek.
Oczywiście Pan Przewodniczący ma rację jeżeli chodzi o wolność wypowiedzi. Tyle tylko, że ja przez lata widziałem od środka jak taka "wolność wypowiedzi" może ewoluować. Efekt najlepiej jest widoczny u Ludwińskiego i towarzyszy.
I jeszcze jedno - tak post scriptum.
Oczywiście kasowski to nie jest jedyny nick tego trolla. Kolejnym wcieleniem który już się tutaj zadomowił jest niejaki kominiarz ( właściwie chronologicznie to kominiarz był pierwszy ) a kolejnymi postaciami pod którymi ów "kserodaktyl" pojawiał się w różnych miejscach sa badman, rudy, Artek a nawet Róża ale oczywiście nie wykluczam dalszej "inwencji" tej persony w tym zakresie.