stawiam pytanie, kto dostał podwyżkę w wysokości 814,8389 zł brutto lub więcej,
pytam, bo chcę uświadomić wszystkim, jak następna grupa uwłaszczyła się w Służbie Celno - Skarbowej podobnie jak w przeszłości w Służbie Celnej
kalkulacja tej kwoty jest prosta:
2019 rok - średni mnożnik w służbie wynosił 3,39 przy kwocie bazowej 1701,09 zł, co daje 5766,6951 zł
2020 rok - średni mnożnik w służbie ma wynieść 3,65 przy kwocie bazowej 1803,16 zł, co daje 6581,534 zł
różnica pomiędzy powyższymi kwotami to: 814,8389 zł (oczywiście brutto), wiem że będzie jeszcze jedna transza ale pewnie w podobnej wysokości jak ostatnia,
dlatego proszę nasze ZZ Celnicy i informację: ile osób otrzymało w poszczególnych IAS podwyżki w ww. kwocie lub więcej i jakie stanowiska te osoby zajmują,
sądzę, że nie nie jest to bardzo trudne zadanie,
niestety mam wrażenie, że po latach okazuje się, iż związki ponownie "dały ciała" i nie dopilnowały podziałów, czyli trzeba wypisać się ze związków, może każdy kto dostał mniej, a pewnie dużo mniej, zastanowi się i podejmie podobną jak ja decyzję, szkoda po tych wszystkich latach, ale cóż przychodzi czas na zmiany, także na zmiany w myśleniu o naszym związku, powoli zaczynam rozumieć tych, co do żadnego ZZ nie należeli, mówili, że nie będą karmić (...), może mieli rację...... idea ideą, a życie życiem....
informacja o którą proszę może okazać się bardzo ciekawą lekturą, nawet jeżeli w ostatniej transzy kwota podwyżki wyniesie dla niektórych 100 - 150 zł to i tak pozostaje wysoka kwota, która zadziwia zwykłych funkcjonariuszy, ponieważ z mojej sondy u mnie w komórce i w zaprzyjaźnionych działach, referatach nikt nie dostał takich pieniędzy, więc kto je otrzymał, kto się uwłaszczył na naszych pieniądzach, niech mi nikt nie mówi, że ludzie nie przyznają się, bo pokazujemy sobie te super nowe mnożniki, więc przynajmniej u mnie jest jawność