Podwyżki 2020

tyle, że wstrzymali nagrody za 1 kwartał śmieszne 400 zl brutto. ŻENADA !!!!
A ty służysz dla nagród czy z poczucia obowiązku. Bo wiesz przy takiej premii to czy jest czy jej nie ma to za bardzo motywujące to nie jest. Z resztą pozom motywacji wynikający zarówno z premii, warunków płacowych, warunków służby za pwne jest nieźle odzwierciedlony poziome odejście na emerytury. Pamiętajmy że wszyscy teraz korzystający z tego wyjścia, jednakże nie mają ich w pełnej wysokości, więc musi to coś znaczyć.

A ty służysz dla nagród czy z poczucia obowiązku. Bo wiesz przy takiej premii to czy jest czy jej nie ma to za bardzo motywujące to nie jest. Z resztą pozom motywacji wynikający zarówno z premii, warunków płacowych, warunków służby za pwne jest nieźle odzwierciedlony poziome odejście na emerytury. Pamiętajmy że wszyscy teraz korzystający z tego wyjścia, jednakże nie mają ich w pełnej wysokości, więc musi to coś znaczyć.
Ja tego nie rozumiem skoro jest już tak chu...., że wydaje się 100 pod mułem to dlaczego ludzie nie zastrajkują ? ja już dawno na opiece i zamierzam kontynuować L4 po 28

To nie znaczy, że masz być traktowany jak podczłowiek. Szacunek do Nas to szacunek do munduru, ojczyzny.
Jeżeli go nie ma, to nie dziw się ludziom, że zaczynają wątpić w sens tej "misji".
Już chodziły kiedyś anegdoty, że do służby to się nadają tylko niemyślące ameby. Jeżeli chcemy powrotu do tych czasów, to jesteśmy na dobrej drodze.

Darujmy sobie teksty typu "słuzysz dla nagród czy z poczucia obowiązku " , dla osób z takimi poglądami proponuje wolontariat albo podziel się informacją, w którym sklepie lub banku zapłacę poczuciem dobrze spelnionego obowiązku

Darujmy sobie teksty typu "słuzysz dla nagród czy z poczucia obowiązku " , dla osób z takimi poglądami proponuje wolontariat albo podziel się informacją, w którym sklepie lub banku zapłacę poczuciem dobrze spelnionego obowiązku
Ale ja się tylko odnoszę do zaistniałych faktów. Bo w ogóle widać że nie dostrzeżóno w tych słowach sarkazmu. Nagrody co do zasady powinny motywować zarówno tych co je dostają jak tych co by chcieli je dostać. Natomiast taki ich poziom moim zdaniem ciężko by motywował kogo kol wiek. Nie rpacuję dla idei i zapewne większość też nie.

@prawdziwycol ale jak wstrzymali nagrody? Dopiero o ogłosili ile dostaniemy A już wstrzymali? Czy ma ktoś ma jakieś extra newsy z lublina?
pismo z 4 czerwca. Nagrody za 1 kwartał zostały wstrzymane ze względu na sytuację związana z pandemia w naszym kraju. Co mnie bardzo dziwi w stosunku np do sg gdzie bez problemu wypłacono ludziom nagrody z okazji ich święta w maju

Mam to gdzieś kto odszedł i czyj bol jest większy . Nie różnie się niczym niż celnik w bialymstoku, warszawie czy gdzieś indziej. W kazdej normalnej formacji jest tak, że przepis dotyczy wszystkich funkow A nie zależy od uznaniowosci dyrektora . Mial być odmrozony system nagród i tego się trzymajmy.

Back
Do góry