przyszły cywil
Użytkownik
- Punkty reakcji
- 93
Nie ma co narzekać kto ile dostał kasy, bo nie dostaliśmy całej obiecanej kwoty. Nie jestem jeszcze tzw. "starym", ale informuję młodszych stażem, że w tej służbie zawsze tak było, że kto miał dostać więcej kasy ten i dostał. I nie zależy to od stażu . Ponad 10 lat temu też tak było, że ci co byli zatrudnieni po mnie dostawali większą kasę, a ja ich szkoliłem z obsługi systemów czy rewizji. Inni starzy radzili mi spier...ać z tej firmy póki jestem młody. Myślałem, że mnie straszą, ale okazało się, że tylko chcieli dobrze. Teraz jest lepiej pod względem finansowym, ale nie jest kolorowo. Dalej są układy i jeden ma lepiej od drugiego, ale tak jest i w innych służbach czy instytucjach. Będąc młodym razem ze starszymi potrafiliśmy się postawić i zrobić protesty czy zebrać podpisy. A teraz tylko narzekanie, a działań żadnych. Najgorsze jest to, że jak widzisz ile osób narzeka i rozmawiasz, że może trzeba coś z tym zrobić to większość wtedy macha ręką i ma to w du..e. Mistrzostwem jest zapisywanie się do związku przy odchodzeniu na emeryturę, żeby mieć niska składkę ubezpieczenia. A jak były protesty, albo trzeba było wesprzeć Kolegę Sławka i związek to nie byli chętni do wstępowania. Ehh przepraszam za taki długi post. Niestety jeszcze troszkę muszę poczekać do emerytury mundurowej. Żal patrzeć na to co się dzieje w naszej służbie i jak jesteśmy traktowani przez tzw. "władzę".