Podwyżki 2020

Tylko się nie zdziwcie jak nie otrzymacie nawet 1 zł z puli nagród ;)
Średnia średnią, ale kasa się musi zgadzać.

Ale czyja kasa musi się zgadzac? Miałam miec 720 zl brutto, narazie po odliczeniu nagrody mam 80 zl na rękę. Ni chu chu mi się nie zgadza 🙈🙄

Mam nadzieję, że ktoś źle zrozumiał to pismo odnośnie nagród i normalnie zostaną wypłacone .

Czy związek ZZ będzie przyglądał się sytuacji w każdej z izb, czy jest przestrzegany regulamin przyznawania nagród? Czy nie mamy na to wpływu i jest to wewnętrzna sprawa każdej IAS? @slawomir.siwy

Boję się, że nowy Dyrektor IAS Lublin w obawie przed koronawirusem wstrzyma nam wypłatę pensji. Pierwszy raz widzę aby było pismo w sprawie nagród, następnie wszystko zostało podzielone a później wstrzymane. Jakich czasów doczekałam w tej służbie👮

Ja bym tych wszystkich dyrektorów wysłał na badania psychiatryczne czy w ogóle są w stanie zarządzać formacją uzbrojoną. Bo po tym co widzę większość z nich nie nadawałaby się na kierownika w kołchozie.

Już widzę te super uzgodnienia wewnątrz izbowe w sprawie podwyżek modernizacji. Tłuste koty zgarną całość a hołota od roboty dostanie po 100 zł bo przecież "i tak nic nie robią".

Ludzie! 28.06.2020 kojarzycie co to za data? Czekają żeby za wcześnie nie wystrzelać się z łapówek, kasa z ZFŚS przed urlopem dla cywili można wnioski składać i dostać gotówkę - zmieniony regulamin niedawno. Wali padliną na kilometr.

1591732799711.gif

Dokładnie przecież pare dni temu odblokowali nagrody, podzielili, poszla informacja do funkow o kwotach, listy były zrobione A tu wsytzymuja... ? Nie wiem nie ogarniam tego

Poza tym byla mowa o odblokowaniu nagród na spotkaniach 14.05 wiec o co chodzi 🙄🙄🙄
W mojej komórce najbardziej strzeżoną tajemnicą jest benificjent nagrody no i wysokość.

Nie ma pojęcia, więc głupoty pisze o stopniach. Sądzę, że chodziło o to, że MF zostawiło ich na lodzie i 20 -25 lat pracy poszło w p....u i jak w ciemno przyjęli się na funkcjonariusza(ki) SC-S, to wbrew obietnicom MF zostali z g..mi stopniami i bez szans na emeryturę mundurową. No i góra (do emerytury z ZUS, która będzie pewnie g..no przeliczana za okresy w SC-S) chorążego się dorobią, co byle siusiumajtek ze średnim wykształceniem ma w policji, czy wojsku. Pewnie dlatego jest rozżalony i to zaślepia wyważone spojrzenie.
W WP jestem kapitanem rezerwy. W SCS nadkomisarzem. Osobiście rozżalony nie jestem ale zgoda co do tego, że MF exskarbowców wydymało.

W WP jestem kapitanem rezerwy. W SCS nadkomisarzem. Osobiście rozżalony nie jestem ale zgoda co do tego, że MF exskarbowców wydymało.

I w tym wątku będziemy się teraz licytować kogo bardziej boli dupa?

Skarbowca, uksowca w scs od kas czy od 2004, celnika podoficera z 20 letnim stażem służby, alokowanego, ucywilnionego czy wykopanego?

Nie było dobrze i kas sytuacji nie polepszył...

Żadna nowina...

Policjanci docenieni, a u nas szkoda gadać:
Docenieni, bo się "wykazali": sporządzali notatki, że ktoś na rowerze jechał przez park ( kara 10.000 zł), spałowali przedsiębiorcę (jak twierdzą bez użycia pałki), jacyś ludzie dostali gratis gazem po oczach, pomachali ludziom w oknie. Nie wiem co mi jeszcze umknęło. Za to przełożeni tych co nie chcieli jechać pacyfikować demonstrantów wzmacniają jakieś lokalne komisariaty. Te pieniądze im się po prostu należały.

Docenieni, bo się "wykazali": sporządzali notatki, że ktoś na rowerze jechał przez park ( kara 10.000 zł), spałowali przedsiębiorcę (jak twierdzą bez użycia pałki), jacyś ludzie dostali gratis gazem po oczach, pomachali ludziom w oknie. Nie wiem co mi jeszcze umknęło. Za to przełożeni tych co nie chcieli jechać pacyfikować demonstrantów wzmacniają jakieś lokalne komisariaty. Te pieniądze im się po prostu należały.
Szanowny Kolego.
Czy starannie przemyślałeś to co napisałeś o funkcjonariuszach Policji ze szczególnym naciskiem na ich działania ? Osobiście uważam iż Policjanci odwalili kawał ciężkiej niewdzięczny roboty działając w stanie bardzo silnego stresu. To moje zdanie. Pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
Szanowny Kolego.
Czy starannie przemyślałeś to co napisałeś o funkcjonariuszach Policji ze szczególnym naciskiem na ich działania ? Osobiście uważam iż Policjanci odwalili kawał ciężkiej niewdzięczny roboty działając w stanie bardzo silnego stresu. To moje zdanie. Pozdrawiam.
Masz rację kolego. Ja i moi koledzy odwalaliśmy kawał wdzięcznej roboty. Stojąc na granicy i mając bezpośredni kontakt z być może zakażonymi ludźmi, zatrzymując kierowców i kontrolując pojazdy. Popytaj co działo się i dzieje teraz na granicy. To wszystko oczywiście bezstresowo. Za to jesteśmy pozbawiani nagród i podwyżek. Jeśli możesz to napisz w którym momencie napisałem nieprawdę.

Back
Do góry