Podwyżki 2020

MRÓWKA, Ty tak na poważnie?
Wiesz o czym jest mowa?
Równoważnik za wyżywienie za służbę w terenie powyżej 4 godz. wynosi obecnie całe 3 zł.
Czy zazdrościsz takiej fury pieniędzy?
Ile kaw zrobisz sobie w biurze za 3 zł a ile kupisz "w terenie"?
Proponuję, zebyś nie wypowiadał się w wątkach które cie nie dotyczą lub których nie rozumiesz.
Może po prostu nie warto aż tak się nad sobą uzalac. To za zimno, to za ciepło, to niewyspani, to kawy nie ma. Ludzie.... Jak aż tak cierpicie w tej służbie to zmiencie pracę i tyle.

Może po prostu nie warto aż tak się nad sobą uzalac. To za zimno, to za ciepło, to kawy nie ma. Ludzie.... Jak aż tak cierpicie w tej służbie to zmiencie pracę i tyle.
Mrówka - ty wcześniak chyba jesteś bo posty też masz niedonoszone i słabo rozwinięte - no klasyczny niedonoszony wcześniak.

ps. a teraz tak na poważnie - jak Ci już wiele osób zwracało uwagę jeśli się na czymś nie znasz, czegoś nie wiesz lub nie rozumiesz to spokojnie i ze zrozumieniem staraj się czytać, myśleć i w końcu ZROZUMIEĆ. Ciągłym atakowaniem i pretensjami uwierz mi daleko w tej służbie nie zajedziesz.
Jednocześnie informuję Cię, iż to nie Ty będziesz decydował o tym kiedy zmienimy nie pracę a służbę, kiedy odejdziemy na emeryturę itd.

Mrówka - ty wcześniak chyba jesteś bo posty też masz niedonoszone i słabo rozwinięte - no klasyczny niedonoszony wcześniak.

ps. a teraz tak na poważnie - jak Ci już wiele osób zwracało uwagę jeśli się na czymś nie znasz, czegoś nie wiesz lub nie rozumiesz to spokojnie i ze zrozumieniem staraj się czytać, myśleć i w końcu ZROZUMIEĆ. Ciągłym atakowaniem i pretensjami uwierz mi daleko w tej służbie nie zajedziesz.
Jednocześnie informuję Cię, iż to nie Ty będziesz decydował o tym kiedy zmienimy nie pracę a służbę, kiedy odejdziemy na emeryturę itd.
Za to twoje posty są na najwyższym poziomie intelektualnym. Wczesniakiem nie jesteś na pewno, ale chyba trochę cię przenoszono. A tak na poważnie, nie mam najmniejszego zamiaru decydować o tym gdzie pracujesz i kiedy przejdziesz na emeryturę, bo delikatnie mówiąc, średnio mnie to obchodzi

A tak na poważnie, nie mam najmniejszego zamiaru decydować o tym gdzie pracujesz i kiedy przejdziesz na emeryturę, bo delikatnie mówiąc, średnio mnie to obchodzi
mrówka możesz mi wierzyć tak samo nie interesuje mnie kiedy skarbowcy przejdą na emke, jakie dostaną podwyżki czy premie, jest mi to całkowicie obojętne. Tylko po co wchodzisz na forum celników i nas prowokujesz, zabierasz głos w sprawach które cie nie dotyczą pisz na forum skarbowców tam nie ma celników. Sławek stara się w jakiś sposób połączyć te dwie grupy zawodowe ale jak z takimi ludźmi można razem coś osiągnąć.

mrówka możesz mi wierzyć tak samo nie interesuje mnie kiedy skarbowcy przejdą na emke, jakie dostaną podwyżki czy premie, jest mi to całkowicie obojętne. Tylko po co wchodzisz na forum celników i nas prowokujesz, zabierasz głos w sprawach które cie nie dotyczą pisz na forum skarbowców tam nie ma celników. Sławek stara się w jakiś sposób połączyć te dwie grupy zawodowe ale jak z takimi ludźmi można razem coś osiągnąć.
Akurat ty jesteś osoba, która najbardziej tu mąci i dzieli, powtarzając w kołko, że skarbowców masz gdzieś, więc jeśli już chcesz pouczać to najpierw zastanów się nad sobą, bo zamiast pomagać Panu SLawkowi, to rzucasz największe kłody pod nogi z wszystkich na forum

Akurat ty jesteś osoba, która najbardziej tu mąci i dzieli, powtarzając w kołko, że skarbowców masz gdzieś, więc jeśli już chcesz pouczać to najpierw zastanów się nad sobą, bo zamiast pomagać Panu SLawkowi, to rzucasz największe kłody pod nogi z wszystkich na forum

Nie

Najgorszymi na forum jest cat i ja

...
Jedyne co rośnie u młodych to frustracja.

Przyznaję Ci pełną rację!

Jak widać na Twoim przykładzie, niemal niemożliwe jest, by mogło jeszcze wzrastać ego,
mało prawdopodobne, by wzrosła empatia wobec funkcjonariuszy, jak również trudno jest
zauważyć jakikolwiek wzrost uwagi na argumenty innych czy chęci logicznych skojarzeń ...

Ostatnia edycja:
Stefan123. Nie staram się połączyć. Nie można połączyć statusu mundurowego z cywilnym. Nie porównuje się rzeczy nieporównywalnych.
KAS próbuje to robić, ale to jest niewykonalne.
Mi chodzi o to, żeby siebie nawzajem nie obrażać, bo to jest na rękę MF. W kwestii np. podwyżek mamy wspólne cele i razem możemy naprawdę dużo osiągnąć. Osobno nie sposób, bo nie mam pomysłu, innego jak status urzędnika KAS dla pracowników, by wybić w podwyżkach funkcjonariuszy SCS w stosunku do funkcjonariuszy innych formacji, a uważam, że powinniśmy wszyscy więcej zarabiać. Nie ma zatem powodów, by siebie nawzajem obrażać, bo lepsze jest wspólne działanie w tej kwestii.
Mrówka. Są cele wyłącznie dla funkcjonariuszy SCS z uwagi na charakter służb mundurowych i ich specyfikę i bardzo Ciebie proszę, podobnie jak innych pracowników, by nie komentować tych celów. Jeszcze raz powtórzę. Nie porównuje się rzeczy nieporównywalnych. KAS nie jest w stanie zburzyć utrwalonej doktryny i orzecznictwa oraz pragmatyk służbowych służb mundurowych. KAS na tym się wyłoży jeśli decydenci w porę tego nie pojmą. Moim zdaniem dość szybko nastąpi wyodrębnienie SCS, bo to co się dzieje w tej materii jest na szkodę interesu publicznego. To jednak nie znaczy, że nie należy działać wspólnie w sprawie niektórych celów, które zarówno jedna jak i druga pragmatyka może mieć wspólne.

I jak skarbowcy tego nie zrozumieja i nie poprą tylko będą bruździć to zostaną na lodzie z ręka w nocniku po wyodrębnieniu scs...

Nie wiem jak chce to zrobić MF. Moje zdanie jest następujące.
W innych formacjach mundurowych nie było wartościowania. W SC wprowadzono stanowiska w 2010r. i był to absurd i jedna wielka krzywda dla co najmniej 2/3 formacji.
Dlatego powinno się to znieść i wzorować na innych formacjach. Skoro jednak MF tego dotąd nie uczynił trzeba rozdysponować podwyżki pamiętając o wartościowaniu i innych krzywdach, które na przestrzeni lat były w SC wprowadzane i dotąd nic z tym nie zrobiono i wszyscy decydenci udają, że nie pamiętają co się wtedy wydarzyło. A stało się bardzo źle i trzeba wreszcie stanąć w prawdzie i z tym się zmierzyć.

Nie wiem jak chce to zrobić MF. Moje zdanie jest następujące.
W innych formacjach mundurowych nie było wartościowania. W SC wprowadzono stanowiska w 2010r. i był to absurd i jedna wielka krzywda dla co najmniej 2/3 formacji.
Dlatego powinno się to znieść i wzorować na innych formacjach. Skoro jednak MF tego dotąd nie uczynił trzeba rozdysponować podwyżki pamiętając o wartościowaniu i innych krzywdach, które na przestrzeni lat były w SC wprowadzane i dotąd nic z tym nie zrobiono i wszyscy decydenci udają, że nie pamiętają co się wtedy wydarzyło. A stało się bardzo źle i trzeba wreszcie stanąć w prawdzie i z tym się zmierzyć.

Pytam, bo jednak limit kwoty podwyżki w 2020 r. został ustalony, to rozumiem, że jeżeli będzie to dzielone wg stanowisk z to, ktoś może po prostu otrzymać mniej, niż te 700 zł, bo inaczej podział podwyżek wg stanowisk byłby bezsensowny. Jeżeli, ma to być dzielone wg stanowisk - to w jakimś celu, prawda? W jakim? A no, dać najniższym stanowiskiem najniższą podwyżkę.

Pytam, bo jednak limit kwoty podwyżki w 2020 r. został ustalony, to rozumiem, że jeżeli będzie to dzielone wg stanowisk z to, ktoś może po prostu otrzymać mniej, niż te 700 zł, bo inaczej podział podwyżek wg stanowisk byłby bezsensowny. Jeżeli, ma to być dzielone wg stanowisk - to w jakimś celu, prawda? W jakim? A no, dać najniższym stanowiskiem najniższą podwyżkę.

To 700 zł otrzyma jedynie starszy ekspert sc? Ale kombinują.

Czyli w w tej służbie nie warto wykazywać się wiedzą i zaangażowaniem? To ja kładę na te cele i poziomy kontroli, które SKAS sobie zażyczył :/

Witam
Moim zdaniem podwyżki powiły służyć zmniejszaniu kominów płacowych w obrębie danej komórki . Ludzie z tego samego : pokoju , szlabanu , pasa , wydziału , oddziału itd robiący to samo - mający takie same zakresy obowiązków a podstawy wynagrodzeń od specjalisty do eksperta - powinni w podstawie dostawać tyle samo - taka sama praca zakres obowiązków taka sama podstawa - inaczej jest to według mnie dyskryminacja - ( kto wie czy nie można by za to pozywać Dyrektorów Izb Celno Skarbowych ( formalnie pracodawca) - może ZG powinien się zastanowić na drogą sądową ) . Za wybijanie się - nagroda indywidualna.

Czyli w w tej służbie nie warto wykazywać się wiedzą i zaangażowaniem?
Niestety, takie są realia. Wychylisz się, wykażesz się wiedzą, pracowitością to dostaniesz odpowiednią działkę i nic więcej. Awanse, premie, podwyżki... zapomnij. Dostaniesz je, jak będą dostawać wszyscy, albo minie 5 lat , a i to nie zawsze.

Kolega opowiadał mi, że słyszał taki przypadek we Wrocławiu. Funk miał dostać awans, minęło dawno 5 lat. Miał się zgłosić na próby do „szopki awansowej” w rynku we Wrocławiu. Nie wyraził zgodny na przełożenie urlopu, żeby uczestniczyć w tej paradzie. I... awans szlag trafił.

Naczelnik pokazał mu kto tu rządzi.

Witam
Moim zdaniem podwyżki powiły służyć zmniejszaniu kominów płacowych w obrębie danej komórki . Ludzie z tego samego : pokoju , szlabanu , pasa , wydziału , oddziału itd robiący to samo - mający takie same zakresy obowiązków a podstawy wynagrodzeń od specjalisty do eksperta - powinni w podstawie dostawać tyle samo - taka sama praca zakres obowiązków taka sama podstawa - inaczej jest to według mnie dyskryminacja - ( kto wie czy nie można by za to pozywać Dyrektorów Izb Celno Skarbowych ( formalnie pracodawca) - może ZG powinien się zastanowić na drogą sądową ) . Za wybijanie się - nagroda indywidualna.

Tutaj akurat trudno mi się zgodzić z takim rozwiązaniem. Nie będę generalizował, ale na takim OC są osoby z 30letnim stażem co podpytują się o robotę tych co pracują 5 lat. A niektórzy po 5 latach mogą zastępować k.z. i zakres obowiązków prawie ten sam.

Back
Do góry