Najgorsze jest to że to właśnie wywiad skarbowy i UKS , od kiedy jesteśmy jednym tworem kas obnosi się ze swoją zajebistoacia, głośno panoszące się i uznając się za nadludzkich , nie wątpię że są kozacy co kolwiek to ma znaczyć w twoim słownictwie ale uwierz że w słuzbie celnej też są tzw kozacy , a nawet jeśli nie to kumaci przede wszystkim pokorni ludzie, sądzę po twojej wypowiedzi że bliżej ci do skarbówki niż cła więc pewnie wypowiadasz się w swoim mniemaniu, traktował bym was na równi gdybyście mieli jakieś zrozumienie dla cła, celników a nie traktowali nas jak bydło ,bo przyszli wielcy wybitni z wywiadu skarbowego, teraz się licytuje sie co kto ważnego robiło, ale prawda jest taka że nie byliście na tyle ważni żeby zrobić z was służbę specjalna lub wogole służbę,a skoro tak była a was nie doceniano to zróbcie teraz pożadna służbę, wyrównanie awanse na stopniu do każdej służby, wprowadzone szkolenia służbowe skoszarowane podstawowe, aspiranckie, oficerskie, szkolenia merytoryczne dla innych komórek , narazie po wejściu kas te braki się zrobiły ogromne które obowiązywały w mniejszym stopniu w służbie celnej niż w kas, ale wy chyba tak działalnością cały czas,a często gęsto dawaliście premię kwartalne rzędu półrocznej albo i rocznej wypłaty celnika a dupa wam nigdy na mrozie w deszczu i bez ciepłego posiłku nie zmarzła ,ale teraz szpan i dumą wielką bo mundur noszę i 20 lat w UKS byłem taki jestem super,a celnicy co stare dziady ,pijaki , łapówkarze, ślepi , głusi, i przygłupie,na szczęście leje na twoją opinię i mniemanie ciepłym płynem z wit.c , jest jednak cień nadziei że takie trole które mącą na forum to mały odsetek, bo poznałem trochę ostatnio kumatych osób z wywiadu skarbowego i UKS i są to ludzie mądrzy i konkretni z którymi można super pracować, ale to świadczy o tym że tak samo w komórkach skarbowych są normalni i niestety ci nienormalni, zarozumiali,dupolizacy , i z wielkim mniemaniem o sobie bez podparcia rzeczywistością, jestem i nadal będę za odłączeniem służby celnej od skarbowości niech każdy robi swoje , bo kas upierdzielil nam 80% ustawowych obowiązków na rzecz skarbowych działań, odwróć sytuację i wejdź w nasze obowiązki a wszyscy będą ci wytykać błędy taką właśnie strategię skarbówka obrała, ludzi z ogromnym doświadczeniem sprowadzić do stażysty skarbowego i wytykać błędy, strategia kas na celników, brawo reforma,