Podwyżki 2020

Egzaminem jest ilość spraw, jakość ich wykonania, wspomaganie wiedzą innych . To nie podstawówka , a niektórzy faktycznie powinni do niej wrócić. Faktem jest jednak , że nie da się być "dobrym" po 2-4 latach pracy. Po takim czasie można zakładać , że ktoś dobrze rokuje , stara się . Cierpliwości dla gorących głów często wysuwających bezpodstawne roszczenia.

Zdaje się , że chcesz wywołać niepotrzebne animozje . Jeżeli masz za dużo zmagazynowanej przez siedzenie i Covid-19 energii to dobra wiadomość . Siłownię otwarto . To nie jest czas na wzajemne wojny podjazdowe . Jedziemy przecież na jednym wózku z nazwą własną KAS .
Zauważyłeś to ?
To o czym piszesz też nie daje gwarancji czegokolwiek.

Nie zachowujmy się jak dzieci w piaskownicy. Wszędzie znajdą się fachowcy i flachowcy, mądrzy i ci co pozjadali wszystkie rozumy. Co z wami, że skaczecie sobie do gardeł udawadniając, że już sama praca w danej komórce może świadczyć o tym, że jesteśmy NAJ....

Ale zdecydowali się na służbę i ok. Tak samo zasługują na szacunek jak ci, którzy wcześniej biegali w mundurze. Daj Bóg, żeby wszyscy, bo spora liczba od siedzenia i tak nabawiła się hemoroidów.
Nikt nie mówi o braku szacunku do kogoś. Ale o sprawach mundurowych niech decydują mundurowi. Rozdawanie stopni służbowych za darmo to skandal, jawna niesprawiedliwość i nierównie traktowanie - a to podlega pod sąd.

Kwestia podwyżek skończy się następująco - młodzi dostaną te niecałe 200 zł, bo nie są doświadczeni aby dostać kolejne 3%, a reszta ,,doświadczonych" resztę i dzięki temu dysproporcja między młodymi, a starymi będzie grubo ponad 100 zł, a nawet ponad 200 zł. Radzę wszystkim młodym jak najszybciej uciekajcie do normalnej służby/prywatnego sektora, tutaj będzie tylko gorzej.

Jeżeli pula modernizacyjna będzie dzielona uznaniowo według klucza stosowanego przez kierowników przy podziale premii kwartalnych to proponuję większości ochłonąć aby uniknąć rozczarowania bo już teraz można wytypować w ciemno krótką listę beneficjentów.

Stokroć bardziej wolę takie niby "bełkoty", które pozwalają poznawać postawy i charaktery ludzi
pracujących/służących wśród nas, niż idiotyczne, nic i nikomu nie dające informacje o kwotach
wypłaconych komuś w jakiejś Izdebce w ramach 6% wzrostu. Info o samej wypłacie zrozumiem
(pierwsze z danej Izby), ale podawanie kwot - oczywistych indywidualnie - wygląda jedynie na
użalanie się nad sobą, gdy z założenia procentowy wzrost jest identyczny ...
Wolę cyferki i realne problemy niż bełkot i Twoją agresję

Najgorsze jest to że to właśnie wywiad skarbowy i UKS , od kiedy jesteśmy jednym tworem kas obnosi się ze swoją zajebistoacia, głośno panoszące się i uznając się za nadludzkich , nie wątpię że są kozacy co kolwiek to ma znaczyć w twoim słownictwie ale uwierz że w słuzbie celnej też są tzw kozacy , a nawet jeśli nie to kumaci przede wszystkim pokorni ludzie, sądzę po twojej wypowiedzi że bliżej ci do skarbówki niż cła więc pewnie wypowiadasz się w swoim mniemaniu, traktował bym was na równi gdybyście mieli jakieś zrozumienie dla cła, celników a nie traktowali nas jak bydło ,bo przyszli wielcy wybitni z wywiadu skarbowego, teraz się licytuje sie co kto ważnego robiło, ale prawda jest taka że nie byliście na tyle ważni żeby zrobić z was służbę specjalna lub wogole służbę,a skoro tak była a was nie doceniano to zróbcie teraz pożadna służbę, wyrównanie awanse na stopniu do każdej służby, wprowadzone szkolenia służbowe skoszarowane podstawowe, aspiranckie, oficerskie, szkolenia merytoryczne dla innych komórek , narazie po wejściu kas te braki się zrobiły ogromne które obowiązywały w mniejszym stopniu w służbie celnej niż w kas, ale wy chyba tak działalnością cały czas,a często gęsto dawaliście premię kwartalne rzędu półrocznej albo i rocznej wypłaty celnika a dupa wam nigdy na mrozie w deszczu i bez ciepłego posiłku nie zmarzła ,ale teraz szpan i dumą wielką bo mundur noszę i 20 lat w UKS byłem taki jestem super,a celnicy co stare dziady ,pijaki , łapówkarze, ślepi , głusi, i przygłupie,na szczęście leje na twoją opinię i mniemanie ciepłym płynem z wit.c , jest jednak cień nadziei że takie trole które mącą na forum to mały odsetek, bo poznałem trochę ostatnio kumatych osób z wywiadu skarbowego i UKS i są to ludzie mądrzy i konkretni z którymi można super pracować, ale to świadczy o tym że tak samo w komórkach skarbowych są normalni i niestety ci nienormalni, zarozumiali,dupolizacy , i z wielkim mniemaniem o sobie bez podparcia rzeczywistością, jestem i nadal będę za odłączeniem służby celnej od skarbowości niech każdy robi swoje , bo kas upierdzielil nam 80% ustawowych obowiązków na rzecz skarbowych działań, odwróć sytuację i wejdź w nasze obowiązki a wszyscy będą ci wytykać błędy taką właśnie strategię skarbówka obrała, ludzi z ogromnym doświadczeniem sprowadzić do stażysty skarbowego i wytykać błędy, strategia kas na celników, brawo reforma,
Widzę, że Zdzisławowi 4 litery żal ściska, a wiedzę o premiach i zarobkach ma z sufitu. Po pierwsze: najlepszym przykładem byłoby podanie rocznych zarobków osób z cła i skarbówki o porównywalnym stażu, wieku itd. dopiero wówczas może w stopniu minimalnym dałoby się coś powiedzieć (np. wynagrodzenie z komórki karnej w US i w UCS) i to nie za ostatnie 2 lata gdzie były podwyżki, ale np. 2012-2107.
Po drugie: buraki i bufony są w byłym wywiadzie, i w byłym cle. Wszędzie można takich znaleźć. Ja np. poznałam takich w Sencie, gdzie na 98 % fajnych koleżanek i kolegów znajdzie się 2% sztywniaków i znawców typu Rambo i Bond w jednym, gdzie szkolą ich wg ich mniemania głupki, co się nie znają, bo "ja Rambo Bond od urodzenia znam się na wszystkim".
Po trzecie: jeśli chodzi o szkolenie podstawowe, to Zdzisław pomyśl o sobie, bowiem w poprzednich postach "pażysz", a w tym "pożądny" jesteś. Może cofali Tobie proste pisma z uwagi na ortograficzną żenadę lub z tego powodu "odżucali" podania o awans ?!
Paniał Ty ?! tolka się nie "zapowiecz" 😂

miłej niedzieli życzę

Hola, Hola dał kaczor i duda na tv , to dlaczego jeszcze emeryci mają
płacić ?

Kwestia podwyżek skończy się następująco - młodzi dostaną te niecałe 200 zł, bo nie są doświadczeni aby dostać kolejne 3%, a reszta ,,doświadczonych" resztę i dzięki temu dysproporcja między młodymi, a starymi będzie grubo ponad 100 zł, a nawet ponad 200 zł. Radzę wszystkim młodym jak najszybciej uciekajcie do normalnej służby/prywatnego sektora, tutaj będzie tylko gorzej.

I zastanawia mnie gdzie w tym wszystkim jest ta, wspominana wcześniej, idea "zasypywania kominów płacowych"? Bo moim zdaniem dawanie % a nie konkretnych kwot tylko pogłębia te różnice między "chudymi burkami" a "tłustymi kotami".

Gdzie te 500zł brutto na etat?
Gdzie te 728 brutto które urodziło się chwilę później?
Aha wiem, zastąpiły je procenty, słowa "średnio" i "uznaniowo".
No ale czego ja oczekuję jak z poprzednich "650 brutto" dostałem 345 netto...

Jak śpiewał Organek - głupi ja...

I zastanawia mnie gdzie w tym wszystkim jest ta, wspominana wcześniej, idea "zasypywania kominów płacowych"? Bo moim zdaniem dawanie % a nie konkretnych kwot tylko pogłębia te różnice między "chudymi burkami" a "tłustymi kotami".

Gdzie te 500zł brutto na etat?
Gdzie te 728 brutto które urodziło się chwilę później?
Aha wiem, zastąpiły je procenty, słowa "średnio" i "uznaniowo".
No ale czego ja oczekuję jak z poprzednich "650 brutto" dostałem 345 netto...

Jak śpiewał Organek - głupi ja...

Policzyłeś wszystko?

Wzrost kwoty bazowej, potem podwyżka?

Wzrost dodatku kontrolerskiego, który był rok temu procentowy? Stażowe? Stopień? Odliczyłeś z tych 650zł 8,5% na nagrodę roczną?

Mi wyszło podobnie, ale ze wszystkim to mniej więcej się zgadza...

Nikt nie mówi o braku szacunku do kogoś. Ale o sprawach mundurowych niech decydują mundurowi. Rozdawanie stopni służbowych za darmo to skandal, jawna niesprawiedliwość i nierównie traktowanie - a to podlega pod sąd.
Stopnie za darmo to dostali celnicy. Wszak SC została skasowana tak jak UKS ale stopnie i stanowiska celnicy zachowali a może powinni zostać przeliczeni po nowemu i zaczynać od rachmistrza jak np. inspektorzy kontroli skarbowej ?

@prawie policjant
Stopnie za darmo to dostali celnicy. Wszak SC została skasowana tak jak UKS ale stopnie i stanowiska celnicy zachowali a może powinni zostać przeliczeni po nowemu i zaczynać od rachmistrza jak np. inspektorzy kontroli skarbowej ?
A Ty na jawie czy jeszcze śpisz?

@prawie policjant
A Ty na jawie czy jeszcze śpisz?
159. wprow. ustawę o KAS

Utrata mocy ustaw
Tracą moc:
1)
ustawa z dnia 28 września 1991 r. o kontroli skarbowej (Dz. U. z 2016 r. poz. 720 i 1165);

2)
ustawa z dnia 21 czerwca 1996 r. o urzędach i izbach skarbowych (Dz. U. z 2015 r. poz. 578 oraz z 2016 r. poz. 1810);

3)
ustawa z dnia 27 sierpnia 2009 r. o Służbie Celnej (Dz. U. z 2016 r. poz. 1799);

4)
ustawa z dnia 10 lipca 2015 r. o administracji podatkowej (Dz. U. poz. 1269, 1513 i 2184 oraz z 2016 r. poz. 394 i 905).

159. wprow. ustawę o KAS

Utrata mocy ustaw
Tracą moc:
1)
ustawa z dnia 28 września 1991 r. o kontroli skarbowej (Dz. U. z 2016 r. poz. 720 i 1165);

2)
ustawa z dnia 21 czerwca 1996 r. o urzędach i izbach skarbowych (Dz. U. z 2015 r. poz. 578 oraz z 2016 r. poz. 1810);

3)
ustawa z dnia 27 sierpnia 2009 r. o Służbie Celnej (Dz. U. z 2016 r. poz. 1799);

4)
ustawa z dnia 10 lipca 2015 r. o administracji podatkowej (Dz. U. poz. 1269, 1513 i 2184 oraz z 2016 r. poz. 394 i 905).
No i co w związku z powyższym?

Inspektor to stanowisko w byłym UKS. W cle była grupa specjalistów ekspertów i stanowiska kierownicze.
Tylko w służbach oprócz stanowisk są stopnie. Szkoda że po 3 latach w KAS dalej tego nie rozumieją.
A kto ma to wytłumaczyć? Rząd zrobił, jak chciał, a co z tego będzie, zobaczycie. Zrobili, co uważali. A piekło jest na dole. U Nas.

Back
Do góry