młspeclat67
Dobrze znany użytkownik
- Punkty reakcji
- 412
No cóż, widocznie firma nie chce mnie trzymać. Do emki brakuje mnie 17 mcy, w Warszawie o pracę nietrudnoMoże 90% to będzie w gestii DIAS-a
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
No cóż, widocznie firma nie chce mnie trzymać. Do emki brakuje mnie 17 mcy, w Warszawie o pracę nietrudnoMoże 90% to będzie w gestii DIAS-a
Mam więcej niż 25 i około 115 / msc nie wiem czego nam można zazdrościć. My Wam możemy zazdrościć, że macie dwadzieścia lat mniej i w każdej chwili możecie odejść do firmy gdzie normalnie płacą. Nam pozostaje tylko emka i to niepełna (przecież przed '99 byliśmy ufoludkami i nic nie robiliśmy, tylko nie wiem czy dożyjemy tych cudownych zus-owskich lat). Dobrze, że dzięki Sławkowi i jemu podobnym mamy w tej chwili emki.Szał ciał, mam to samo i ogromny niesmak w ustach. Chyba jakaś k....a usilnie chce przejść przez gardło ale już nawet na to nie ma sił ....
Ja się nie bawię cyferkami a podaje realne konkretne kwoty. Policz sobie ile to jest 6% z 3000 a ile z 4000 czy 5000. A żołądki i ceny w sklepach mamy takie same.u akurat, to ty się nierelatywnie "bawisz" cyferkami.
A co mam z tego powodu że dostane może 250 zł z zapowiadanych 730 zł klaskać uszami ?Ty narzekasz (na wszystko), ja podaję swój przykład (nie określam stanu zadowolenia). I to jest ta cała różnica między nami - młodym i starym
Ja nadal mam mniej ...A co mam z tego powodu że dostane może 250 zł z zapowiadanych 730 zł klaskać uszami ?
Słuchaj rozumiem że boli Cię to, iż niestety nie otrzymaliśmy obiecanej kwoty 728 zł brutto. Ale kierowanie pretensji w stronę Celnicy pl jest za daleko idące (moje prywatne zdanie). Pamiętasz w zeszłym roku jak Związek Nauczycielstwa Polskiego protestował a inny związek (Solidarność) podpisał porozumienie z rządem? Czy nie widzisz analogii?z podwyżki 720 brutto lub 500 brutto dla mundurowych większość młodych (staż do 10 lat) dostanie z 200-250 na rękę a ZZ Celnicy nie ma tu nic do gadania skoro wystąpił z Komitetu P. i rozdania były bez udziału
Ja także. 250 zł brutto to kwota optymistyczna jak dostaniemy 3,5% w we Wrześniu.Ja nadal mam mniej ...
zamieścili, zadzwoń do swoich znajomych ze służby, to Tobie powiedzą. Nie pojmuję jak można się pytać o to na forum - nikt się do Ciebie nie odzywa, nie masz znajomych? Służysz w odizolowanym środowisku ?!! wypłata 23 i 31.Witam,
Orientujecie się może czy na intranecie ias Poznań zamieścili informację o terminie wypłaty podwyżki oraz wyrównania?
Pozdrawiam i dziękuję.
Droga Pani, tylko uprzejmie zapytałem. Rozpocząłem świeżo urlop i stad nie mam kontaktu. Po co te wykrzykniki, to jest temat o podwyżkach a nie o dupie marynie. Niemniej dziękuję za informację.zamieścili, zadzwoń do swoich znajomych ze służby, to Tobie powiedzą. Nie pojmuję jak można się pytać o to na forum - nikt się do Ciebie nie odzywa, nie masz znajomych? Służysz w odizolowanym środowisku ?!! wypłata 23 i 31.
Jak rozpoczęty świeżo urlop, to piątek był pracujący. W intranecie wisi od rana. Ja jak czegoś potrzebuję z pracy i o pracy, to dzwonię lub piszę do koleżanek i kolegów, a nie pytam się na forum ogólnopolskim, bowiem to świadczy o indolencji i gapiostwie, co najmniej.Droga Pani, tylko uprzejmie zapytałem. Rozpocząłem świeżo urlop i stad nie mam kontaktu. Po co te wykrzykniki, to jest temat o podwyżkach a nie o dupie marynie. Niemniej dziękuję za informację.
Nie ma sprawy. Proszę podaj dane kolegi, którego (zarabiając min. 3000 na rękę) "nie stać" a opłacę mu składki za rok z góry. Paczka fajek miesięcznie mniej... A tak na marginesie, oprócz składki wpłacam co miesiąc również na "emeryturę" Przewodniczącego i od czasu do czasu jakieś "akcje" i wyobraź sobie nie zubożałem jakoś specjalnie. Tak jak pisałem, przy tej wysokości składki to kwestia charakteru a nie pieniędzy. Proszę nie poniżajcie się tak...To ja mam propozycje jak taka śmieszna kwota to opłać za kolege którego nie stać