Podwyżki 2020

W Opolu było już spotkanie w sprawie uzgodnień podwyżek , ciekawie wygląda tabela aktualnych uposażeń

Porównując mnożniki IAS Lublin to Polska G jeśli chodzi o mnożniki
411d69bc569a7a1e3d40b3dd536f530d.jpg

Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka
Nieźle się kierownictwo nachapie, przypominam tylko, że na tym forum też byli orędownicy algorytmów z wyjętych z 4 liter gdzie były tak duże rozbieżności, to teraz widać skąd pomysły na jeszcze większe. Chwała Wam. Liczę na to, że ci co dopiero zaczęli szybko zakończą służbę w tym syfie i nie będą bić się o kolejny ochłap wypłacany w 10 ratach.

Przepraszam ten proponowany max, tzn. że będą obniżać aktualny max do proponowanego maxa?:D

Brawo, jeszcze upieprzyć najmniej zarabiającym. Co to jest za chlew.
Szkoda, że Nasz ZZ też schował głowę w piasek. Po co te najazdy na KU, skoro sami nic nie załatwiliśmy?

Przykre.

Czy ta tabelka to może efekt spotkania z dnia 05.06. na notatkę z którego czekamy już tydzień ?
Ta tabelka to efekt braku zdecydowanych działań, tylko bicie piany jak to związek jest zdeterminowany do walki o lepsze płace. MON i MSWiA mają już plany na przyszły rok, u nas jeszcze nie wiadomo jak wypłacą kolejne 3%, zresztą widać jak ta służba wygląda po tym ile osób odchodzi na emkę. Pozdrawiam wszystkich którzy zdecydowali się nie brać udziału w tym gównie.

U mnie V Kolumna w MF osiągnęła swoje cele. Jestem totalnie zmęczony ciągłymi protestami W których brałem czynny udział (począwszy od roku 1997 i w każdym następnym czynnie uczestniczyłem ). Pragnąłem Służby Celnej z prawdziwego zdarzenia. Nie powiem -Służba Celna 1999 a Służba Celna 2020 to całkiem inna formacja-na plus. Ale ta podległość pod MF to totalna porażka. Niszczą Nas. Szacun dla tych którzy przeszli do Nas z UKS. Moja osobista refleksja - skarbòwka Nas niszczy. Jeżeli nie wyodrębnią Nas że skarbòwki to ja i wielu moich Kolegòw ucieknie. A młodzi nie przyjdą. Kamizelki z napisem KAS jest tego świetnym przykładem- przemyt ujawnili Celnicy konkretnie Służba Celna Skarbową A nie KAS. Oznakowanie niezgodne z przepisami. Dużo by o tym mòwić. Na razie..

U mnie V Kolumna w MF osiągnęła swoje cele. Jestem totalnie zmęczony ciągłymi protestami W których brałem czynny udział (począwszy od roku 1997 i w każdym następnym czynnie uczestniczyłem ). Pragnąłem mi Służya Celnej z prawdziwego zdarzenia. Nie powiem -Służba Celna 1998 a Służba Celna 2020 to całkiem inna formacja-na plus. Ale ta podległość pod MF to totalna porażka. Niszczą Nas. Szacun dla tych którzy przeszli do Nas z UKS. Moją osobista refleksja - skarbòwka Nas niszczy. Jeżeli nie wyodrębnią Nas że skarbòwki to ja i wielu moich Kolegòw ucieknie. A młodzi nie przyjdą. Kamizelki KAS jest tego świetnym przykładem- przemyt ujawnili Celnicy konkretnie Służba Celna Skarbową A nie KAS. Oznakowanie niezgodne z przepisami. Dużo by o tym mòwić. Na razie..
Funkcjonariusze skarbówki KAS. Jest to robione wg mnie specjalnie aby totalnie zapomnieć o czymś takim jak Służba Celna, za której też nie było kolorowo szczególnie za czasów Kaplicy który w sumie też chciał połączenia, bo w czasie kiedy rządził miał jeszcze administrację skarbową, tyle że już sama nazwa Służba Celno-Skarbowa brzmi jak fraza ,,alkohol zatrzymany przez skarbówkę"

Funkcjonariusze skarbówki KAS. Jest to robione wg mnie specjalnie aby totalnie zapomnieć o czymś takim jak Służba Celna, za której też nie było kolorowo szczególnie za czasów Kaplicy który w sumie też chciał połączenia, bo w czasie kiedy rządził miał jeszcze administrację skarbową, tyle że już sama nazwa Służba Celno-Skarbowa brzmi jak fraza ,,alkohol zatrzymany przez skarbówkę"
Nazwa Słłużba Celno-Skarbowa to ukłon wobec UKS. I Bardzo Dobrze. Niemniej twórca tego czegoś porzucił swoje dziecko. Gdyż od SAMEGO początku miał na myśli ZEMSTĘ nad nieudanym początkiem KAS w roku 2007. To jest Jego osobista zemsta. Bardzo chciałbym się mylić. Natomiast co do gen Jacka Kapicy to mam ocenę jednak pozytywną. Takie jest moje zdanie. Pamiętajcie-dopóki nie będziemy pod MSWiA będzie TYLKO GORZEJ.

Ostatnia edycja:
Nazwa Słłużba Celno-Skarbowa to ukłon wobec UKS. I Bardzo Dobrze. Niemniej twórca tego czegoś porzucił swoje dziecko. Gdyż od SAMEGO początku miał na myśli ZEMSTĘ nad nieudanym początkiem KAS w roku 2007. To jest Jego osobista zemsta. Bardzo chciałbym się mylić. Natomiast co do gen Jacka Kapicy to mam ocenę jednak pozytywną. Takie jest moje zdanie. Pamiętajcie-dopóki nie będziemy pod MSWiA będzie TYLKO GORZEJ.
Albo celna, albo skarbowa. Co do Kaplicy pozytywnie wypowiadają się o nim tylko ci którzy zyskali na wartościowaniu lub zostali jego przydupasami. Cała reszta to porażka, zresztą sam Kaplica to człowiek wzięty jak zwykle to bywa gdzie w okolicach podeszwy buta się napatoczył i szybko awansował.

Zdecydowanie ciekawiej wyglądają mnożniki proponowane (aż do eksperta).
No i ta minimalna podwyżka dla specjalisty 1,9 (jedenzłotydziewięćdziesiątgroszy).
Za**biście ...
Mi w tej informacji (tabelce) brakuje zasad podziału podwyżki w danym stanowisku, kto dostanie min., a kto max.
Ciekawa jest tez dla mnie struktura stanowisk. Najbardziej zadziwiła mnie ilość młodszych specjalistów. Opolszczyzna to dość bogaty region. Kto jeszcze w takim regionie decyduje się na służbę za pieniądze młodszego specjalisty?
W mojej izbie od kilku lat nie ma ani jednego młodszego specjalisty.
U mnie nabory są już tylko na specjalistów i tłumów chętnych nie widać. Nie chcę urazić wartościowych kandydatów, ale prawda jest taka, że duża część chętnych prezentuje dramatycznie niski poziom, zarówno wiedza ogólna (pomimo dyplomów wyższych uczelni) jak i sprawność fizyczna.
Ale widać, że kadra w Opolu chce się dowartościować.
Uważam, że kierownicy powinni dużo zarabiać. Może wygłoszę mało popularną tezę, ale uważam, że powinni zarabiać więcej niż obecnie, ale nie w uposażeniu zasadniczym.
Kadra powinna mieć duże dodatki kierownicze, które by tracili przestajac pełnić funkcję, to byłoby najuczciwsze. Obecny system wynagrodzeń sprawia, że trudno znaleźć chętnych do kierowania komórkami. Dla osób ze stanowisk eksperckich dodatek 350 zł brutto nie jest żadną zachętą, a najczęściej tylko tyle mogą zyskać

Ostatnia edycja:
Nigdy nie jest tak zle żeby nie mogło być gorzej ...................... tylko brak mi już wyobrazni co by tu jeszcze spieprzyć się dało

Albo celna, albo skarbowa. Co do Kaplicy pozytywnie wypowiadają się o nim tylko ci którzy zyskali na wartościowaniu lub zostali jego przydupasami. Cała reszta to porażka, zresztą sam Kaplica to człowiek wzięty jak zwykle to bywa gdzie w okolicach podeszwy buta się napatoczył i szybko awansował.
Nie obrażaj mnie. Jestem specjalistą starszym aspirantem po 30-tu latach Służby i alokacji. Mam prawo do swojego zdania o gen. Kaplicy. Nie jestem Jego przydupasem. Po prostu widziałem innych Dowódców To moja ocena i m9je zdabie.Więc nie wkur...j mnie mnie nie obrażaj . Sugestie powstrzymaj. Byli lepsi od gen. Kapicy. Ale było też i wielu wielu gorszych.Pozdrawiam.

Nie obrażaj mnie. Jestem specjalistą starszym aspirantem po 30-tu latach Służby i alokacji. Mam prawo do swojego zdania o gen. Kaplicy. Nie jestem Jego przydupasem. Po prostu widziałem innych Dowódców To moja ocena i m9je zdabie.Więc nie wkur...j mnie mnie nie obrażaj . Sugestie powstrzymaj. Byli lepsi od gen. Kapicy. Ale było też i wielu wielu gorszych.Pozdrawiam.
Żegnam kolejnego niezrównoważonego urwisa.

Wygląda na to, że ias lublin to już chyba Polska Z. No chyba że moze być jeszcze gorzej
Nie tylko Lublin. W innej wschodniej, granicznej izbie czy tam ucs, to takiego mnożnika jak ma specjalista z Opola, to większość na granicy nigdy w swojej karierze na kwitku nie zobaczy. Gratuluję kolegom i koleżankom z Opola.

Ps i to jest mega patologia, że w jednej strukturze, w jednym kraju są takie rozbieżności co do wynagrodzeń na tych samych stanowiskach.

U mnie też są st. specjaliści z takim mnożnikiem, ale tylko ci, którzy w ubiegłym roku awansowali ze specjalisty, po przekroczeniu widełek st. speca.
"Starzy" starsi specjaliści maja widełki zbliżające się do mł. eksperta. Niektórym zabrakło 0,02 mnożnika, żeby zahaczyć o widełki mł.eksp i awansować
@Aleala pewnie też jesteś st,specjalistą z ubiegłorocznej podwyżki, więc Twój mnożnik jest w takim przypadku normalny.
Jeśli się mylę to mnie popraw.

PJS Nawet jeśli jest tak jak mówisz w Opolu spece mają 1.9 A tu niewiele ponad 1,7. To chyba nie jest już normalne...

U mnie też są st. specjaliści z takim mnożnikiem, ale tylko ci, którzy w ubiegłym roku awansowali ze specjalisty, po przekroczeniu widełek st. speca.
"Starzy" starsi specjaliści maja widełki zbliżające się do mł. eksperta. Niektórym zabrakło 0,02 mnożnika, żeby zahaczyć o widełki mł.eksp i awansować
@Aleala pewnie też jesteś st,specjalistą z ubiegłorocznej podwyżki, więc Twój mnożnik jest w takim przypadku normalny.
Jeśli się mylę to mnie popraw.
No właśnie nie.

Ale wiem o czym mówisz. I to jest uważam nie normalne. Bo są u nas osoby z jednego naboru robią to samo a na starszym spec mają jeden 1.7 a drugi 1.9 fakt podwyżki z tamtego roku dały im przeskok na st spec ale taka komedia to tylko w cle.

Back
Do góry