Podwyżki 2020

Porozumienie zostało podpisane z KP, nie z Celnikami.
W żaden sposób Nas ono nie wiąże.
Jakieś czarne owce jednak były....
pobrane (1)~2.jpeg

Argument dla władzy jest. Kij z reprezantacyjnością.

Ostatnia edycja:
Ja to widzę tak:
1. Dali nam 6% podwyżki ale zabrali premie kwartalne. Summa summarum wychodzi na zero.
2. Jeśli ktokolwiek myśli że dostanie premię. Być może granica, być może SENT sobie tak myśli. To przypominam słowa ministra "premie tylko dla tych co mają nowe zadania związane z COVID". A jakie nowe zadania ma granica czy SENT?
3. Uchwała modernizacyjna jest na lata 2021-2023. Nie zobaczymy z tego ani grosza. Będzie taki deficyt w tym i kolejnym roku że przez lata będziemy mogli pomarzyć o podwyżkach. Jak teraz się nie postawimy to już zawsze będziemy na końcu układu pokarmowego.
4. Dając 6% podwyżki a zabierając premie jesteśmy traktowani gorzej niż inne służby mundurowe. Gorzej niż Sądy, Prokuratury, IPN i ZUS i kto tam jeszcze dostał... Nie ma na to mojej zgody.

Co należy zrobić?
1. Przeliczyć się. Jakąś łatwą akcją zobaczyć ile osób nadal jest niezadowolonych. Może być kolejne wyłączenie komputerów, ale np. na 30 min. Może być coś innego. Byle by szybko. Na przykład w najbliższy wtorek.
2. Jak po przeliczeniu wyjdzie dobrze to nasilać protest aż do skutku, tj. otrzymania podwyżek takich jak były obiecane na początku roku, czyli 820zł cywil, 740 brutto funk. Z wyrównaniem od stycznia, wypłacone od najbliższego wynagrodzenia. Nie "za miesiąc", nie "po wakacjach", nie "do końca roku"...

Ale my, pracownicy US chcemy działać. Mogę wyłączyć kompa choćby teraz, mogę wziąć urlop, Mogę iść do lekarza, co z tego jak zrobię to sam. Ktoś to zauważy? Zatem musi być wspólne stanowisko co i jak robimy, my chcemy działać, bo mamy dość. Musi być dystrybucja info jakie działania podejmujemy i kiedy. A potem do dzieła

Ponawiam co proponowałem z lekką modyfikacją. Codziennie o 10 minut dla Ministra Finansów o 10 minut dłużej do skutku wyłączanie komputera w przyszły piątek było to godzina. Jeśli US zapewnią taką frekwencję jak była czyli 75% nie da się tego nie zauważyć. 75% nie da się też spacyfikować

Jak bardzo trzeba być nierozgarniętym, żeby cieszyć się z tego 6% "sukcesu"? Dla takich osób nie powinno być miejsca w instytucji państwowej, bo zdecydowanie obniżają jej ogólny poziom inteligencji.
Ale to już wszyscy wiemy. Pytanie co z tym dalej zrobić? Ktoś ma jakiś plan poza pisaniem ze jesteśmy niezadowoleni? To oczywiste przecież

Aż wlazlam na fejsa żeby zobaczyć i faktycznie część cieszy się z 6 procent jak dzieci ale są i głosy oburzenia więc nie jest tak do końca jak piszesz to po pierwsze. Po drugie 412 komentarzy ( nie wszystkie przychylne) a kilkadziesiąt tysięcy ludzi to jak sam liczyć umiesz jest roznica. Nikt w moim Us, nikt nie cieszy się z tego grosika. Zresztà, przestaną się cieszyć jak zobaczą przelewy 😂😂😂
Jestem na tym forum. Dałam kilka negatywnych komentarzy to pani J. je usunęła. Podobno dla dobra KAS 🤦‍♀️

nie wiem jak naliczają PIT VAT CIT skoro chyba część nie umie liczyć. Soro podwyżki będą 6% to daje mniej niż u innych nawet cywili....... bez nagród kwartalnych jest jeszcze mniej......

Wyp...szyć skarbowców z Forum.

Attachments

• Screenshot_2020-05-15-10-42-57-196_com.facebook.katana.jpg
    Screenshot_2020-05-15-10-42-57-196_com.facebook.katana.jpg
    331,3 KB · Wyświetleń: 859
  • Screenshot_2020-05-15-10-43-09-945_com.facebook.katana.jpg
    Screenshot_2020-05-15-10-43-09-945_com.facebook.katana.jpg
    339,9 KB · Wyświetleń: 869
  • Screenshot_2020-05-15-10-43-16-842_com.facebook.katana.jpg
    Screenshot_2020-05-15-10-43-16-842_com.facebook.katana.jpg
    337,6 KB · Wyświetleń: 762
Sławku pozostało nam jedno, dać maksymalnie tydzień dla skarbowców na przyłączenie się do Celników.pl aby wspólnie podjąć bardzo drastyczne kroki przeciwko MF i rządowi, albo pożegnać się z Nimi jeśli jest im tak dobrze (zawsze byli lani w mordę i się z tego cieszyli) i sami zacząć protest do końca, albo naszego albo przedstawicieli MF i rządu. nie ma innej drogi. Jeśli MF i rząd odważy się, to niech nas wszystkich funkcjonariuszy wyśle na zieloną trawkę, bo jeśli będziemy czekać bezczynnie to te niedorozwoje systematycznie nas wszystkich wykończą. Przepraszam za moje emocje ale mam już dość takiego gównianego zarządzania i olewania funkcjonariusz celnych.Pozdrawiam.

Ale zaraz komu dobrze? Ilu członków mają poszczególne związki? Proszę nie generalizujcie, bo wielu pracowników US nie popiera skarbowcy.pl i nie utożsamia się z nimi. Mamy 50000 w USach i IASach i trzeba po nich sięgnąć, a nie obrażać się, bo kilku towarzyszy coś podpisało.

Szanowni pracownicy w USach i IASach i co z tego, że jest Was 50 000, jak sami jesteście jak dzieci we mgle. Nie jesteście w stanie sami podjąć walki o swoje, nie umiecie albo nie chcecie dołączyć do celników. Jak długo trzeba Wam uświadamiać, że mamy doczynienia z bandą MF i rządu. Tylko dzięki postawie celniczej braci dostaliście podwyżki bo sami godzicie się na marne resztki z pańskiego stołu (6%). Gdzie Wasza ambicja i godność. Mam wielu przyjaciół w US, dlatego mówię prawdę prosto w oczy, bo tak postępuje prawdziwy przyjaciel. Obudźcie się wreszcie, możemy razem i tylko razem osiągnąć nasz cel. Bo MF to tylko marionetki, dziś są a jutro ich może nie być.Pozdrawiam.

nie czas na porachunki ani emocje. większość pozostanie przy swoim zdaniu ale liczą się fakty.
fakty są zaś takie, że pomimo wreszcie udanej konsolidacji środowiska us-ów nie skonsumowano tego dla wynegocjowania oczekiwanych poziomów podwyżek.
szanownej koleżance z solidarności zwrócę uwagę, że być może ta "uległość" nie dotyczy woli i charakteru tylko błędu w rozumowaniu.
celnicy w tej sprawie byli argumentem na korzyść cywilów / nierówne traktowanie służb / a wy obraziliście się zapewne pod namową niszowych celniczych związków na Siwego zapominając w jakich okolicznościach tak naprawdę współpracy w ramach jednej linii nie było.
było minęło ... ale lekceważenie argumentu kluczowego w licytacji to może się zdarzyć w kiepskim brydżu ale nie w sprawach finansowych 50000 ludzi.
trzymajmy linię, nikt jeszcze broni nie złożył jak słusznie zauważyła również wyżej przywołana.
tyle tylko, że KP zmierza w kierunku tzw. porozumienia białostockiego z przeszłości / celnicy wiedzą o co chodzi /, bytu który z powodów formalnych trwał, mf go inspirował, a w efekcie było więcej szkody niż pożytku dla naszych interesów zawodowych.
obym się mylił. jeżeli będziemy konsekwentni damy radę to skorygować.

CELNIKU ZADEKLARUJ SIĘ !

Popełniacie błąd próbując przypisać do naszego środowiska cywili, będzie to większa porażka niż brak tych podwyżek, jesteście świadomi, że każdorazowo trzeba będzie załatwiać wszystko i dla nich i dla nas? Zauważyliście, że w ustawie wyodrębnia się Służbę Celno-Skarbową, a nie służbę swetrowo-cywilną?
Powinniśmy dalej walczyć o to abyśmy byli całkowicie odrębni od tej ustawy, od IASów i od dziwnych pań Raczkowskich. Weźcie pod uwagę, że już nikt nie zastąpi obecnych funkcjonariuszy, a co za tym idzie, za kilka lat może nas po prostu nie być w tej formie i tak patologicznej, ale będą sami cywile zza biurek.

Back
Do góry