Podwyżki 2020

tak powiedziałby Pierwszy Sekretarz jedynej i słusznej Partii !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Rozumiem, że podobają Ci się metody zarządzania obecnych DIAS-ów oraz NUSC-ów nominowanych przez banana. Mając ponad 35 letni staż w cle doskonale pamiętam sposób powoływania i zarządzania prezesów GUC-u, Dyrektorów Urzędów Celnych. Po 90 roku sytuacja zmieniła się na lepsze aż dotarliśmy do dzisiejszych czasów. I tak niestety historia zatoczyła koło. Dlatego też to ostatnie moje lato z tej organizacji.

Widzę, że wszystko całkowicie zahamowało w związku, zero reakcyjności, zastój, brak woli, przypominam wszystkim, że MSWiA, MON i cała reszta ma już plany podwyżek na rok 2021, jeśli będzie to kolejna transza podobno do tej, czyli średnio po około 400 zł to uposażenie początkującego policjanta będzie 1,5 do 2 razy wyższe od uposażenia celnika, ja nie wiem na co czekają związkowcy, chyba nie na te składki za które będą kupować kawior i rezerwacje czarterów. Jeśli tak bardzo Wam zależy na tym aby przywrócić jakąkolwiek godność to pora na konkrety, a nie mamienie środowiska, że są jakieś rozmowy z których nic nie wynika, a komunikaty jakie wysyłacie są bardziej wymijające od komunikatów z okresu PRLu, ocet jest, ale śledzi zabrakło. To już naprawdę robi się zabawne, jeśli komuś się wydaje, że z MF da się walczyć na przeczekanie to obudzimy się z kadrową tragedią i skarbowymi gajerkami w tle. Pozdrawiam.

Dawaj, dawaj @Gigard, może ci się uda rozhulać towarzystwo do działania.
Masz siłę, ochotę i wiarę, to nie ustawaj i przypadkiem się nie poddaj z byle
prostego powodu ...

Rozumiem, że podobają Ci się metody zarządzania obecnych DIAS-ów oraz NUSC-ów nominowanych przez banana. Mając ponad 35 letni staż w cle doskonale pamiętam sposób powoływania i zarządzania prezesów GUC-u, Dyrektorów Urzędów Celnych. Po 90 roku sytuacja zmieniła się na lepsze aż dotarliśmy do dzisiejszych czasów. I tak niestety historia zatoczyła koło. Dlatego też to ostatnie moje lato z tej organizacji.
MOJE przedostatnie, niestety trzeba jeszcze odfajkować roczek,
fajnie by było poleniuchować już tej jesieni,
ale trzeba przetrwać pomimo wytężonej pracy w MF nad utrzymaniemo_O stabilności resortu,
dodatek 40% do pensji może by trochę zmotywował, budżet is cool🤒, jakoś tak brzmi dwuznacznie😷

Czytam na fejsie zasady uzgodnienia w Poznaniu i nie wierzę. Z prawie 400 zl brutto na modernizcje wyszlo 90% z 3% ? To jest to po równo. Pytanie kto ma interes w kopaniu w D... mlodych? Nie trzeba nam żadnej specustawy. Kto może ucieknie po 15 latach. Kto nie może ucieknie do innych służb

Czytam na fejsie zasady uzgodnienia w Poznaniu i nie wierzę. Z prawie 400 zl brutto na modernizcje wyszlo 90% z 3% ? To jest to po równo. Pytanie kto ma interes w kopaniu w D... mlodych? Nie trzeba nam żadnej specustawy. Kto może ucieknie po 15 latach. Kto nie może ucieknie do innych służb

Nie rozumiem, chyba tylko Poznań który zna zasady wie o co ci chodziło...

a gdzie Kolego Bigi jest informacja na intranecie izbowym czy na fejsie, a jak tak to gdzie dokładnie. Będę wdzięczny.

Nie jestem z izby Poznań. To co napisałam jest na Facebooku kas w komentarzach w temacie uzgodnień. Ja poruszalam temat że względu na to, że była mowa iż cala kwota będzie na podwyżkę A teraz robi się z tego 3% Od poborow

Nie jestem z izby Poznań. To co napisałam jest na Facebooku kas w komentarzach w temacie uzgodnień. Ja poruszalam temat że względu na to, że była mowa iż cala kwota będzie na podwyżkę A teraz robi się z tego 3% Od poborow
Powiadasz "na Facebooooku KAS" ?! Gratuluję fachowego podejścia do źródeł wiedzy!

@bigi9 - Nie dość, że 3% od poborów, to do tego jeszcze ŚREDNIO na łebka!
Niektóre źródła wskazują nawet, że Twoja podwyżka może wynieść aż całe 1,90 PLN
(jedenzłotydziewięćdziesiątgroszy). Teraz możesz być "poruszona" ...

Back
Do góry