Oj Kelap coś nie tak z Twoją informacją jest.
Mam bezpośrednie info z aktualnej zmiany z granic z Podlasia, że nie ma żadnego pisma.
To jak mam to rozumieć? Dziś dostałem od kolegi nie mam wpływu na jakość fotek.
Ostatnia edycja:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Oj Kelap coś nie tak z Twoją informacją jest.
Mam bezpośrednie info z aktualnej zmiany z granic z Podlasia, że nie ma żadnego pisma.
Właśnie dzisiaj dodatek uregulował moje zarobki - 254 PLN na koncie.... W huśtawkę kasy...Panie Slawku na wschodzie mowi się o pomysle aby zatrzymac ludzi na granicy to dac im maksymalnie podwyzki A reszcie najmniejsze. A w razie przenoesienia w jedną czy drugą stronę to co bedzid? Zabiorą przy przejściu na oddział wew czy dodatkowo dadzą jak kogos przeniosą na granice? Uważam że zarobki granicy powinien regulować dodatek kontrolerski A nie podwyzka. Podwyżka nie może być przypisana do miejsca pełnienia służby..
Pokaż załącznik: 6763Pokaż załącznik: 6764
To jak mam to rozumieć? Dziś dostałem od kolegi nie mam wpływu na jakość fotek.
Z tego pisma jasno wynika, że wszystko zostało już ustalone poza związkami i organizacjami.
Taki podział, to ostatni gwóźdź do fatalnej sytuacji kadrowej. Mnóstwo młodych ludzi odchodzi do innych służb lub nie chce startować w rekrutacjach, bo po prostu inne służby w szczególności wojsko (4200 na rękę dostaje szeregowy) są bardziej konkurencyjne. Właściwie to podział dyskryminujący ze względu na wiek.
Naprawdę, czekam z niecierpliwością jak to wszystko pierdyknie i za rok będzie około 30% stanu osobowego tej "służby".
Rozumiem, że ZZ będą optować za najniższe podwyżki dla wysokich stażem (Ci mają wysoki dodatek stażowy i zyskują więcej na podwyżce kwoty bazowej), a największe młodym? Jeżeli dadzą starszym, to powstaną znowu (jeszcze większe) kominy, jak były.
A to tylko Twoja opinia, jak już masz wiek to może idź odpocznij, daj popracować młodym co nie są zdemoralizowani sposobem myślenia z poprzedniego ustroju.Dlaczego mając staż pracy 20+ mam dostać mniejszą podwyżkę niż młodzi stażem? Bo jestem człowiekiem pracowitym, rzetelnym, uczciwym i dyspozycyjnym i mam wiedzę?
Już w majestacie prawa, pracując w tym samym wydziale, pokoju przez 20 lat - jedni z nas są emerytami mundurowymi a inni nie są. To nie wystarczy?
"Prawa są równie jako pajęczyna:
Wróbl się przebije, a na muszkę wina. "
Zdziwisz się jeszcze mądralo.Głupoty piszesz
Jak ustalone?
Z kim?
Sam piszesz że poza zz
To gra diasa, próba narzucenia