Podwyżki 2020

Masz rację kolego. Ja i moi koledzy odwalaliśmy kawał wdzięcznej roboty. Stojąc na granicy i mając bezpośredni kontakt z być może zakażonymi ludźmi, zatrzymując kierowców i kontrolując pojazdy. Popytaj co działo się i dzieje teraz na granicy. To wszystko oczywiście bezstresowo. Za to jesteśmy pozbawiani nagród i podwyżek. Jeśli możesz to napisz w którym momencie napisałem nieprawdę.
Masz rację. Odniosłem się tylko do wpisu o Policji. A to że ten cały MF traktuje Nas tak jak traktuje.... wśród kulturalnych ludzi nie ma słów. Słów czy to rozpaczy czy słów żalu czy też słów wk.....nia. Wiem co się działo i dzieje na granicy. Dla MF Wielki wstyd za to jak Nas pomijają.

Masz rację kolego. Ja i moi koledzy odwalaliśmy kawał wdzięcznej roboty. Stojąc na granicy i mając bezpośredni kontakt z być może zakażonymi ludźmi, zatrzymując kierowców i kontrolując pojazdy. Popytaj co działo się i dzieje teraz na granicy. To wszystko oczywiście bezstresowo. Za to jesteśmy pozbawiani nagród i podwyżek. Jeśli możesz to napisz w którym momencie napisałem nieprawdę.
Masz za to szacunek. A rachunek, to trzeba wystawić zwierzchnikom, a nie wzajemnie się przepychać.
Nie wiem jak Ty, ale ja nie zamienił bym się z żadnym z tych Policjantów. Za żadne pieniądze.
Dlatego prosił bym, nie rozpędzaj się tak.

ps. fakt jest jednak, że nikt kto nie był na granicy, nie zrozumie jak bardzo niebezpieczne jest to miejsce pod względem epidemiologicznym. Wystarczy tylko wspomnieć o kierowcach, którzy po dniu czy dwóch jazdy stoją jeszcze dwie-trzy doby na granicy, z ubogim dostępem do wody.

Kolego, to co napisałem nie świadczy o tym że nie mam szacunku dla pracy Policji. Tak się akurat złożyło że rozmawiałem z kolegami policjantami( miasto powyżej 200.000 mieszkańców), którzy sami mówili, że w czasie epidemii to mieli dużo mniej roboty. Nie było ochrony imprez bo nie było imprez, było zdecydowanie mniej interwencji bo ludzie siedzieli w domach, było mniej wyjazdów do wypadków bo ich było mniej. Ale w mediach było głośno ile to codziennie Policja skontrolowała osób na kwarantannie. No wybaczcie, ale to zadzwonienie i pomachanie przez okno chyba nie było bardziej stresujące niż praca w tym czasie na granicy bez odpowiedniego zabezpieczenia.

Kolego, to co napisałem nie świadczy o tym że nie mam szacunku dla pracy Policji. Tak się akurat złożyło że rozmawiałem z kolegami policjantami( miasto powyżej 200.000 mieszkańców), którzy sami mówili, że w czasie epidemii to mieli dużo mniej roboty. Nie było ochrony imprez bo nie było imprez, było zdecydowanie mniej interwencji bo ludzie siedzieli w domach, było mniej wyjazdów do wypadków bo ich było mniej. Ale w mediach było głośno ile to codziennie Policja skontrolowała osób na kwarantannie. No wybaczcie, ale to zadzwonienie i pomachanie przez okno chyba nie było bardziej stresujące niż praca w tym czasie na granicy bez odpowiedniego zabezpieczenia.
Robili to co należało do ich zajęć - tak samo jak my.
Skoro dostali podwyżki i premie oraz nagrody nie widzę powodu by i nasi funkcjonariusze nie otrzymali porównywalnych podwyżek premii i nagród za sumienne i rzetelne wykonywanie swoich obowiązków.

Tu podziękujmy MF za to jak Nas medialnie olało..

1591853976047.png

https://www.money.pl/gospodarka/pol...to-dla-funkcjonariusza-6519897968597121a.html

Ostatnia edycja:
No to ciekawa jestem co z tym Lublinem jeszcze wyjdzie. Pewnie napiszą, ze przez pomylke wpłynęło (przykład idzie z góry)
Co do tej policji to fakt dbaja o nich. Niestety dopoki jestesmy polaczeni ze skarbówka to zawsze będziemy do tyłu. Trzeba się skupić na powrocie naszych do szeregow funkcjonariuszy i o odłączenie od skarbówki. Wtedy bedziemy mogli walczyć o konkrety a nie o ochlapy

Na intranecie IAS nie ma żadnej informacji o wstrzymaniu kwartalnych, na kadrach wisi informacja o wysokościach, pismo żadne nie wpłynęło do wiadomości na oddział też. To na czym oparta jest cała draka to odpowiedź dla ZOI ZZ Celnicy.pl z 4 czerwca w którym DIAS podtrzymuje decyzję o wstrzymaniu nagród "z uwagi na trudną sytuacje gospodarczą" i "poczuciu solidarności społecznej".

Dziwne że MSWiA nie ma takiego poczucia i nagradza swoich.

bogactwo-to-male-piwo-a-wladza-to-szampan.jpg

Tylko o pieniądzach i pieniądzach. Trzeba mieć takie podejście jak kolega Dale
Masz za to szacunek. A rachunek, to trzeba wystawić zwierzchnikom, a nie wzajemnie się przepychać.
Nie wiem jak Ty, ale ja nie zamienił bym się z żadnym z tych Policjantów. Za żadne pieniądze.
Szacunek się liczy, piniądze to nie fszystko.

pewnie podziekował za ciezką służbe Policji, Straży Granicznej, Wojsku, Straży pożarnej, Straży miejskiej, Wotowcom...

Nie wymieniaja nas bo nie wiedza jak nazywamy sie funkcjonariusze KAS albo IAS albo SCS albo urzędy celno skarbowe a moze celne a moze to skarbowe a moze kontrola celno skarbowa a moze sluzba celno skarbowa a moze to urzad celny albo uks jeszcze jest:)

W Opolu było już spotkanie w sprawie uzgodnień podwyżek , ciekawie wygląda tabela aktualnych uposażeń

Porównując mnożniki IAS Lublin to Polska G jeśli chodzi o mnożniki
411d69bc569a7a1e3d40b3dd536f530d.jpg

Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka

Ostatnia edycja:
Zdecydowanie ciekawiej wyglądają mnożniki proponowane (aż do eksperta).
No i ta minimalna podwyżka dla specjalisty 1,9 (jedenzłotydziewięćdziesiątgroszy).
Za**biście ...

Back
Do góry