Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Większość funkcjonariuszy dawnej Służby Celnej w KAS czuje się jak Galicja pod zaborem.Chciałem tylko zwrócić uwagę jak bardzo jest to nieistotne w stosunku do innych problemów. Mnie osobiście to nie przeszkadza, wiem kim jestem, czym się zajmuję. I jak ktoś sobie pisze o funkcjonariuszach KAS to mnie to szczególnie nie rusza. Widocznie ma na myśli urzędników tej instytucji.
Jak ktoś nie potrafi się identyfikować ze służbą i szuka pierdoł typu coś tam ktoś napisał i czepia się słówek to jego problem. No chyba zgodzimy się że brak tożsamości nie wynika z tego że ktoś użył sformułowania "funkcjonariusz KAS". Pracowałem za czasów administracji celnej, służyłem w SC, teraz w SCS. Już pewnie niedługo, ale nie patrzę na nazwę, bo poza nią niewiele się niestety zmieniło. Oprócz emek oczywiście. Piszę to ze swojej perspektywy i wiem jaka krzywda stała ucywilnionym.
Dobrze, że dopisałeś chyba, bo ja się nie zgodzę. Dla mnie ma znaczenie,czy ktoś nazwie mnie funkcjonariuszem KAS, funkcjonariuszem Służby Celno-Skargowej czy kutasem.No chyba zgodzimy się że brak tożsamości nie wynika z tego że ktoś użył sformułowania "funkcjonariusz KAS".
Bolo zrozumiał i ja zrozumiałem jego.Dobrze, że dopisałeś chyba, bo ja się nie zgodzę. Dla mnie ma znaczenie,czy ktoś nazwie mnie funkcjonariuszem KAS, funkcjonariuszem Służby Celno-Skargowej czy kutasem.
Skoro Tobie nie czyni różnicy jak na Ciebie mówią, bo wiesz co masz robić i kim jesteś, to szczerze podziwiam.
Co nie zmienia faktu, że jesteśmy wszyscy aktualnie w KAS i prawdopodobnie pracownicy cywilni będą celników ciągnąć za sobą w dół.
I jakkolwiek się to może nie podobać, jeśli skarbowcy oberwą po dupie, to celnicy oberwą rykoszetem.
Nie jestem zadowolony z takiego stanu rzeczy nawet jako osoba cywilna, ale jest to niewygodny fakt.
Więc pomyśl raz jeszcze zanim napiszesz, że Ciebie ten protest nie dotyczy.
Już Wam szczerze życzyłem, aby udało wam się jak najszybciej z KAS wyrwać, bo uważam jako realista, że będziecie na tym tracić w porównaniu do innych służb.
Tylko od czasu jak pracuję, mimo niekorzystnej sytuacji w jakiej się znajdujecie, nie widziałem nigdzie protestów inicjowanych przez ZZ Celnicy.
Podziękowania dla skarbowców...
Rozumiem że mądre głowy już sprawdziły i wiedzą, że żaden funkcjonariusz w całej Polsce nie wziął udziału w akcji...
Zaraz dragnor użyje wykładni rozszerzającej i wykaże, że "skarbowcy" w tej sytuacji to cywile i funkcjonariusze..
To nie w twarz nam plują, to deszcz...
Dziel i rządź, dobrze się w to wpisują organizatorzy...Pokaż załącznik: 7891
Może liczyli jak monarcha głosy na Białorusi.Swoją drogą ciekawe jak policzyli te 80 proc, kto dał im takie dane w ciągu kilku godzin. Jeśli dane są o coś oparte to pytanie czy to nie czasem liczba komputerów niewłączonych w KAS w ogóle komputerów na stanie czyli razem z tymi w magazynie i na przejścu granicznym na lotnisku w Radomiu .
MOŻE będą na nie czasie, ale prawie czyniMoże liczyli jak nasze podwyżki czyli miało być prawie 800 a na koncie 200
To widzę przeoczyłeś moje posty w których pisałem, że nie jestem ani po jednej ani po drugiej stronie, bo tak jak Celnicy atakują Skarbowców, tak Skarbowcy atakują Celników, dlatego już się z tym pogodziłem, że topór wojenny nie zostanie zakopany i zawsze zwracam się do ludzi, a nie do związkowców.Podziękowania dla skarbowców...
Rozumiem że mądre głowy już sprawdziły i wiedzą, że żaden funkcjonariusz w całej Polsce nie wziął udziału w akcji...
Zaraz dragnor użyje wykładni rozszerzającej i wykaże, że "skarbowcy" w tej sytuacji to cywile i funkcjonariusze..
To nie w twarz nam plują, to deszcz...
Dziel i rządź, dobrze się w to wpisują organizatorzy...Pokaż załącznik: 7891
Proszę....dajcie spokój, przecież na forum zaglądają też, "normalni"
To widzę przeoczyłeś moje posty w których pisałem, że nie jestem ani po jednej ani po drugiej stronie, bo tak jak Celnicy atakują Skarbowców, tak Skarbowcy atakują Celników, dlatego już się z tym pogodziłem, że topór wojenny nie zostanie zakopany i zawsze zwracam się do ludzi, a nie do związkowców.
No ale rozumiem, że już mnie ubrałeś w określone szaty i teraz będziesz się mną posługiwać jako symbol pod swoją narrację.
Chyba że nie, to wtedy nie używaj mnie proszę jako argumentu.
Moim celem od zawsze było połączenie obu środowisk tak, aby mieć większą siłę przebicia, póki jesteśmy pod jedną strukturą, bo doskonale rozumiem, że dzielenie ludzi działa na naszą niekorzyść.
TLDR;
To było do przewidzenia, że TL ze spółką spróbują wbić igiełkę Celnikom i nie pochwalam tego. Trzeba natomiast być mądrzejszym, ponad te sztuczne podziały związkowe.
Precież w tym akapicie o Celnikach też jest mowa - piąte słowo od końca. Nie zapominajcie o tym czyja to strona i czyj intreres reprezentuje i że nie można jej brać na poważnie. Swoją drogą ciekawe jak policzyli te 80 proc, kto dał im takie dane w ciągu kilku godzin. Jeśli dane są o coś oparte to pytanie czy to nie czasem liczba komputerów niewłączonych w KAS w ogóle komputerów na stanie czyli razem z tymi w magazynie i na przejścu granicznym na lotnisku w Radomiu .