Podwyżki 2020

Sprawa prosta... MF raczkami KU chce przeciagnac... do nowelizacji budzetu. Reszte niech kazdy sobie dopowie... Nie miejmy zludzen... Teraz, albo po nas...
No przecież mają koszty... muszą ponownie wydrukować karty do głosowania, bo stare nie wypaliło...
A było by, jak znalazł, na sprawiedliwe i należne wyrównanie płac - tak jak inne mundurówki...

Uaktywniła się szefowa - pijar działa, a wcześniej była cisza w eterze o służbie funkcjonariuszy scs w dobie koronawirusa.

Popełniacie błąd próbując przypisać do naszego środowiska cywili, będzie to większa porażka niż brak tych podwyżek, jesteście świadomi, że każdorazowo trzeba będzie załatwiać wszystko i dla nich i dla nas? Zauważyliście, że w ustawie wyodrębnia się Służbę Celno-Skarbową, a nie służbę swetrowo-cywilną?
Powinniśmy dalej walczyć o to abyśmy byli całkowicie odrębni od tej ustawy, od IASów i od dziwnych pań Raczkowskich. Weźcie pod uwagę, że już nikt nie zastąpi obecnych funkcjonariuszy, a co za tym idzie, za kilka lat może nas po prostu nie być w tej formie i tak patologicznej, ale będą sami cywile zza biurek.

przez takie teksty skarbowcy boją się przechodzić do zz celnicy

To potwierdza, że szykuje się wielkie nas wydymanie i następna podwyżka w...przyszłości...

Strach ma wielkie oczy, dajcie sobie szanse.
Jeżeli skarbowy boją się wstąpić w szeregi zz celnicy.pl przez takie teksty to wierzcie mi lub nie taki materiał tutaj wogole nie jest potrzebny, tu są potrzebni silni, zdecydowani i cwani, nie misie w sweterkach co mentalność mają typu może ktoś coś da, albo nie drażnij lwa, przecież zamiast zarobić więcej to odłożę sobie kasę i za rok na wakacje pojadę do Ciechocinka..., Ludu to nie przedszkole powinno być właśnie jasno oddzielone funkcjonariusze/ cywile nie gramy jak widać w jednej drużynie pięknie nas zrobili z porozumieniem a tylko dla tego że nie liczą się z mundurem w kas bo to im nie jest potrzebne, bądźmy stanowczy i wytrwali w dążeniach do naszych praw i godziwej płacy, drzwi są otwarte dla każdego ale ogarniętych i zdecydowanych , co rozmemłani zostaną za biurkiem w sweterku po cichu mówiąc w kuluarach jak im źle, jeśli ktoś się zrazi 2 postami i nie wstąpi do zz to lepiej dla nas bo takich osób biernych i bojaźliwych tu nie potrzeba przez ost 10 lat służba celna była pomijana,poddawana próba i rozbiorą, manipulowała się słabymi i sprzedajnymi jedyna nadzieja w siłę i działaniu.

osobiście twierdzę, że ich przybycie do nas tylko by spowodowało jeszcze większą patologię niż jest teraz.

i w tym momencie mnie Pan osobiście uraził, jestem cywilem, od wejścia w życie KAS i gdy pojawiła się możliwość wstąpienia do ZZ CELNICY.PL jestem z Wami. To, że jestem cywilem w żadnym stopniu nie czyni mnie gorszym. Jestem tak samo jak Pan pracownikiem KAS, mamy jedną izbę niejednokrotnie wykonujemy tę samą pracę. Cieszę się, że mam w swoim dziale celników, że mogę od nich czerpać wiedzę i pod ich okiem szlifować swoje umiejętności. A to, że nie mam munduru w żadnym stopniu nie upoważnia Pana do nazywania mnie patologią.

@maaariussszzz weź pod uwage że poszczególne wpisy stanowią osobiste podejście do zagadnienia danej osoby kryjącej się za nickiem na forum - to że relacja od czasu połączenia jest bardzo szorstka nie da ukryć. Wydarzenia takie jak te z 14.05 są czasem kiedy każdy kto chce poprawy swoich, warunków życia i pracy winien się jednoczyć we wspólnym celu. Większość z tych którzy w Służbie Celnej spędzili więcej niż ostatnie 5 lat przed jej haniebną likwidacją ma gen walki na tyle silny że uruchamia się przy każdej sposobności, często niekontrolowany - to efekt poniżania przez ponad 20 lat wszelakiej "waadzy" i pseudo-fachowców także sprzedajnych przełożonych. Nieufność często wygrywa z chłodna kalkulacją.
Osobiście mam wielką zadrę do pewnych osób ze środowiska skarbówki za 2017r. (oraz późniejsze działania do dnia dzisiejszego) ale nie do wszystkich i tylko za to gdzie pracują czy tego że kiedy ja widzę szklankę do połowy pustą inni widza ją do połowy zapełnioną.

W mediach odtrąbiony sukces podwyżka 6% dla KAS.........przecież te 6% to żadna podwyżka, to WALORYZACJA kwoty bazowej. Trzeba zacząć uzmysławiać opinii publicznej, iż MF w dalszym ciągu nie wywiązuje się z porozumienia, nie dostaliśmy podwyżki, a społeczeństwo celowo jest wprowadzone w błąd.

Pamiętacie jak pracownicy Kancelarii Premiera dostali podwyżkę? Rząd po ataku mass media - wyjaśnił że to nie jest podwyżka! to waloryzacja wynagrodzenia ! i dołożyli dodatek ;) niech nikt nie mówi na to podwyżka!

Ostatnia edycja:
"W naszym przypadku jest to rozbite: 3 proc. w ustawy budżetowej i 3 proc. z programu wieloletniego modernizacji KAS na lata 2020-2022."

Ja już tej kobiety nie rozumiem. To jak jest w końcu? 6% idzie w całości z budżetu, czy jednak 3% kradna z uchwały? Kolejny raz wersje KU, SKAS i MF się pięknie rozjeżdżają...

Ktoś ogarnia w co się tu gra? Nawet w kwestii kłamania Ci ludzie nie potrafią sie dogadać.

Tylko co w związku z tym? Mówimy dużo a działań niewiele. Powtarzam: idę z Wami w proteście. Wyjmuję mundur z szafy i reprezentuję Was Wszystkich tak jak onegdaj zrobiłem to w 2016 bedąc w czynnej Służbie.

I druga sprawa.

"Sytuacja wygląda tak, że jeśli chodzi o te 6 proc. – nazwijmy to, wzrostu kwoty bazowej z ustawy budżetowej – od momentu ogłoszenia ustawy budżetowej, mamy 3 miesiące na wypłatę tych środków, czyli tak naprawdę do końca czerwca tego roku. Natomiast, jeżeli chodzi o pozostałe środki z uchwały modernizacyjnej to tutaj uruchomienie rezerwy celowej jest zależne od nowelizacji tej uchwały."

Macie odpowiedź co do terminu wypłaty modernizacji. Na św. Nigdy.
O terminie 3 miesięcy mówi wyłącznie w kontekście bazowej. A modernizacyjna jak będzie nowelizacja uchwały.

Jeżeli skarbowy boją się wstąpić w szeregi zz celnicy.pl przez takie teksty to wierzcie mi lub nie taki materiał tutaj wogole nie jest potrzebny, tu są potrzebni silni, zdecydowani i cwani, nie misie w sweterkach co mentalność mają typu może ktoś coś da, albo nie drażnij lwa, przecież zamiast zarobić więcej to odłożę sobie kasę i za rok na wakacje pojadę do Ciechocinka..., Ludu to nie przedszkole powinno być właśnie jasno oddzielone funkcjonariusze/ cywile nie gramy jak widać w jednej drużynie pięknie nas zrobili z porozumieniem a tylko dla tego że nie liczą się z mundurem w kas bo to im nie jest potrzebne, bądźmy stanowczy i wytrwali w dążeniach do naszych praw i godziwej płacy, drzwi są otwarte dla każdego ale ogarniętych i zdecydowanych , co rozmemłani zostaną za biurkiem w sweterku po cichu mówiąc w kuluarach jak im źle, jeśli ktoś się zrazi 2 postami i nie wstąpi do zz to lepiej dla nas bo takich osób biernych i bojaźliwych tu nie potrzeba przez ost 10 lat służba celna była pomijana,poddawana próba i rozbiorą, manipulowała się słabymi i sprzedajnymi jedyna nadzieja w siłę i działaniu.

Przypominam, że porozumienie podpisali też funkcjonariusze. Oni tak samo reprezentują resztę funków jak Ludwiński skarbowców.

@maaariussszzz weź pod uwage że poszczególne wpisy stanowią osobiste podejście do zagadnienia danej osoby kryjącej się za nickiem na forum - to że relacja od czasu połączenia jest bardzo szorstka nie da ukryć. Wydarzenia takie jak te z 14.05 są czasem kiedy każdy kto chce poprawy swoich, warunków życia i pracy winien się jednoczyć we wspólnym celu. Większość z tych którzy w Służbie Celnej spędzili więcej niż ostatnie 5 lat przed jej haniebną likwidacją ma gen walki na tyle silny że uruchamia się przy każdej sposobności, często niekontrolowany - to efekt poniżania przez ponad 20 lat wszelakiej "waadzy" i pseudo-fachowców także sprzedajnych przełożonych. Nieufność często wygrywa z chłodna kalkulacją.
Osobiście mam wielką zadrę do pewnych osób ze środowiska skarbówki za 2017r. (oraz późniejsze działania do dnia dzisiejszego) ale nie do wszystkich i tylko za to gdzie pracują czy tego że kiedy ja widzę szklankę do połowy pustą inni widza ją do połowy zapełnioną.
Powiem Ci jak to wygląda z punktu widzenia osoby zatrudnionej w Us od kilkunastu lat. Zarzucacie nam ze nie przylaczylismy się do Was w 2016 roku, nie strajkowaliśmy z Wami. Do utworzenia kas zarabiałam najniższą krajową, wykształcenie wyższe, kierunek dobry, mała mieścina bez perspektyw bo rynek pracy wyglądał trochę inaczej. I teraz wyobraź sobie ze dostałam prawie 700 zł podwyżki! Powiedz mi teraz dlaczego miałam strajkować? Czy ta konsolidacja mnie dotknęła? Owszem dostałam podwyżkę w wysokości 50 procent zarobków. Wcześniej przy awansie 50 zł. Takich osób było mnóstwo. Nie zrozum mnie źle ale takie były tamtejsze realia dla większości pracowników. To Was najbardziej wtedy skrzywdzono ale protesty które wtedy organizowaliscie przybierały formę ataku na Us tak jakbyśmy mieli z tym cokolwiek wspólnego. Więc reakcja otoczenia była taka a nie inna. Nie mam tu na myśli przedstawicieli zz ani gory tylko zwykłego Kowalskiego. Często piszecie ze byliście pod butem przez lata. My też. Bez lidera z kiepskim przedstawicielstwem i prawa głosu. Najniższa krajowa albo wypad, takie argumenty słyszeliśmy od lat.

No i co to za argumenty?! Upraszczając było i jest Ci dobrze. Nie widzę jakoś takich jak Ty w naszym związku...............sorry batory

Back
Do góry