Podwyżki 2020

Początkowo chcieliście jak największe podwyżki kosztem młodych funkcjonariuszy. Propozycje wyliczenia procenty, i zostaliście wydymani przez pazerność. Trzeba sobie uświadomić jedną podstawową sprawę nie dla utożsamiania nas ze skarbówką. Jak najdalej od nich jeśli będziemy szli razem to będziemy traktowani jak urzędnicy, którzy zawszę będą zarabiać mniej niż inne służby mundurowe!! Już różnice się pogłębiają. Skarbówka podciągnęła swoje zarobki dzięki nam a teraz będzie kulą u naszej nogi. Związek musi to zrozumieć a nie liczyć na nowych członków ze skarbówki i ich składki.
Wy to znaczy kto ? Rozumiem że ty zadowolony jesteś

Może niech ktoś na ichniejszym pejsbuku podlinkuje wątek u nas, żeby osoby nie zmanipulowane jeszcze, wiedziały o co come on...

Nie ruszymy na stolicę bo w czasie pandemii policja będzie nas rozganiać. Musimy iść inną drogą. Każdy należący do związku innego niż celnicy pl. Musi się z niego wypisać. Aby to umarło śmiercią naturalną, jak koronawirus

Sławek, co mnie dziwi, reprezentuje skarbowców jak żaden związkowiec nie ze swojego świata i staje za nich frontem w mf. Pytam!!!. Dlaczego solidarność ma nas wydymac na podwyżkach?

Skoro Nam dają ochłapy to dostaną takie same wpływy do budżetu!!!!!!
Ja również chętnie bym wspomógł rząd w potrzebie ale niestety lekarz nie chce mnie dopuścić do służby od dłuższego czasu i co najgorsze widzę, iż nie ma u mnie poprawy - chyba do emki na L-4 - cholera a tak chciałem jeszcze za broń chwycić i skoczyć przemytnikom do gardeł.

To zostało wszystko wcześniej zaplanowane, niby bicie piany - strajk 15 min. Przyjechali na ustawkę, głosili, że bierzemy wszystko albo nic i podpisali jak zawsze. 200-300 zł brutto + nagrody dla wybranych. Te nagrody trafią na granicę, bo jeśli granica stanie to będzie problem.

Oni tam się cieszą z 6%. MSWiA proponuje dodatek dla funków, a my dostaniem po 200 zł podwyżki i nagrody dla wybranych. Żenada. Kiedy ruszamy na stolicę? Może ci mądrzejsi ze skarbowców do nas dołączą
W każdej chwili.
Nie ruszymy na stolicę bo w czasie pandemii policja będzie nas rozganiać. Musimy iść inną drogą. Każdy należący do związku innego niż celnicy pl. Musi się z niego wypisać. Aby to umarło śmiercią naturalną, jak koronawirus
Policjant też człowiek ( no chyba, że trafi się kulson ). Trzeba mu rzucić w twarz, że oni juz podwyżki dostali ( także dzięki naszej pracy ), a my właśnie walczymy o to co nam obiecano. I obowiązkowo trzeba mieć ze sobą wybrane fragmenty ustawy o policji i sławetnego rozporządzenia ministra zdrowia. Tak do ewentualnej dyskusji.

Ostatnia edycja:
To zostało wszystko wcześniej zaplanowane, niby bicie piany - strajk 15 min. Przyjechali na ustawkę, głosili, że bierzemy wszystko albo nic i podpisali jak zawsze. 200-300 zł brutto + nagrody dla wybranych. Te nagrody trafią na granicę, bo jeśli granica stanie to będzie problem.
Dokładnie, zaplanowane i rozegrane. przecież pisałem wcześniej że pysie-ludwisie są niezbędne do prawidłowego obrazu. Tak samo jak to pismo, żeby zdyskredytować Sławka i uzasadnić dlaczego rozmowa z nim jest czysto kurtuazyjna, a nie z poważnym partnerem....
Te nagrody trafią na granicę, bo jeśli granica stanie to będzie problem.

Na granicę - to nie problem, tam są uczciwie zarobione przynajmniej.
Gorzej jak trafią do osób odpowiadających za frekwencję. Plus judaszowe srebrniki dla ... (uciekło mi słowo określające kogoś, kto nie ma odwagi sam walczyć, ale chętnie wyciągnie rękę, jak już ktoś za niego się narazi - takie pejoratywne określenie niemoralnej osoby...).
Ostatnio też tak było.

Ale tak sobie myślę, przecież z budżetowej 6%, ale to chyba nie powiedziane, że z modernizacyjnej nie dadzą drugich 6%?

Ale tak sobie myślę, przecież z budżetowej 6%, ale to chyba nie powiedziane, że z modernizacyjnej nie dadzą drugich 6%?
Cytat z myśli T.L.:
KP zaproponował, żeby już teraz wypłacono podwyżki wynikające z podniesienia kwot bazowych.

Minister zapytał, co w zamian, KP stwierdził, że będzie uspokajał nastroje i cierpliwie czekał na realizację pozostałych uzgodnionych świadczeń.

.....sam sobie odpowiedz.

A wystarczyło poczekać do 30.06 - nie byłoby żadnej podwyżki, to protest! Teraz Grażyny, Haliny i inne panie ze skarbówki wezmą te ochłapy w przeświadczeniu, że lepiej wziąć 200-300 zł, niż się kłocić i może zostać zwolnionym. Chujowo ale stabilnie.

w komunikacie jest błąd bo Jeśli treść komunikatu się potwierdzi to mamy OBNIŻKĘ!!!
w ustawie budżetowej w tamtym roku 2019 było
e) kwoty bazowe dla: funkcjonariuszy Służby Celno-Skarbowej – w wysokości 1 701,09 zł;
w ustawie budżetowej w tym roku 2020 jest uchwalone i Podpisane przez Prezydenta
2) kwoty bazowe dla: funkcjonariuszy Służby Celno-Skarbowej – w wysokości 1 803,16 zł
oraz

3) średnioroczny wskaźnik wzrostu wynagrodzeń w państwowej sferze budżetowej w
wysokości 106,0%.

to BEZ NEGOCJACJI I UZGODNIEŃ kwota bazowa z 2019r. 1701,09zł + wzrost 6% daje już uchwalone dla nas 1803,16zł!

Teraz skoro mają finansować 3% z ustawy i 3% z uchwały czyli mogą obniżyć w czerwcu przy nowelizacji budżetu kwotę bazową na 1752,12zł!! czyli jako jedyni z całej budżetówki dostaniemy 3%??!
ale co w roku 2023 gdy już nie będzie modernizacji? zostanie nam tylko 3 %??!! Bez żadnych ustaleń mieliśmy podwyżki 6%!! a mieliśmy dostać jeszcze od 3 do 6% z modernizacji łącznie 9-12% czyli około 500-720zł brutto. Przecież te uzgodnione 3+3% wyjdzie z 260 brutto!!! ale ustawa modernizacyjna się skończy i zostanie samo 3%. Do tego jeszcze brak nagród to kolejne -xxxx zł w ciągu roku

Odpowiadając na oczekiwania pracowników i funkcjonariuszy KAS oraz realizując podjęte zobowiązania proponuję wypłatę podwyżek kwot bazowych dla członków korpusu służby cywilnej, funkcjonariuszy Służby Celno-Skarbowej oraz pracowników niemnożnikowych w wysokości 6%, tj:
  • 3 % ze środków wynikających z Ustawy budżetowej na 2020 r.,
i kolejne
  • 3 % w ramach programu wieloletniego „Modernizacja KAS w latach 2020 - 2022”.

Problem mają nawet z wypłaceniem za służbę nocną. Żeby tak nie było ze ten ochłap bedą przeciągac do po 27 czerwca i po wyborach nic nie wypłacą . Gówno to było a nie komitet protestacyjny nawet do swiń cięzko ich porównać 15 min wstydu . Pacany co najwazniejsze o terminy daty znowu celowo nas w konia zrobili nic nie zagwarantowali nie doklepali , moze 10 maj jak bedziecie grzeczni albo potem wcale bo po wyborach bedzie. Tak się załatwia sprawy . Gdyby Policji czy innym słuzbom tak powiedzieli to wiecie co by było.

Back
Do góry