Jako młody dostałem najmniejsze pieniądze z waloryzacji, a teraz z podwyżki proponuje się dla nas 50 zł brutto ???! rly?! Dzięki wam ZZ!
2 lata temu podwyżki też były tylko dla starszych pracowników ! A ja dostałem równiutkie 0 zł. Przyszłe podwyżki też będą na takich zasadach?
Przyszłość KAS maluje się w jasnych kolorach.
Pozdrawiam decydentów
Jako młody, dostałeś z budżetowej tak, jak każdy - 6% - tyle, że jeśli masz staż (1) do 5 lat, to wprost do zasadniczej, a jeśli większy(2), to z małym ułamkiem do wysługi. Starzy też dostali 6%, z czego 1/4 (25%) w stażowym.
Licząc od momentu uzyskania stażowego (1), otrzymasz 5%, czyli nie mniej niż 150 zł, a w wypadku (2) 30 zł -czego starzy już nie dostaną!
Może to niewiele, ale
roczna różnica w tych 6 % podwyżki "DLA KAŻDEGO", to od 360 zł do minimum 1800 zł, co rok wzrastające młodym.
Jest czy nie jest to dla ciebie sprawiedliwe ??
Jako stary, w naszej Izbie z modernizacyjnej w zeszłym roku dostałem najmniej, co powtarza się obecnie (jakieś 35% tego, co młodzi).
Jest czy nie jest to dla ciebie sprawiedliwe ??
Jak myślisz - lepiej, bym miał narzekać tak jak młodzi, czy może powalczyć o większe podwyżki dla siebie ich kosztem ?!
Nie robię ani jednego, ani drugiego, ale obserwując postawę wielu młodych widzę, że byłoby "normalnym" jedno z drugim!