Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Po ostatnim spotkaniu w mf nasz przewodniczacy zmienil ton i to bardzo. Na skarbowcach pan L też zamilkl.
Dziękuję Ci za to, że wspominasz i pamiętasz o wygaszonych. Nie ukrywam że się wzruszyłem czytając Twój post. Na szczęście wygrywamy w WSA Warszawa. Szkoda tylko, że niewielu z nas walczy do końca. Pozdrawiam serdecznie i naprawdę szkoda naszej SC.Podejście MF do swoich funkcjonariuszy jest trudne do zrozumienia.
Ciągłe poniżanie, na różne sposoby, nie buduje właściwych relacji. Powinniśmy mieć stworzone przyjazne środowisko pracy/służby, żeby móc się skoncentrować na swoich obowiązkach. Ostatnie lata skłaniają nas do pernamentnej czujności. Zostaliśmy zmuszeni do ciągłego zastanawiania się z której strony możemy dostać jakiegoś kopniaka ze strony MF, zamiast rozmawiać o przepisach pozwalających skuteczniej służyć państwu, tracimy kupę energi na rozważania, czy MF da nam obiecane podwyżki czy nie, dlaczego nie dba o młodych, dlaczego zaniedbali dodatki motywacyjne, dlaczego nasz dodatek żywieniowy nadal wynosi 3 zł, dlaczego nie płacą za nadgodziny, dlaczego nie ma polityki awansowej, dlaczego nikt nie pracuje nad odpowiednim PR naszej służby w mediach, gdzie jest szefowa, ...???
Pytania można mnożyć, a MF nawet nie próbuje stworzyć wrażenia, że dba o interesy swoich f-szy i pracowników. Obserwując swoje własne otoczenie widzę jak zmieniła się tzw. identyfikacja ze służbą. Tak nam wszystko obrzydzili, że sam z niesmakiem patrzę na napisy "Służba Celno-Skarbowa" na radiowozach. Sam nie ubrałem jeszcze na siebie niczego z takim napisem (na szczęście mam spore zapasy starych sortów mundurowych), nie mogę się przełamać. Kojarzy mi sie on z podłym potraktowaniem naszych koleżanek i kolegów bezpodstawnie zwolnionych czy ucywilnionych, z nadmuchaniem cywilnej nadbudowy nierozumiejącej specyfiki służby z obniżaniem statusu funkcjonariuszy, z utrudnianiem współpracy (kiedyś świetnej) z innymi służbami. Ułatwia mi to tylko fakt, że w każdej chwili mogę to wszystko rzucić, tylko trochę żal patrzeć jak się wszystko sypie. Może komuś właśnie na tym zależy.
Cóż. Cały lipiec nie wystarczył, żeby naskrobać jakieś wyjaśnienia, to i w sierpniu się nie spodziewaj.a dlaczego projekt zmiany modernizacji KAS dalej nie został przyjęty przez Radę Ministrów? Termin był do końca 2 kw
Premier - Kancelaria Prezesa Rady Ministrów - Portal Gov.pl
bip.kprm.gov.pl
Stawiam na przekazywanie relacji....ale, z tym różnie bywa, głuchy telefon, to i SKAS nie słyszy protestów i postulatówPani Szefowo KAS, proponuję, żeby zalogowała się Pani na tym forum i informowała środowisko o planach wobec nas. Mógłby być do tego stworzony osobny wątek. np "Zadaj pytanie SKAS". W Przeszłości z tej formy komunikacji korzystał nadinsp. Kapica. Może nie był zbyt aktywny i nie zawsze pisał to co byśmy chcieli przeczytać, ale był to jakiś gest z jego strony i próba objaśniania swojej polityki
Nie wierzę, że nie zagląda tu Pani, lub nie ma regularnych relacji od innych.
ZAPRASZAMY
Będę rozmawiał z Szefową w tym tygodniu to zaproponuję taką formę kontaktu ze środowiskiem.Pani Szefowo KAS, proponuję, żeby zalogowała się Pani na tym forum i informowała środowisko o planach wobec nas. Mógłby być do tego stworzony osobny wątek. np "Zadaj pytanie SKAS". W Przeszłości z tej formy komunikacji korzystał nadinsp. Kapica. Może nie był zbyt aktywny i nie zawsze pisał to co byśmy chcieli przeczytać, ale był to jakiś gest z jego strony i próba objaśniania swojej polityki
Nie wierzę, że nie zagląda tu Pani, lub nie ma regularnych relacji od innych.
ZAPRASZAMY
WYJŚCIA dwa, albo były zaj...e wysokie i je obcięto, albo wtrącono w podstawę,Proszę jeszcze zapytać o dodatki kontrolerskie w Ias Lublin bo chyba pogrzebano i w nich, praktycznie każdy dostał sporo mniejszy za lipiec.