Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Nie poniżaj bardziej Służby Celnej. Wystarczy że MF Nas poniżyło i w swojej desperacji przyznania nam dodatków przedemerytalnych i podwyżek równych funkcjonariuszom innych Służb Minister Finansów wraz z Szefową tego czegoś nazywanego KAS rwą sobie włosy z głowy.... Oczywiście z desperacji .. brak słów.Ilu funkcjonariuszy do 5 lat służby ma takie wynagrodzenie?
łapki w górę,
nie widzę.....
Dziwne, bo przecież jest świetnie.....
W MON-ie dochodzi 500 za brak kwatery.
Jeżeli nic nie przychodzi Ci do głowy, to spokojnie. MF już myśli jak Nam polepszyć warunki.Czy da się nas bardziej poniżyć?
To zależy na czym stoimy...pachnieć to to nie pachnie.Czy da się nas bardziej poniżyć?
Dokładnie o tym samym piszę od kilku miesięcy - to musi być celowe działanie - ja już czuję się pokonany przez ten system i nie będę z nim walczył - 30 lat kopania się z koniem wystarczy.Podejście MF do swoich funkcjonariuszy jest trudne do zrozumienia.
Ciągłe poniżanie, na różne sposoby, nie buduje właściwych relacji. Powinniśmy mieć stworzone przyjazne środowisko pracy/służby, żeby móc się skoncentrować na swoich obowiązkach. Ostatnie lata skłaniają nas do pernamentnej czujności. Zostaliśmy zmuszeni do ciągłego zastanawiania się z której strony możemy dostać jakiegoś kopniaka ze strony MF, zamiast rozmawiać o przepisach pozwalających skuteczniej służyć państwu, tracimy kupę energi na rozważania, czy MF da nam obiecane podwyżki czy nie, dlaczego nie dba o młodych, dlaczego zaniedbali dodatki motywacyjne, dlaczego nasz dodatek żywieniowy nadal wynosi 3 zł, dlaczego nie płacą za nadgodziny, dlaczego nie ma polityki awansowej, dlaczego nikt nie pracuje nad odpowiednim PR naszej służby w mediach, gdzie jest szefowa, ...???
Pytania można mnożyć, a MF nawet nie próbuje stworzyć wrażenia, że dba o interesy swoich f-szy i pracowników. Obserwując swoje własne otoczenie widzę jak zmieniła się tzw. identyfikacja ze służbą. Tak nam wszystko obrzydzili, że sam z niesmakiem patrzę na napisy "Służba Celno-Skarbowa" na radiowozach. Sam nie ubrałem jeszcze na siebie niczego z takim napisem (na szczęście mam spore zapasy starych sortów mundurowych), nie mogę się przełamać. Kojarzy mi sie on z podłym potraktowaniem naszych koleżanek i kolegów bezpodstawnie zwolnionych czy ucywilnionych, z nadmuchaniem cywilnej nadbudowy nierozumiejącej specyfiki służby z obniżaniem statusu funkcjonariuszy, z utrudnianiem współpracy (kiedyś świetnej) z innymi służbami. Ułatwia mi to tylko fakt, że w każdej chwili mogę to wszystko rzucić, tylko trochę żal patrzeć jak się wszystko sypie. Może komuś właśnie na tym zależy.
Zgadzam się to droga do zatracenia, brak decyzyjności, chaotyczne działania brak koordynacji niedługo wszystko się sypnie. Szkoda po 27 latach. By byDokładnie o tym samym piszę od kilku miesięcy - to musi być celowe działanie - ja już czuję się pokonany przez ten system i nie będę z nim walczył - 30 lat kopania się z koniem wystarczy.
Górnicy prowadzą obecnie twarde rozmowy, mimo iż wiedzą że proces likwidacji kopalń jest nieuchronny, ale chcą ugrać dla siebie jak najwięcej i o to walczą. Nas jest nieco mniej (górników ok 80 tyś. a nas ponad 60 tyś) ale istnieć będziemy bo system tego państwa i jego funkcjonowanie opiera się na podatkach. I to jest nasza siła. Bez kompleksów powinnyśmy notorycznie ubiegać się o docenienie w postaci przywilejów i godnych wynagrodzeń. I nie odpuszczać w tej walce, mino iż niekiedy czujemy że jest to walenie głową w mur.
Ja to rozumie bo sam też nie mam zamiaru zakładać na siebie nic co będzie posiadało oznaczenia celno skarbowe lub kasowskie. Nasze mundury i znaki są ważne do 31.12.2021 roku i nie włożę nic innego poza symbolami Służby Celnej. A po tej dacie to będą mogli mnie pocałować. Serce boli, to prawda jak się na to wszystko patrzy.Obserwując swoje własne otoczenie widzę jak zmieniła się tzw. identyfikacja ze służbą. Tak nam wszystko obrzydzili, że sam z niesmakiem patrzę na napisy "Służba Celno-Skarbowa" na radiowozach. Sam nie ubrałem jeszcze na siebie niczego z takim napisem (na szczęście mam spore zapasy starych sortów mundurowych), nie mogę się przełamać. Kojarzy mi sie on z podłym potraktowaniem naszych koleżanek i kolegów bezpodstawnie zwolnionych czy ucywilnionych, z nadmuchaniem cywilnej nadbudowy nierozumiejącej specyfiki służby z obniżaniem statusu funkcjonariuszy, z utrudnianiem współpracy (kiedyś świetnej) z innymi służbami. Ułatwia mi to tylko fakt, że w każdej chwili mogę to wszystko rzucić, tylko trochę żal patrzeć jak się wszystko sypie. Może komuś właśnie na tym zależy.
Szanuję Twoje podejście do służby, ale właśnie z tego powodu MF ma gdzieś sprawę godnych zarobków....Ja to rozumie bo sam też nie mam zamiaru zakładać na siebie nic co będzie posiadało oznaczenia celno skarbowe lub kasowskie. Nasze mundury i znaki są ważne do 31.12.2021 roku i nie włożę nic innego poza symbolami Służby Celnej. A po tej dacie to będą mogli mnie pocałować. Serce boli, to prawda jak się na to wszystko patrzy.
Absolutnie się nie zgadzam z tą tezę, u nas jest większość samotnych kobiet, a kobiety górników myślą za mężów i pozostają poza kamerami...U nas jest za dużo kobiet. Kobiety są bardziej ostrożne.